Att göra godislistan!

Det har ju gått runt en lista om godis/godsaker som jag tänkte att jag också kunde göra! Så here it goes; min stora lista om godsaker:

 

 

Topp 3 smågodis?

Rödsvarta peace-märken är jag beroende av – men obs att de ska vara färska och sega, inte gamla och stela så de knäcks när man tuggar. Center är också alltid med i hinken. Dessa två är standard, sen varierar nog den tredje… Tror colanappar är standard också.

 

Popcorn eller godis på bio?

Måste man välja? Har alltid lösgodis, popcorn (med cheddarkrydda på, massor) samt varma chips.

 

Bästa chokladen?

Center just nu. Men ska det vara större form så Marabou Polka, den är snuskigt god.

 

 

Ostbågar eller chips?

Chips helt klart. Eventuellt ostbollar men inte bågar.

Favoritchips?

Beror lite på om de ska ätas som de är eller med dipp? Om de ska ätas neutrala så Bjärechips med cheddarsmak. Ska jag dippa så gärna nån lite starkare sort med chili eller annan skjuts i.

Favoritdipp?

Cheddar är god!

Bästa mellanmålet?

Räknas glass? Annars nybakade tekakor med smör med havssalt.

Bästa dagen-efter-maten?

Pizza! Gärna en riktigt slabbig sådan med mycket (stark) sås på. Om ingen pizza finns tillgänglig funkar varma mackor.

 

Favoritbakelse?

Vet inte om Limhamnsbomber räknas som bakelse men bestämmer det. Mjuka bullar med karlsbaderdeg sprängfyllda med vispad vaniljgrädde…. mmmmm.

Godaste pajen?

Antingen en klassisk smulpaj med blåbär, eller en rabarberpaj man gör med samma deg man har till kolakakor. Magiskt!

Godaste småkakan?

Inte riktigt fattat grejen med småkakor, men hallongrottor eller kolakakor då.

Bästa läsken? 

Pepsi med ingefära eller den med lime.

 

 

Glass eller tårta?

Alltså … tårta va? Gärna en chokladig en med mycket fluff, eller en riktigt klassisk gräddtårta med vanilj och hallon och sådär. Varje födelsedagsmorgon äter jag tårta.

Favoritefterrätt som liten?

Det minns jag faktiskt inte? Kanske berodde på att jag inte hade nån? Det jag minns är att jag gärna drack grädde helt som det var hemma hos mormor i fåtöljen framför tv:n (öek på den nu kan jag känna) och att varm banan med choklad och glass var det godaste hon kunde göra. Och min farmor gjorde en fantastisk varm-choklad-röra som man egentligen skulle hälla varmt vatten på för det skulle bli just varm choklad men där vi fick äta röran som godis istället.

Favoritefterrätt som stor?

Är generellt väldigt dålig på efterrätter eftersom jag oftast blir så mätt av själva middagen, så tar hellre mitt söta nån timme innan eller efter. Räknas det som efterrätt då? Pannacotta är riktigt gott, till exempel. Men jag är nog mer en bulle-tårta-paj-tjej än en efterrättstjej.

Vad beställer du som efterrätt på restaurang?

Sker extremt sällan pga ovan. Oftast tänker jag att vi ska ha efterrätt men när det är dags är jag alltid för mätt.

 

 

Favorit i Gott&Blandat?

All den s a l t a lakritsen, alltså alla svarta som inte är de där med hål i. Söt lakrits gör sig icke besvär här.

Favoritgodis utomlands?

Tycker smågodis generellt är uselt utomlands, men chips kan man hitta riktigt bra versioner av.

Det ultimata fredagsmyset?

Sängläge, glass, lösgodis och en riktigt bra serie. Och tystnad runt omkring. Ah, livet.

Bästa glass-smak?

Saltlakrits, caramel, mintchoklad.

I GB-sortimentet då?

Magnum Double Caramel

Bästa godismaken?

Tror jag måste svara saltlakrits här.

 

 

Och det var mina svar!

Nån som tycker lika? Oftast får man lika många olika svar som folk man frågar – det är inte klok vad smaken kan skilja sig från person till person. Lite intressant det där; har det med hur tungan uppfattar smakerna att göra? Eller arv/miljö? Varför gillar vissa surt och andra salt?

Ja ja. Godis är gott, så är det.

Rekommenderade inlägg

13 kommentarer till “Att göra godislistan!

 1. Om du gillar saltlakrits, har du smakat finsk salmiak..? Fazer då såklart : ) vet inte ens om den säljs i sverige..??

   1. Nej kanske inte?
    Finsk salmiak är att ta svensk saltlakrits ett steg högre ; ) om du vill kan jag skicka dej ett smakprov för skojsskull : )

     1. Du får maila mej din adress så ska jag skicka iväg ett ”best of” paket : )

 2. min farmor gjorde en röra som vi kalla geggamojja. eg skulle de ner kokhett vatten så de blev varm choklad men vi älskade geggan.. typ 7 matskedar socker, kakao & rördes ihop med vispgrädde. ä l s k a d e de ! ibland hade vi i pärlsocker för lite extra knaster.. jisses 😁 😂 var de nått liknande din farmor gjorde !?

 3. Jag fick också sån där chokladröra när jag var liten. Brukar göra den till mina barn nu, som enkel chokladmousse 😀 Jag gör min på kakao, grädde och socker. Mums!

 4. Hej! På väg till jobbet imorses (!) slog det mig plötsligt att jag satt och funderade på vilka tv-spel du lirar samt hur du transporterar alla era hundar. Fullt rimlig måndagsfundering. Att fundera över vad en av ens favoritbloggare har för vanor och trix…

 5. Di har rätt aty utomlands finns det inte mycket bra lösgodis. Möjligen Finland och Tyskland. Som tur är kan man köpa svensk lösgodis på Ikea nu och en affär i London. Men det blir inte så ofta. Älskar själv lakrits. Engelsmän don’t get it!!! 😆

 6. Har du testat glassbilens lakritsglassbåtar? Om inte: gör’t! Men skynda innan dom är slut för säsongen! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *