Att ha alla pallar uppe.

 

Ni får ursäkta den pågående odlingshysterin när det kommer till Drömmen, men det har liksom varit fokus där ute inför den här sommaren och typ det enda jag och Buse velat hålla på med. Där ser ni hur det såg ut i vår lilla odlingshörna när vi kom upp! Jag och Nelly och Buse hade fått alla fyra pallar på plats förra helgen och de väntade nu på att målas.

 

 

Och måla, det är något som Buse mer än gärna gör!

Han bar ner hinken och penslarna själv och undrade om vi inte skulle börja nån gång, så det var bara att hänga på.

 

 

Att han är så stor nu?

Det går liksom inte ihop. Han var ju en liten lintott med för långt hår för inte alls längesen känns det som, och nu ska han börja förskoleklass till hösten och bär Falu Rödfärg åt mig över tomten.

 

 

Så börjades det!

Alla pallar skulle målas. I pallarna är det lite olika; en med kryddor, en med gurka och sallad och kronärtskocka, en med morot och tomat och brytärtor, en med lite mer gurka, hallon, jordgubbar och purjolök. Och så några plantor till som jag inte minns vad det är, men säkert något gott.

 

 

Spaljéer hittade jag på Granngården (många som frågat om det) och de sågade jag bara till lite längst ner för att de skulle passa, och i de runda palmkragarna i zink (också Granngården) finns det blåbär i den ena och nu satte vi krusbär i den andra.

 

 

Och där var vi klara!

Jag ska passa på att lägga singel runt de här också när jag ändå gör uppfarten; så jag ramar liksom in pallarna i en fyrkant och fyller den med singel, så det blir ännu mer en p l a t s på nåt vis. Förhoppningen är att vi ska kunna gå och plocka det vi behöver i sommar; att pojkarna ska kunna pila ner och dra upp en morot eller knipsa av lite rosmarin eller plocka blåbär när dom känner för det. För mig är det så lyxigt att det inte är klokt – att som barn själv plocka in sina jordgubbar och att för mig kunna ha färska kryddor när helst man behöver det.

Och det var en liten tur runt odlingspallarna, det. Igår var jag ju på Pink Party hos Banditen, bilder kommer såklart, och idag ska jag och Noah hitta på något kul att göra medan Buse och mannen är i Malmö. Lite ensamtid med varje barn, liksom, vi försöker göra så ibland.

Så en Noahsöndag vankas, pallkragarna är målade i Småland och gårdagens samtalsämnen på festen ligger fortfarande och bubblar skratt i mig.

 

5 thoughts on “Att ha alla pallar uppe.

  1. Bara ös på med odling och trädgård! Älskar’t!
    Efter ett tag i förskoleklass då blir de helt plötsligt riktigt stora, Får nästan svindel av att tänka på hur fort och hur mycket hon har vuxit under detta året i F-klass.

  2. Buse! jag minns när han var liten och jag började läsa bloggen. Han har blivit så stor nu. Han är så goo precis som den andra lilla skrutten. <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *