I annonssamarbete med COUNTRYDREAMS

Att ha en klassisk outfit.

 

 

Åh – finns det något mer klassiskt än svarta byxor och en vit skjorta eller blus?

Något som är så vansinnigt enkelt egentligen, men samtidigt så snyggt. Och tidlöst. En svart byxa och en vit blus är två superplagg i en basgarderob eftersom de inte bara är snygga ihop utan även går att kombinera i oändlighet med andra plagg; byxorna med t-shirts, skjortor, kavaj, en tunnstickas tröja och blusen med både  jeans, kavaj och kjol.

För mig är den höga byxan ett måste istället för en lägre variant, och jag väljer vida byxben framför smala alla dagar om jag kan – dels för att jag tycker att siluetten blir så mycket vackrare och mer ”chic” om man nu ska använda ett tramsigt ord, men också för att jag som kort gärna förlänger mina ben så mycket det bara går; och en hög midja gör just det. Ibland får jag frågan av er om det inte är obekvämt för magen med en hög byxa och svaret är NEJ. Tvärtom! Istället för att ha något som sitter åt precis där man är som mjukast (vilket jag hatar) när man sitter ner, så sitter en hög linning o v a n f ö r allt det mjuka, sköna och låter alltså den delen vara fri.

 

 

 

 

Så den här gången till CountryDreams inspirationsinlägg valde jag att fortsätta på den lättburna linjen och sätta ihop två tidlösa, vackra plagg. En outfit som man kan jobba i och sen gå direkt till en AW bara genom att byta skor och kanske kavla upp ärmarna en aning på blusen.

En vit blus är som sagt ett underbart basplagg i en garderob, och den får gärna ha detaljer som sticker ut utan att bli för crazy tycker jag. Och till skillnad mot en skjorta som jag gärna har styv och lite krispig, vill jag att mina blusar ska vara feminint böljande och mjuka så att de faller lätt istället för att rusta upp.

 

 

 

 

Dessa byxor var en fullpott i min bok;

den höga midjan med ett brett skärp, en ordentlig ”kostymbyxelinning” (och med det menar jag en skräddad, rejäl linning med kontrasterade stygn inuti, knapp och hällor – sånt som gör att byxorna håller formen en hel dag) och raka, vida ben med pressveck. Dessa kändes exklusiva och tunga, skräddade liksom, och inte sådär sladdriga som många modeller är. En ”finare” byxa helt enkelt, som får en hel outfit att se dressad ut oavsett vad man sätter till, utan att för den sakens skull kännas uppklädda.

 

 

 

 

Blusen är mjuk och följsam med klädda knappar fram och med knappar vid ärmsluten.

 

 

 

 

Och till detta valde jag att sätta ett par kanske mindre klassiska skor – mest för att inte hela outfiten skulle kännas så seriös. Ä l s k a r ju ”mules” som en sånhär modell kallas, och dessa i sammet med tofsar var helt underbart roliga. En accessoar eller ett par skor kan göra stor skillnad för helhetsintrycket, och de här var precis det som behövdes för att sticka ut lite och ändå visa lite karaktär i allt det klassiska. Mules är ju dessutom vansinnigt snyggt till lite solbruna ben och ett par ankelkorta jeans (kavaj, t-shirt, jeans och mules är så himla snyggt) – för att inte tala om praktiskt. Bara stoppa in foten och gå.

Så det blev en klassisk outfit idag! Och i samarbete med CountryDreams har ni 20% på allt till ord pris med koden FRU20 till och med onsdag om ni hittar något ni tycker om. Koden gäller på hela deras utbud och alltså inte bara dessa plagg i inlägget, men det jag har på mig på bilderna är:

Blus från Second Female – HÄR
Byxor från InWear – HÄR
Mules från Vagabond – HÄR

Ha nu en riktigt fin söndagskväll, allihop.


I reklamsamarbete med COUNTRYDREAMS

20 kommentarer till “Att ha en klassisk outfit.

  1. Älskar inlägg som dessa från dig i vanliga fall och hade säkert gjort det nu med om du fotat lite bättre bilder. Här var det svårt att riktigt se byxorna och det känns lite hastigt gjort. Grym outfit och du är alltid så bra på att få ihop allt annars.

    1. Jag har ju ett diskbråck i nacken som gör mig ganska begränsad i vad jag kan göra tyvärr 😩 Men nåt hafsverk var det inte, lägger alltid mycket tid på den känsla jag vill få fram även om jag nu inte är hundra. Jättetråkigt att du upplevde det så, men hoppas du kan ha överseende ett tag tills jag är helt frisk igen. Svarta plagg är skitsvårt att fota dessutom, då svart smälter ihop på bild. Man kan se detaljer bättre på sidan.

      1. Har absolut överseende och är nog mest bortskämd med att allt alltid är så superbra. Jag tyckte det var svårt att riktigt se hur kläderna såg ut här, det var bara det <3

      1. Håller med dig Hanna, jag tyckte att bilderna hade något extra och var riktigt bra, bakgrunden och färgerna – superfint! Aha, de där skorna kallas Mules, hade jag ingen aning om:) Snygga är de iallafall och Vagabond gör ju de bästa skorna, älskar Vagabond!!

  2. Underbara bilder!
    Du är så bra att få till bilder där man vill ha allt!
    Jag har aldrig haft Mules-skor, sitter dom kvar bra på foten?

  3. Alltså tyyyypiskt! Lade brallorna i shoppingbaggen och skulle bara borsta tänderna på barnen, och nu är de slut. :-C

  4. Jättesnygga byxor, gillar vida byxben jag med. Men fegar alltid ur för jag vet inte vilka skor som passar till. Som nu när det är lite kallare ute så kan man (jag) ju inte springa omkring i sådana mules. Och ett par varma kängor känns helt fel.

  5. Supersnyggt!! (Och väldigt långt ifrån ett hafsverk!!)
    Vackert, genomtänkt, mjukt och drömskt! Tack fina du för inspo!

  6. Superläcker outfit, själv är jag fortfarande lite skeptisk till vida byxor 😉 men tycker det är fint på andra, blusen med dess klädda knappar är ju bara to die for!!

    1. Är byxorna höga i midjan är det helt rätt för korta ben 👍 och har du bredare axlar/större byst hjälper vidden på byxorna till att balansera upp.

  7. Så himla tjusigt! Älskar känslan i dina bilder och att du alltid lyckas med dina outfits är helt otroligt. Jag blir superinspirerad!
    Ha en fin dag!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg