Att ta en stunds ro även borta.

 

Jag hanterar inte högt tempo lika bra som jag gjorde en gång i tiden;

har ett större behov av återhämtning nu än innan. När ”lampan” varit tänd för länge måste jag dra tillbaka mig, släcka ner, samla kraft. Nu känns kanske inte två dagar i Paris som en grej man behöver samla kraft under kanske, men det är ju liksom inte bara nöje utan mycket jobb också. Resa, komma fram, direkt öppna väskor och dra fram kläder, på med sminket innan ljuset försvinner, sen ut med en väska ombyten och hitta ställen där ljuset slår vackert när det går ner. Fota, byta om i gränder, fota igen. Tillbaka (ganska stelfrusen) efter några timmar för att vara klar med fotograferingen för att solen gått ner för mycket, men då är det ju allt det andra jobbet som måste göras – det ”vanliga” som inte tar paus bara för att man är borta utan som byggts upp under tiden man rest och suttit i taxi och plockat kläder, och som väntar på hotellrummet de luckor på dygnet man helt enkelt inte har ljus nog att göra annat.

 

 

DÅ tar jag en paus.

Fyller upp badkaret med varmt-varmt vatten och kryper ner med takåsutsikten åt ena hållet och värmer upp mig under tiden datorn står en bit bort och sänder bröllopsbilder via Dropbox från senaste jobbet och mailen är halvt avbetade (en något övertaggad representant för nåt företag som vill att jag ska skriva om drakar tror att maila mig flera gånger om dagen för att fråga varför jag inte svarar är lösningen på hans problem).

Så himla skönt. Återhämtning, eller iallafall en liten platta av paus. Liiiite besviken över att det står en cola på badkarshyllan och inte ett glas champagne skriver en trogen följare på Instagram och jag håller med; men när det varit en lång dag är en burk cola mer lockande.

Champagne finns det tid för sen.

 

SANTAL 33 heter doften i de där flaskorna av deras egna märke som finns på varje rum på Le Pigalle och för mig är den doften P A R I S med stora bokstäver. Vår i Paris med en värmande sol och ystra människor, höst i Paris med halsdukar istället för sjalar och årets första månad i Paris med lager på lager av kläder och rök som stiger ur munnen när man går utanför hotellet och säger åh herregud! åt varann när kylan är som en vägg.

Jag tvålar in mig tre gånger bara för att.

 

 

Och så ännu mer varmt vatten, huden blir alldeles rosig och värmen börjar komma tillbaka inifrån och jag bryr mig inte ett dugg om att jag har gardinerna öppna och att nån i någon takvåning nånstans säkert kan se mig sitta där och bada om de skulle råka titta ut genom sitt fönster – jag är i Paris och jag har återhämtningstid och om någon timme ska jag sitta på en pinnstol i ett område jag aldrig varit i förr och äta ungefär ett halvt tryffelost med gaffel.

Man måste bromsa ner ibland för att hinna njuta.

 

 

5 kommentarer till “Att ta en stunds ro även borta.

  1. Längtar efter att se fler bilder från Paris och även filmen från Clas Ohlson! Så himla kul. Och visst är det ibland mer lockande med en Cola än champange. Och återhämtning är viktigt, skönt när man själv känner att man behöver det. Ha en härlig eftermiddag och kväll! Kram Annika

  2. Så skönt det ser ut! Jag har av olika skäl en period då jag inte dricker alkohol och är lite förundrad över att många ifrågasätter/undrar varför? Har haft alkoholfria perioder till och från i hela mitt liv – inte för att jag dricker för mycket utan av andra anledningar som sagt…Ja det var väl inte en alkoholdebatt du ville ha men kunde inte låta bli att uppmärksamma det 🙂 Ha det gott och Tack för all bilder och allt annat du delar med dig av. 💖

  3. Å, Paris 💞 Du beskriver precis så som jag tänker mig staden. Tar med mig största dottern när hon slutar nian, på villkor att hon varken röker eller snusar.
    Kram Jenny

  4. Åh vad jag känner igen mig i detta inlägg. Älskar att ha många bollar i luften med familjen och jobbet men behöver verkligen pauser för återhämtning. En latte i ensamheten. Gå en promenad. Ta ett bad. Åka och spela tennis. Bara ligga i sängen och lyssna på en bra bok. Underbart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg