Om

Ja. Här inne finns alltså jag – en högljudd, skrattande, flaxig, entreprenörsälskande kvinna som nyss fyllt 37 och ännu inte har lärt sig vad tålamod är. Jag är inte måttfull för fem öre och inte särskilt konsekvent heller men jag envisas med att det är en del av min charm – och de som tycker om mig brukar hålla med.

Jag bor i Lanthandeln med min man, min Buse, min Noah och våra två salukiflickor Tant & Tooka plus italienska vinthunden Spöket och Skotska Hjorthunden Haggis. Förutom att blogga och driva eget så är jag fotograf, skribent, äter mycket socker och försöker tygla min passion för vackra kläder.

Välkomna!

3 kommentarer till “Om

 1. Hej,
  Jag funderar och funderar på vad jag vill bli när jag blir stor. Trots att jag fyller 37 i år så har jag ingen aning. Jag jobbar för närvarande som avdelningschef på ett logistikföretag och ansvarar för all produktion samt ca 90 medarbetare. Arbetsbelastningen är hög men jag är faktiskt riktigt bra på det jag gör. Helt plötsligt vaknar jag upp och undrar hur jag hamnade i en situation där all energi går åt till jobbet. Jag har aldrig varit en person som anser att jobbet är viktigast. Ändå har jag hamnat här. Här, på denna plats där jag fortsätter att prioritera fel gång på gång. Jag spenderar hela min vakna tid med att sysselsätta mig med något som jag inte ens tycker är roligt. Hur förväntar jag mig att bli en lycklig person då? Jag är en kreativ själ men som är för trött för att skapa. Nu är det 2017, ett år där jag ämnar förändra saker och ting. Jag har haft dig som inspirationskälla i många år nu, tror jag hittade till din blogg när du väntade Buse och när du gick klädd i alla underbara Ewa i Walla kreationer. Det har ju hänt en del sedan dess. Den beskrivningen du har här ovanför stämmer nog inte längre? För du har ju kommit längre än så. Det jag vill säga med hela denna långa utläggning är egentligen bara ett tack. Tack för att du delar med dig och inspirerar mig och många andra. Vem vet, jag kanske också blir modig och startar en blogg en dag.

 2. Snälla rara, vi behöver din hjälp för Oscar med hjärntumör!
  Vi behöver hjälp av dig som bloggare och vänder oss direkt till dig. Kan du överväga att hjälpa Oscar genom att sprida hans resa i dina kanaler? Vi är så otroligt tacksamma!

  Hur berättar man för en 13-åring pojke med stark framtidstro och stora framtidsplaner att han har en mycket aggressiv och snabbväxande hjärntumör (DIPG – Diffust Pons Gliom) som det inte finns några behandlingsmetoder för i Sverige? Läkarna på barnsjukhuset i Lund sa ”räkna med att han har ca 9 månader kvar att leva”. Oscar bestämde sig för att inte ge upp. Vi skall göra allt som står i vår makt för att Oscar skall bli frisk igen!

  Vår son, Oscar Sajland, diagnostiserades den 15 december 2017 med en aggressiv snabbväxande hjärntumör DIPG. Det finns inte några behandlingsmetoder i Sverige. Livet vändes till en förtvivlad mardröm.

  Som föräldrar tvingades vi en dag i januari i år att ta det svåraste samtalet i vårt liv: att berätta för Oscar, då 13 år, att han hade drabbats av den värsta hjärntumören man kan få. DIPG drabbar bara en handfull barn om året i Sverige. Oscar behandlas framgångsrikt i México. Det kostar ca 130 000 kr var 3:e vecka. För vem som helst hade detta varit en ofantlig kostnad. Det är så otroligt glädjande när vi nu ser att behandlingarna ger resultat, hur Oscar förbättras hela tiden och att tumören krymper stadigt! Kampen måste fortsätta, men vi behöver hjälp.

  Kan du tänka dig att hjälpa Oscar att fullfölja sina drömmar? Vi behöver hjälp av alla godhjärtade människor för att bekosta att Oscars behandlingar kan fortsätta. Vi är helt beroende av donationer, den svenska välfärden bekostar inte Oscars behandlingar eller sjukvård så att han kan bli frisk. Vi behöver all hjälp vi kan få och är tacksamma för alla bidrag, varenda krona räknas. Hjälp oss att ge Oscar ett hopp om att kunna förverkliga sina framtidsplaner.

  Som mamma och pappa rasar livet samman när ens barn får en diagnos som denna.
  Men inte Oscars.
  Denna hjärtesnälla och underbara 14-åring säger att vi alla måste blicka framåt.
  Han har framtidsplaner.
  Och han är fast besluten att lyckas.

  Swisha till pappa Görans telefonnummer +46 706 26 54 78. Många bäckar små är det som räddar Oscar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *