Att njuta värme och skog.

 

Hej Småland!

Och SÅ VARMT det är! Vi kom fram till en kväll som nästan stod stilla i luften och där gräsmattan värmde fotsulorna när man tog av sig skorna. Denna värme alltså – så, så efterlängtad. Huset var svalt och skönt, odlingspallarna stod kvar och allt var precis som det skulle vara.

 

 

Tant njöt av vara framme …

 

 

… Haggis också.

Detta fejs; vad ska man säga? Oemotståndlig.

 

 

Och ett litet Spöke pilade in och ut genom den öppna dörren.

 

 

Hur hade det gått med våra planteringar då?

Jodå – det hade gått finemang! Allt hade frodas till sig, och ur odlingspallarna hade det växt så att det skymtade över kanten.

 

 

Noah tog hand om vattningen och skötte denna uppgift exemplariskt i vanlig ordning. Möjligtvis kan en planta ha fått merparten av vattnet men det är ju bara detaljer.

 

 

Och världens bästa man ställde sig och grävde upp djupa, breda hål till mina blivande rosor.

Idag lovas det som sagt ännu mer värme, så vi ska släpa fram barnbassängen och sen luta oss tillbaka och se på när pojkarna svalkar sig. Själv väntar jag först på att byggaffären ska vakna så att jag kan åka dit och köpa rosjord och sen blir det hem igen för att sätta buskar och stamrosor och annat som väntar, och så kommer mormor och Göran på lunch. Köttet ska in i kylen och marineras till ikväll (mmmm chipotle-marinad) och jag ska vispa ihop glass-smet som ska ner i maskinen och tiden här är, som alltid, magisk.

Detta blir en finemang-lördag, jag bara vet det.

 

7 thoughts on “Att njuta värme och skog.

 1. Här kommer jag och stör helgnjutningen med en lite udda fråga. Du känns ju nämligen som en bra person att vända sig till när det gäller ungefär allt och denna gång handlar det om färgval. Jag har en fin gård med ful röd plastfärg. Det har nu blivit dags att byta ut panelen och i den vevan passar vi förstås på att måla med Falu rödfärg. Pardörrarna är i ockra och fönstren vita. Knutarna också röda. Skulle du rösta för Falu ljusröd eller röd? Ser din dröm där i bakgrunden och älskar intensiteten i väggfärgen på bilden med din karl. Jag har alltid tänkt att jag skulle måla med ljusröd men min kille som normalt överlämnar dessa frågor till mig är ganska klar med att han gillar vanlig röd mer. Har du någon gissning om vad drömmen kan vara målad med?

  Ha nu en fantastik helg! Kram

  1. Jag är nästan säker på att Drömmen egentligen är ljusröd, och den är vackrast tycker jag 🙂 Lite mer skimrande på något vis.

 2. Det ser härligt ut!! Jag ska också ha trädgårdsfix idag i det härliga vädret. Känns bra att göra något fysiskt när ”alla andra” springet Göteborgsvarvet två mil ifrån. Hehe…. Är det någon som vattnar era odlingar när ni inte är på plats? Eller klarar sig plantorna utan vattning?
  Hoppas att ni får en härlig dag!!

 3. Gomorron, en liten fråga var är Tooka???
  Tycker så mycket om era hundar.
  Kram och en skön helg
  Stina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *