Att ha färg i ett vardagsrum!

 

Åh Ä N T L I G E N har vårt vardagsrum en färg!

Efter hundra besök hos Olle, en imponerande samling färgprover och 30 liter helt fel nyanser så blev det alltså äntligen rätt. Jag förstod efter försök nummer två att jag var tvungen att hitta en färg med väldigt låg färgmättnad, så i sista rundan provburkar valde jag bara ”ickefärger” eller vad man ska säga – såna som har låg mättnad och som man inte direkt kan säga vilken färg den har. Det är förvisso oftast de nyanserna jag går efter rent instinktivt när jag väljer färg, jag gillar när man inte direkt kan säga ”åh, den är blå!” utan att den skiftar lite. Men nu gick jag in rejält för att hitta en med låg saturation eftersom de som inte funkat tidigare inte funkade för att färgen blev för ”klar” på något vis, och nu blev det alltså rätt.

Och jag VET att det känns som om det enda jag skriver nu för tiden är ”ni ska få se sen” och jag är jätteleden för det, men när jag vabbat ett barn i en hel arbetsvecka så ligger jag en arbetsvecka efter, så jag måste liksom komma ikapp med allt det innan jag kan lägga tiden på att fota upp större helhetsbilder. Och igår kväll fick Noah feber i g e n så idag blir det inte heller så mycket gjort.  Ni får försöka se det som att ni har något kul att se fram emot istället? Ni ska ju få se kök och vardagsrum och mer från sovrum, och sen ska jag ju sätta igång med genomgångsrummet och Noahs rum så jag hoppas kunna ge mycket inspiration framöver.

Så förlåt. Men här får ni iallafall en uppfattning om nyansen OCH ni kan skymta platsbygge nummer två här hemma i bakgrunden.

Jag lovar att jag återkommer med mer så snart barnen är friska och jag är ikapp.

 

15 kommentarer till “Att ha färg i ett vardagsrum!

  1. Det är väl ingen brådska 🙂
    Ta några djupa andetag, pyssla om barnen och fota när du har tid och möjlighet.

  2. Visst hade du kalkfärg innan? Har du behövt behandlat det innan du målade denna färgen?

    Krassliga små kottar går före allt annat, det vet väl alla 🙂

  3. Ser ut som en mycket spännande färg. Du får jättegärna dela med dig av vad ni kom fram till för recept och glans på den, när tiden finns. Letar själv efter just rätt färg, som är alla och ingen färg på samma gång till vår hall/trappuppgång. Känns som en omöjlighet att hitta rätt till något som är så centralt placerat och som ska passa i hop med övriga rum.
    Är så imponerad över hur du lyckas hitta dina kombinationer.
    Hoppas att Noah mår bättre snart. När mina egna småttingar fick feber gång på gång, så var det något så enkelt som halsfluss. Hade inte en tanke på en sån sak, då de inte hade det minsta ont i halsen.

  4. Förlåt…?! Du hinner som vanligt med mer än en annan nånsin skulle – och det med sjuka barn…! Jag säger bara: hatten av. Vi är massan utanför, ta du hand om det som är mest viktigt: din familj och dig själv. Kram.
    P.S. Så klart blev det jättefint 😊 D.S.

  5. DEN färgen är ju riktigt snygg, vilken känsla du har, en annan får fortsätta med ljusa nyanser då det är för små fönster för det mörka. Låg saturation= för mig väldigt blå nyans 😂😂😂 skoja bara, fattar vad du menar 😍

  6. Ja, var får du all energi från kvinna? vabbar och svabbar (färg) omvartannat 🙂
    Precis som vanligt blir allt superfint!!
    Och som sagt, låg saturation betyder något helt annat för mig som arbetar som Ssk, ha-ha!
    Ta hand om dig och den lille!
    Kram
    Jenny

  7. Hej Emma! Fördomen om dig ställer till det 😂
    Den mjuka Goa Emma som jag lärt ”känna” på bloggen stämmer inte med den jag ”Träffade” häromdagen via dina vänner, typ att du är ”djävulen bär Prada” 😂😀
    Tänkomtänkom

    Nu ber Du om ursäkt för att du inte hinner med ”oss”

    Emma, jag älskar din blogg, oavsett vem du är

    Fattar! Att barnen går först! Allltid!
    Uppskattar att du oxå fattar det

    Allt annat är bonus! För mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg