Att ha en glassgräddig insida.

 

Det var ju inte det lättaste att fota insidan på en liten lekstuga, men såhär blev den iallafall!

Gräddigt rosa och grön; som Ahlgrens bilar eller såndär trefärgad glass i box som man älskade som barn. Eller som Pippis hus, för den delen. Vi ville inte göra den för skör i vitt och inte för hipster i grått, Buse och jag, så det blev bra med pasteller. Man blir glad när man kliver in (även om det var ett j ä k l a jobb att måla alla lister med mera) och det är ju huvudsaken. Nu är det ju bara det roliga kvar; att inreda den precis hur knasigt och udda man bara vill med hjälp av lite fantasi och sånt man hittar på loppis. Jag hade en sån tur att jag hittade en PERFEKT liten bänk att göra till kök/spis redan första loppisrundan vi var på så till helgen hoppas jag kunna omvandla den till en riktig spis med hjälp av lite färg och några knoppar.

Idag vaknade jag med fullständigt igentäppt näsa och rosslig hals, men det var väl väntat. När man hängt med sjukt barn inklusive ettriga barnbaciller i typ tre veckor får det väl anses vara strongt att ha hållit emot tills nu kan man tycka, och *peppar peppar* verkar detta vara sista dagen av vab. Igår var mannen hemma så jag hann få något gjort och idag är Noah feberfri igen så håller det i sig kan han snart vara på banan. Så ungefär samtidigt som mamman går ner för räkning kommer han själv ur feberträsket.

Idag är det så tråkigt väder att till och med trädgården ser deprimerad ut, regnet öser ner och jag går runt och försöker skaka av mig den överhängande intensiva längtan efter att klä en julgran (!!!) som kom över mig på mässan i Paris bland alla julmontrar och som borde lugna sig i någon månad till. Men att gå runt bland alla julkulor och juldofter och små snötäckta kransar gjorde mig lite koko så nu fantiserar jag alltså om julgranar och stegar runt i vardagsrummet och hummar om vart årets gran ska stå. Nåväl. Det får vara okej.

Men nu väntar duschen och vrålpigg Noah på not so much pigg mamma , så häpp!

Ses snart igen.

 

7 thoughts on “Att ha en glassgräddig insida.

 1. Haha åg vad kul! Har samma intensiva kliande just nu, för i den butik jag jobbade så lanserades julnyheterna för oss i personalen igår! Julhandeln är min favorittid i butik, så jag längtar, längtar, längtar nu!

  Krya på dig!

 2. En liten fråga..Jag målade med kalkfärg på ett par träljusstakar. Vad händer om jag målar dem med vanlig snickerifärg direkt? Måste jag måla dem med ngt innan som du gjorde med dina väggar? Det var ngt med plus?
  Tack på förhand

 3. Fantastisk lekstuga och ser ivrigt fram emot hur du ska piffa den! 🙂
  Neeeee längtar inte efter julen än här, jag saknar sommaren för mycket än 😀

  Kram!

 4. Hej Emma !Det är helt normalt att börja planera för julen nu🙌 Då hinner man förbereda både mentalt och att göra allt och lite till utan att hamna i julstressen. När barnen var små så var alla julklappar inköpta i oktober, man visste ju vad de önskade sig så varför vänta, då finns det tid att lyxshoppa lite extra klappar om man vill närmre jul. 🎄❄⛄❄🎄

 5. Om ni ska till Drömmen i helgen så är det veteranmarknad i Tingsryd på lördag.
  Brukar mest vara bil-och mopeddelar, men det kanske kan finnas nån fin gammal pryl till lekstugan 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *