Att pendla mellan sol och regn.

 

Är det bara här vädret är lite märkligt just nu?

Ena sekunden är det riktigt varmt och skönt, andra sekunden är det ÖSREGN så kraftigt att den tomma krukan ute på uteplatsen får flera centimeters vatten som står och skvalpar på morgonen. Mest är det nånting där emellan; runt sjutton grader och mulet. Inte varmt nog för shorts, inte kallt nog för jacka. Visst har sommaren inte riktigt börjat ännu, man får väl påminna sig om det, men när det kom den där veckan med högsommarvärmen blev man ju som en kalv på grönbete ni vet, och då är det så lätt att glömma att det där inte är ett väder det BRUKAR vara i juni och att det kommer tillbaka. Lite senare.

 

 

Men häromdagen hade vi en sånär fin dag som det gick att spendera lite tid på stranden på.

Det var lite kyligt i blåsten men solen värmde underbart och satt man i lä var det ljuvligt. Vi tog med oss ett gäng sandleksaker ner och sen kunde killarna roa sig kungligt, själv hjälpte jag till med sandkakebygge efter bästa förmåga och njöt av nästan molnfri himmel och skvalpande vågor.

 

 

Jag och Noah byggde!

 

 

Medans Buse letade snäckor.

 

 

Jag önskar att man kunde frysa Noahs ålder just nu.

Han har börjat prata, han kan vara med och uppleva saker på ett medvetet sätt, han är rolig att UMGÅS med (inte bara dra runt på) och han är fortfarande i den åldern när man är bäst i hela världen och kramarna delas ut frikostigt. Just spädbarnsåldern skulle jag kunna vara utan, och för mig börjar den bästa perioden runt ett – kanske ett och ett halvt – det är då man liksom kommit över på andra sidan på nåt sätt. Man inte bara förvarar och beskyddar barnet, man LEVER med barnet som börjar uppleva, ta in saker, kommunicera och framförallt oftast slutat med alla de där galna upptågen de höll på med innan (klättra på saker de inte klarar av, stoppa saker i munnen, kasta sig ut från soffor, slicka på vägguttag – ja ni fattar).

Jag vet att många älskar spädbarnstiden, några älskar kryptiden, jag älskar den här tiden och framåt.

 

 

Någon badade också, ja. Det är inte riktigt klokt. Det var verkligen inte så varmt.

Nu njuter jag av att ha en ganska så lugn vecka framför mig; inget flängande, inga större miljöer som ska byggas eller liknande, inga tidiga eller sena flyg som väntar. Och snart är det ju midsommar! Den kommer vi fira i Småland, nånstans där det säkert finns fler barn att leka med, och hoppas att vädret är med oss.

Många roliga saker att se fram emot, och framförallt – semestern är ännu kvar!

Den här sommaren är efterlängtad.

 

5 thoughts on “Att pendla mellan sol och regn.

 1. PRECIIIIS så tycker jag också om barn. Alltså. De var ju gulliga och underbara och allt det där när de var bebisar men näääää. Jag saknar inte bebistiden och jag ville INTE stoppa tiden. Har två födda i januari 13 och 15 och all tid som ligger framför oss ser jag verkligen fram emot. Vi är på andra sidan och jag sörjer inte det minsta.
  Kram

 2. Jag blir lite avundsjuk när du skriver att de galna upptågen slutat vid 1-1,5!! Min fyraåring är värre än någonsin 😂 Snabbare och starkare och galnare och mer påhittig än när han var ett. Stackars mig… 😀

 3. Bebistiden ligger låååångt borta här med killar på 23 o 25 😉 men jag minns den ändå som ganska härlig:) Kanske jag gör för att det är ganska länge sen ha ha…;D
  Äskar dina bilder av stränderna kring Ystad! Måste dit snart känner jag!

  Kramar! ♥

 4. Hej Emma
  Vill tipsa om ett underbart ställe att fira midsommar på och det är Korrö – kolla gärna på http://www.korro.se
  Det är verkligen en pärla att besöka, du kan paddla kanot längs Ronnebyån, köpa glass i den gamla Handelsboden, kolla den gamla kvarnen och sågen och fika i vaktmästarbostaden eller äta en god lunch/middag med Ronnebyån precis nedanför dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *