Påskafton!
Och ett tillfälle lika bra som ett annat att duka upp lite roligare och laga någonting gott. Här blir det pasta med chili, vitlök, olivolja, persilja och mängder av parmesan ikväll, och såhär har jag dukat.
Egenfärgade ägg (med naturliga ämnen) och så en linneservett som jag knutit runt för att ge äggen kaninöron. Mycket uppskattat av pojkarna.
Äggen gjorde jag med det gamla nylonstrumpetricket – det vill säga att jag tog ett rått ägg och la det i en bit nylonstrumpa och klämde fast en kvist persilja mellan strupan och ägget innan jag la ner dom för att kokas. De blå äggen är färgade med frysta blåbär och de bruna med kaffe och lite rädisor (jag la ner färgsättarna i vattnet innan det började koka, plus en skvätt vitvinsvinäger, och sen ner med äggen när vattnet kokade).
Och så tar vi påskafton här ute i skogen, med isande kallt utanför men behagligt och mjukt här inne.
Hoppas ni får en fin kväll, vad ni än gör.