I annonssamarbete med COUNTRYDREAMS

Att vara klädd för vinterns fester!

 

Och så blev det den där säsongen när det poppar upp julbord och nyårsfester och aw:s och glöggmingel och gud vet allt, och ni är många som efterfrågat inspiration på just vad man kan ha på sig egentligen när det är dags. Så när vi var i Paris fotade jag och Micke upp några olika alternativ för lite olika scenarion.

Ska vi kika?

 

Det beror väl lite på om man har en väldigt flådig jobbfest eller en mer ”aw-efter-jobbet-med-kollegorna”-fest, men om det är mer åt det senare tycker jag att kjol och blus aldrig kan gå fel. Detta går ju dessutom att ha även på dagen med en kofta över, banden prydligt knäppta i en rosett och andra skor – och så behöver man bara byta skorna, lossa lite på det strikta i toppen och stoppa koftan i handväskan så är man good to go!

Så pennkjol och blus är ett hett tips. Pennkjol kan ju för övrigt vara det mest smickrande plagget som finns oavsett figur tycker jag. Blusen är arbetad och rolig; har små volanger ovanför bysten och så är det alltid ett extra plus när man kan knyta i halsen eller låta bandet hänga – bär du den till exempel med byxor och stoppar ner banden fram så blir det som hängslen på håll – skitsnyggt!

 

 

Vankas det julbord med svärföräldrarna? Julbord med jobbet? Eller vill du bara ha en riktigt härlig klänning på julafton (en som faktiskt går att röra sig i)? Då är den här ett säkert kort!

En mjuk, följsam sammetsklänning i en mustigt julröd färg; lite draperad över midjan och med ärmar som går ner för er som gärna inte visar arm. På mig gick den här klänningen en bra bit nedanför knäet, så det är över lag en klädd klänning som man inte behöver oroa sig för ska glida upp när man sitter (och man håller sig varm).

Just sammet är ju juligt som tusan över lag tycker jag.

 

 

Vill du känna dig extra fin på nyår? Är du bjuden på ett vinterbröllop? Fyller en släkting år och ska fira med stil? Vill du bara ha en klänning som man känner sig som en miljon kronor i?

Satsa då på en hellång, dramatisk version! Den här från DAY var så vansinnigt vacker med hög, oregelbunden hals och mängder av tyg som böljar när man går – samtidigt som den inte är FÖR fancy – de flätade banden man kan reglera midjan med drar ner det ”uppklädda” och gör den lite mer bohemisk. Hur uppklädd en klänning känns beror ju lite på tyget också; satsa på ett glänsande tyg eller paljetter för riktig gala, eller ett böljande och mindre iögonfallande för att tona ner det lite.

 

 

Man måste väl inte ha klänning eller kjol för att det är fest, heller?

Vill du hålla dig varm, sticka ut lite eller för den sakens skull bara inte gillar klänning – satsa på en kostym! Kan bäras knäppt utan någonting under (ja alltså, trosor och bh kan ju möjligtvis vara bra) men en kostym utan blus eller topp ger ett extra dramatiskt intryck. Nu när det är vinter tycker jag att en kostym i sammet är helt rätt – (oroa dig inte för att du kanske känner dig lite som Robert Wells i början, det går över). Här har jag en midnattsblå kostym i sammet som dessutom har en fantastisk funktion; blixtlås vid anklarna! Så kan du öppna om du vill att byxorna ska gå över skon eller ha dom stängda för en smalare siluett. Mycket underskattad grej.

Och det var det! Fyra olika stilar som förslag till lite olika tillfällen.

Och nu har CountryDreams BlackWeek med 25% på allt till ordinarie pris med koden BLACK25 till och med nu på måndag! Hela utbudet hittar du HÄR.

Exakt vilka plagg jag haft på bilderna?

Det är som följer (normala i storlek om inget annat anges);


FÖR JOBBFESTEN: Blus HÄR, finns även i en ljusare version HÄR, kjol HÄR (liknande kjol HÄR), skor zara.
FÖR JULBORDET: Klänning HÄR (finns även i blått HÄR och svart HÄR). Stor i storlek.
FÖR DEN FLÅDIGA FESTEN: Klänning från DAY HÄR, stor i storlek men går att justera i midjan.
FÖR DEN SOM VILL HA KOSTYM: Sammetskavaj HÄR och byxor HÄR. Den vita toppen är gammal, skorna förra årets.


 

I reklamsamarbete med COUNTRYDREAMS, foto MIKAEL ROOS

 

11 kommentarer till “Att vara klädd för vinterns fester!

  1. Vilka fina vinröda klänningar! På julafton har jag alltid klänning eller kjol men det ska vara bekvämt också; man ska kunna äta lite för mycket, sitta på matstol, i soffa, på golv, kanske leka med barn, ta en promenad ute innan det blir mörkt.
    Är nyfiken på hur en pennkjol är smickrande för olika figurer, jag tänker ju spontant att jag aldrig skulle kunna ha en sådan! Problemet: icke platt mage.

    1. Fast varför fokusera på magen? Vem har en platt mage? Väldigt få. Vad pennkjolen gör då istället är att markera midjan, så det är midjan man ser. Om man nu har jättekomplex för magen kan man ha ett par Spanx under som hjälper till att släta ut och gör så att plagget ”glider” bättre.

  2. Du är den perfekta modellen, så snygg och så inspirerande!
    Den röda sammetsklänningen tror jag blir jättebra på julbordet med mitt jobb!

  3. Emma, ett sådant otroligt fint inlägg med inspiration och alla kläder här tilltalar mig ♥️✨ 😘
    Du gör varje outfit så tilltalande, med Din känsla för styling i HELHET. Du klär så otroligt fint i page, bilden där Du står lutad mot balkongräcket i profil är så vacker. Jag känner att Du verkligen är en modell i toppklass och Du fixar makeup själv till och med, så ⭐️- beundran för Ditt arbete. Obs! Detta är inget smicker och reklam, utan ren reflektion från mig.
    Ljusa Kramar från Ninni.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg