Att fira bröllopsdag.

 

39554_441484896580_321678_n

Foto: Mikael Stiller

 
 
 

Idag firar vi fyra år som gifta.

Jag och den skäggiga, älskade mannen jag kallar min. Och det finns hundratals anledningar till att jag älskar honom, minst hundratals, men det finns några som väger lite tyngre än alla andra. Om man skulle vara tvungen att väga.

Jag älskar honom för att första natten jag sov hos honom låg han vaken och tittade på mig och kände efter med handflatan om jag var kall, och för att han la täcket över mig och höll mina händer. Morgonen efter visste jag att jag var hopplöst förälskad.

För att han rullar upp änden på alla sina tuber och för att han källsorterar minutiöst och för att han har tålamod med mig som inte håller på med såntdär. Alls.

För att han har en beskyddande hand på min ländrygg när vi är ute och för att han står vid min sida som en klippa när det är blåst och liv och stök runtomkring, men också för att han ibland låter mig kryssa iväg på äventyr och ändå hela tiden veta att han finns där.

För att det första jag gör när jag vaknar är att sträcka ut handen för att känna att han är där.

För att han masserar mina axlar så det liksom kittlar längs ryggraden och för att han inte slutar efter tre minuter och säger att han har fått kramp i tummen.

För att han Per Mobergar åt mig och för att han inte kan avvika det minsta från ett recept utan att få lite ångest.

För att han skickar sms när han egentligen inte har tid.

För att han frågar hur min dag har varit, och stannar kvar för att lyssna på den.

För att han kommer ihåg saker jag ber honom påminna mig om.

För att han frågar vilken sida av badkaret jag vill ha när vi badar, och för att han alltid räcker mig duschmunstycket när jag precis klivit in i duschen och är kall och ansiktstvålskladdig.

För att hans hår är alldeles bångstyrigt och lever sitt eget liv när han är nyvaken och lakansvarm.

För att han kan säga ”jag är lite trött” och sen somna mitt i en tanke, med öppen mun och fjärrkontrollen i högsta hugg, och inte ens vakna när jag petar med tårna på honom och frågar ”sover du?”.

För att jag inte kan tänka på tvånätterutanhonom utan att bli lite rastlös, och för att tomheten efter honom när vi är ifrån varandra är så öronbedövande att det inte ens hjälper att jag lägger mig raklång över sängen och försöker intala mig själv att det är skönt med mycket plats (eftersom jag hellre är intrasslad bland lakan och honom, än bara intrasslad).

Ja.

Idag firar vi 4 år som gifta – jag och den skäggiga, älskade mannen jag kallar min.

 
 

slut

45 kommentarer till “Att fira bröllopsdag.

 1. Älskade du som virar in varenda inlägg i fina ord som ett bomullsfluff!! Stort grattis till dig och scout valiant (vill jag minnas att du alltid skrev förr?) på bröllopsdagen!!!

 2. Jamen jag blir ju lite förälskad i din man bara genom att läsa om din kärlek till honom! Vilken kärlek !!

 3. Jag överöses (är det ens ett ord??) av din ord och ditt sätt att skriva. Det är så vackert så jag nästan börjar grina här i soffan utan min kärlek hos mig… Grattis på bröllopsdagen och hoppas ni får en fin kväll och flera år tillsammans!

 4. Du kan verkligen sätta ord på saker. Otroligt fint skrivet. Och det är nog därför jag älskar din blogg så mycket. Dina bilder och dina texter är bara för bra:)
  Kommer du nån gång ut med en bok så förbokar jag den redan nu 🙂
  Ha en fortsatt trevlig dag
  /Ann-Sophie

 5. Grattis på Er dag! Både dig och mannen! Jag brukade förr läsa dina fantastiskt målande beskrivningar och tänka att ”ååååååå så vill jag också en dag känna”. Och så en dag tog jag mod till mig. Plitade ner några rader och kastade mig ut i nätdejtingsvärlden (inte minst inspirerad av dig) på skakiga ben. Det blev bara en dejt. Där sa det pang. Och nu 7 månader senare, kan jag nicka instämmande när du skriver och le. Över att kärleken är så fantastisk! En ynnest för oss alla den ”drabbar”. Vi sprang faktiskt på dig nästan, på en av våra gemensamma resor, jag och Han, på Arlanda. Och jag tänkte att jag skulle gå fram och heja på dig när vi ändå satt vid samma gate. Men så blev jag så där nej men jag känner ju inte henne-löjlig och lät bli. Idag ångrar jag mig faktiskt. Tack för en underbar blogg och för att du ger mod i rätta ögonblick!

 6. Är det någon som kan sätta de rätta orden på sånt man känner men liksom inte riktigt kan förklara så är det du! Ett Stort Grattis till er båda <3

 7. Du är helt otrolig, jo faktiskt det är du! Jag vet inte någon, ingen alls som kan skriva och beskriva känslor så fint, vackert och sant som du gör – du är fantastisk! Älskar, ja bara älskar att läsa dina inlägg!! Och jo, såklart ett stort grattis till er på bröllopsdagen, finisar* Kram*

 8. Grattis på er underbaringar (jaha- jag känner er ju inte) för det förstår jag att ni är! Och du, Emma, har en särdeles fantastisk förmåga, att uttrycka dig i ord och bilder. Önskar er och Buse och flickorna ett fortsatt levande liv!

 9. Kärlek.. En så alldeles fantastiskt vacker, verkar det. Vilken lycka för er att funnit ert ”hemma” hos varandra. Tror inte jag behöver säga, men – var rädda om det! Stort grattis på dagen till er båda!

 10. Stort GRATTIS på bröllopsdagen!
  Väldigt vackert skrivet om mannen i ditt liv!
  Och tack för att du tog så bra hand om Nicole i går, mina tårar trillade ner för mina kinder.

 11. Just idag har även jag och den kryllige mannen jag kallar min 4-årig bröllopsdag. För 4 år sedan var det en alldeles underbar speciell lördag när vi sa ja till varandra i Svenska sjömanskyrkan i Skagen bara han och jag. Minnen som väcker så mycket känslor varje gång jag tänker på det. Grattis på er bröllopsdag!!!!

 12. Alltså, dina ord. De är så vackra, du beskriver kärlek på ett helt underbart sätt. Det var pga såna här inlägg jag föll för din blogg från början, för du beskriver känslor på ett fantastiskt sätt. Hoppas ni har en underbar bröllopsdag och att ni får många vackra härliga år tillsammans framöver! Grattis till er!

 13. Grattis… på brölloppsDagen och till ditt fantastiska sätt att klä tillvaron i ord, så man ryser av välbehag och känner känslorna du beskriver som om man befann sig på samma plats! 😀
  Din blogg värmer hjärtat och hjärnan ler……. Inget är större än kärleken! <3

 14. Vilken otroligt vacker kärleksförklaring, vad glad han ska bli när han läser den! Förresten, lite nyfiken…Vad arbetar din man med?
  Grattis till er båda!

 15. Så vackert du skriver! Jag ser framemot att kunna göra liknande inlägg de kommande åren, bröllopsdag det låter fint.
  Grattis i efterhand

 16. stort grattis till er båda! blir alltid så varm i hjärtat när du skriver så där fint <3 vill hem till min älskade och krama om honom, men det får bli om ett par timmar eller så.

 17. Grattis till er! Och grattis till oss, vi firar 6-årig bröllopsdag idag. Eller firar och firar… Jag fick ett grattis-sms från min syster imorse, utan henne hade vi inte ens haft koll på att det var idag 😉

 18. Kära du och mannen i ditt liv, må ni leva lyckliga i många år till. Jag och mannen i mitt liv, firar i år 45 år! My God, det var innan du föddes!
  Vi har givetvis haft våra ”ups and downs” Jag skulle ljuga om jag sade något annat. En regel har vi dock haft från början och den är ”Ingen går utan att vi rett ut problemet”! Det har vi gjort, ett antal gånger, efter det har vi tyckt att ”Jo, det här bråket var ju ganska löjligt”! Nu bråkar vi inte längre, vi tittar på varandra och sen, ja, då kan vi inte hålla oss för skratt. Lycka till i fortsättningen och en trevlig helg till er alla tre
  (för av ett som blev tu blev ni ju tre)

 19. Så fint skrivet att tårarna vattnas i ögonen på mig. Fantastiskt att få älska en människa på det viset! Om ett halvår står jag och min sambo där och jag är så tacksam över att ha funnit en man som jag känner för, på det sätt du beskriver, även om det råkar vara andra egenskaper. Har nyligen börjat följa din blogg och numera är det något av det främsta jag ser fram emot på morgonen. Att sätta mig ner med en kopp kaffe, dra fram paddan och hoppas på ett nytt inlägg och att 8månaders Erik kan roa sig själv i 5min, så att jag får läsa läsa i lugn och ro och verkligen njuta av dina fantastiska formuleringar och bilder!

 20. När jag för 4 år sedan hälsade på min farfar precis bakom Järn-Gunnars affär gick jag mot Badholmarna och tittade på håll på en bröllopsfotografering som skedde där ute. Och det måste varit er jag såg! Jag minns att din klänning var sagolik. Jag hoppas jag har råd att be dig fotografera mitt bröllop någon gång i framtiden i Bovalls lilla kyrka!

 21. Hej Emma, exakt den 28/08 för 2 veckor sen gifte vi oss 🙂 Jag hoppas på samma lyckliga äktenskap som du har….
  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg