Att starta sommarodlingen.

 

Och så kom odlingspallarna upp!

Lite sneda i början, men ingenting inte lite spadtag kunde justera efter hand.

 

 

Och så skulle dom målas såklart.

Så jag hade åkt och köpt Falu Rödfärg och sen påbörjades lite hederligt gammalt barnarbete – Buse målade pallarna medan jag satt i solen på trappan och tittade på. Väldigt fin arbetsfördelning.

(Obs på att det är mycket enklare att måla odlingsmallar INNAN de är monterade *hrm* men vi hade någon som var ivrig att börja odla, så det fick bli den krångligare vägen).

 

 

Noah var med och planterade.

Han tog det hela på stort allvar och kånkade runt på rabarber kors och tvärs över trädgården.

 

 

Och så vattnades det;

på rabarber och smultron och hallon.

 

 

Och tadaaa!

Nu står de där, pallarna, med sitt innehåll och väntar på värme. Åh, det blev så himla mer hemtrevligt på en gång! Lite kryddor planterades också men det får bli i ett annat inlägg det, men det där med att få upp lite odlingsyta och låta det smälta in med fasaden gjorde en enorm skillnad för hela känslan. Nu vill vi att det ska bli juli och semester så att man kan gå ut på morgonen barfota och vattna plantorna och skörda allt arbete.

Odlingsmanin har startat!

 

6 kommentarer till “Att starta sommarodlingen.

  1. Inte så bra att odla ätbara saker i målade odlingslådor…..färgen fäller ut gifter.

    1. Nu är ju pallarna målade enbart på utsidan, och övre kanten på insidan, och inte med akrylfärg utan med slamfärg 🙂 … på pallar med 300 liter jord i per styck, plus att de är plastade på insidan. Så känner mig ganska safe faktiskt 🙂

  2. Så himla fint! Vi håller på med samma-lika här hemma, Minimannen och jag. Så mysigt!
    Ha en fin söndag 🙂 /Emmeli

  3. Fint. 🙂 Går det bra med alla vovvar? Vi fick sluta med jordgubbar och smultron då vår tax kom på att det var så väldigt gott. Vi undrade länge varför det inte blev några bär tills vi en dag tog henne på bar gärning. Visade sig att hon även lärt labradoren så senare raidade de grannens hallon också. 😉 🙂

    1. Ha ha! Tant och Tooka åt blåbär i skogen spm valpar, men inget på äldre dar 🙂 Vi får se vad Haggis gör 🙂

  4. Vad fint det blev att ”måla in” lådorna i samma färg! 🙂 Älskar att odla. Hoppas det tänker varmt nu så man kan börja pynta på riktigt ute..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg