Att göra kladdkaka med polkagris!

 

Ni kan vara lugna; det här håller inte på att utvecklas till en bakblogg, men lite recept kommer som sagt dyka upp inför jul och det här är en av dom. För den här var mumma x 5! En seg, chokladig kladdkaka med lite knaster av polkagris – väldigt svår att motstå.

Receptet kommer ursprungligen från Julens Nya Favoriter och kommer här:

 

DU BEHÖVER:

200 g mjölkchoklad (eller mörk choklad för en lite mer vuxen smak)
1,5 dl olivolja
3 ägg
2,5 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
2 dl vetemjöl
0,5 dl fint krossade polkagrisar

POLKAGRÄDDE:

3 dl vispgrädde
1 dl krossade polkagrisar

GÖR SÅHÄR:

Sätt ugnen på 150 grader. Dela chokladen i bitar och smält den försiktigt i micron eller vattenbad. Ta av från värmen och blanda ner olivoljan.

Vispa ihop ägg, socker, vaniljsocker, salt. Sikta ner mjölet och blanda försiktigt (vispa inte).

Krossa polkagrisarna i en mortel om du har (lägg annars i tålig plastpåse och banka loss med brödkaveln) och rör ner i mjölblandningen. Tillsätt chokladblandningen och vänd runt.

Smöra en form, häll ner smeten. In i ugnen, den nedre delen, ca 20 min. Låt svalna och ställ sedan kallt.

Vid servering: vispa grädden och blanda ner de krossade polkagrisarna.

Ät!

8 thoughts on “Att göra kladdkaka med polkagris!

  1. Måste få ställa en detaljfråga: har du inte problem med att krossa polkagrisen? Även med redskap och muskler är det svårt, tycker jag. Jag försökte i helgen då jag gjorde vit chokladbräck med krossad polka på, men jag fick till slut stå och försöka skära upp små, små bitar (som inte blev så små…). Det är ju liksom ett segt täcke på polkan? Kanske har du eller någon annan läsare värsta, bästa tipset!

  2. Olivolja ??? Inte en neutral olja som rapsolja. Olivolja, givetvis beroende på sort, har ju en ganska speciell smak. Bortsett från det verkar det jättesmarrigt 😄

  3. Åh! Stämmer den låga ugnstemperaruren? Min rann ut efter några timmar i kylen 😞
    Har dock chansat och gräddar om den nu, den verkar ju så god!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *