Att baka nutellafyllda munkar.

 

Alltså …

Tänk er mjuka, spröda, nyfriterade munkar med socker som kittlar läpparna när man biter i dom… M-hm. Och om man sen fyller dessa munkar med godsaker, som vaniljkräm eller nutella eller sylt till exempel? Himmelrike.

Särskilt när de äts alldeles nyfriterade och ljumma.

 

 

Receptet på de här godingarna kan jag inte ta åt mig äran för själv, det hittade jag hos Frida (här). Det enda jag ändrade var att jag adderade vaniljsocker till strösockret som munkarna rullas i; det blir så himla lent då tycker jag. Dessa munkar var verkligen +++++ och med sin perfekta munsbitstorlek tänker jag att de kan vara toppen för till exempel kalas eller babyshowers? Är ju vackra att se på också.

Men här har vi vaknat till lördag, jag ska grädda frukostpannkakor (helgtradition) och sen får jag några efterlängtade timmar med tomt hus när mannen och pojkarna åker och äter palt (gud, fråga inte). Efter 5 dagar med Noah hemma och närhetstörtstande ska det bli skönt att få ta ett bad alldeles i ensamhet och sen försöka komma ikapp lite i planeringen. Sen kommer de vara efterlängtade när de kommer hem igen såklart, men lite återhämtningstid skadar aldrig.

Ha en fin lördag, vänner!

Gör något ni mår bra av.

 

 

2 kommentarer till “Att baka nutellafyllda munkar.

  1. Mmmmm mums med palt 🙂 , min absoluta favoriträtt men så är jag ju också norrbottens-tjej….
    Älskar din blogg !
    Trevlig söndag !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg