Att inte klä sig för väder, och att byta instans.

 

Godmorgon!

Tänkte att det var dags för en liten dagens, så här är jag! Dock jag igår, men det är inte så noga. Inte ett dugg klädd efter väder, men man får lov att trotsa sånt när man mest ska vara inne och så får man bylsa på sig lite mer när man ska gå ut. Tids nog blir det vår, inte sant?

Tills dess gör vi såhär; trotsar väder ibland och byltar på oss ibland.

 

 

Men igår såg jag alltså ut såhär; i säkert fyra år gamla chinos från Filippa K, ny t-shirt med volangiga ärmar härifrån och roliga strumpor här. Bra så. Och just det! T-shirten har jag liksom snurrat fram för att sen stoppa ner den i linningen; det är ett bra tips när man vill stoppa ner tröjor och liknande i byxorna utan att det ska bli för bylsigt. Testa! Och jag har till och med foundation på mig för omväxlings skull, en vansinnigt bra från Laura Mercier som man blir alldeles jätteslät och får en massa glow av. Behövdes för att pigga upp, känt mig så himla risig när jag bara skrotat runt här hemma. Kommer ju knappt ut alls just nu och känner mig lite isolerad om jag ska vara ärlig, men det är ju inte för evigt och det är väl det jag får komma ihåg. Och tills jag kan vara igång 100% igen får syra, crèmer, masker, foundations och volangiga tröjor vara det som piggar upp. Ska jag sitta här och uggla kan det iallafall vara med riktigt bra hud, menar jag.

Idag har jag en ny läkartid hos en ny läkare hos en ny instans. Jag har valt ett ställe i en helt annan ort så det blir lite längre att köra, men jag har fått jättegoda rekommendationer om den här instansen så vi får verkligen hoppas att det klaffar nu. Det kan ju knappast bli värre än det förra i vilket fall. Jag har bett om att få en FAST anställd läkare, en som inte flänger runt och dumpar mig i knäet på förvirrade kollegor som också flänger runt, så hoppas jag att det ska bli en som liksom lär känna mig efter ett tag och dit man kan ta pojkarna om det skulle vara nåt. Så nära man kan komma en familjeläkare alltså så som vården ser ut nu. Mest av allt i hela världen skulle jag önska mig en privatpraktiserande allmänläkare här i krokarna (helst dansk och gammal), som har mottagning typ i en tillbyggnad och vars fru är anställd som sjuksköterska – såna har jag haft tidigare när jag bott på andra orter och ä l s k a t, men just här i Ystad finns det försvinnande få sådana och de få som finns tar liksom inte emot fler patienter. Men nu testar vi det här och så får vi hoppas att det blir bra och att det kan vara någon som man vill återvända till.

Så; det blir dagens sysselsättning det! Köra till nytt ställe med ny läkare och hoppas på det allra, allra bästa.

Håll tummarna är ni snälla.

 

 

 

 

 

24 kommentarer till “Att inte klä sig för väder, och att byta instans.

  1. Lycka till med läkaren!
    Jag var själv på uppföljning avseende mitt diskbråck i nacken igår och det har gått tillbaka helt nu (ett år senare) och min läkare på Spinecenter gick noga igenom MR-bilderna med mig och vi pratade om vad man får göra och inte göra (man får göra allt) efter ett diskbråck. Tyvärr så var det mindre roliga beskedet att känseltappet i mina tre mittersta fingrar på högerhanden kommer att bestå. Det går inte att operera bort heller.
    Fortsätt träna, fortsätt prova på och vågsurfa var hejdåfrasen. Med det känner jag mig nöjd ändå.

      1. Rörligheten absolut! Känseln är ju bättre, men inte bra. Jag fick när smärtan blev hanterbar, sjukgymnastik två gånger i veckan. I början kunde jag vrida nacken ca 15 grader. Vid avslut var vi uppe i 90-100 grader.
        Styrkan har jag i fingrarna, men är jag trött har jag lättare att tappa saker.

        Obs! Tror ålder spelar in också och jag är ju minst 10 år äldre

        1. alltså känseln i huden skiter jag i så länge jag får tillbaka mitt pincettgrepp ha ha. Nu är ju min tumme och mitt pekfinger helt obrukbara och styva, och så vill jag helst inte ha det resten av livet.

  2. Hoppas nya dr är bra! Känner igen oron av att byta dr. Min fd dr var ensam dr i hennes mottagning. Hon var jättebra men hon gick i pension. VC vägrade jag gå till för de är helt värdelösa här. Nu har jag en bra dr i Eslöv, där jag jobbar. Väldigt skönt när jag insåg att jag hamnat på rätt ställe.

  3. Hur då snurrar fram? Blev väldigt nyfiken hehe! Och stort lycka till idag! /sjuksköterska som skäms å kårens vägnar

    1. Du tar liksom tag i tyget i tröjan fram och snurrar det så det blir en snurrad ”korv” och så stoppar du ner den. Svårt att förklara i text 😂

  4. Om det är ett cervikalt diskbråck du har tipsar jag igen om ryggkirurgiskakliniken.se . Har själv jobbat där i många år o sett hur bra man kan bli efter en förhållandevis lite operation

    1. Jag har hört mycket bra om dom och andra! Vi väntar bara på EMG först, sen tas det ställning till op 😘

    1. Nu kör jag Dr Gross Daily Pads eftersom jag gör hans syra på Parelle en gång i månaden ungefär ☺️

  5. Kan tipsa annars om skivarps lkpr, den drn passar iaf in på din beskrivning äldre och dansk 🙈👌 Även ssk på mottagningen är dansk 🙈(Kan tom vara drns fru🤓)Kan dock tänka mej att de inte tar emot nya patienter. Lycka till och hoppas att du får bra hjälp nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg