Att ge receptet på het skaldjurspasta.

 

Den här rätten har mannen ”hittat på” och den är något av det absolut godaste jag vet. Varenda gång han frågar vad jag vill ha att äta gastar jag skaldjurspastaaaa! och då vet han vad som gäller. Är den nyttig? Nej. Spelar det nån roll? Inte den minsta. Den är så god att jag dånar.

Så. Till Scout Valiants kräftpasta behövs det:

2 stycken färska chilifrukter
3 stycken vitlöksklyftor (oh yes, ta i så du skäms)
3 dl creme fraiche
lite hummerfond
flingsalt
svartpeppar
kräftstjärtar

+ färsk pasta
+ pecorino (eller parmesan, men pecorino är godare)

Såhär gör du:

Dela och kärna ur chilin, skär den på tvären i strimlor. Pressa vitlöken. Fräs chilin och vitlöken i en skvätt olja. I med creme fraichen och låt det puttra upp lite. Droppa ner hummerfond och smaka av med salt och peppar.

Koka färskpastan.

Precis innan servering så ska kräftstjärtarna ner i såsen. Servera med mängder av riven pecorino/parmesan på toppen.

Klart! Enkelt, hett och snuskigt gott.

47 kommentarer till “Att ge receptet på het skaldjurspasta.

    1. Ha ha ha! Blogg-smeknamn 🙂 Kommer från att han tänder öppna spisen som en scout och att han ser ut som Valiant i håret när han inte klippt sig.

  1. Låter så gott och ska ta och bjuda min sambo på den rätten till helgen!
    Har du nåt gott vin att rekommendera som kan passa till?

    Tack för en fantastiskt inspirerande blogg!

  2. Ha du är så rolig.. Mjukisbrallor uppfinning…!!
    Men hallå håller med måste genast in o kolla. Ser toook sköna ut o snygga jag som går i mysisar heeela kvällarna.
    Vill ju vara lite snygg oxå ifall grannen knackar på dörren.
    Kram på dig
    Eva

  3. Nyfiken
    Jobbar du bara med bloggen nu eller tänkt gå tillbaka till ditt andra jobb nåt?
    Du lever väl bra på enbart bloggen va
    Nyfiken
    Kram evalevabo
    Eva

    1. Hej Eva! Jag kommer absolut att börja jobba igen. Jag behöver det för att inte bli knäpp, den sociala tillvaron och känslan av att bidra med nånting. Det ena utesluter inte det andra 🙂 bloggen kommer finnas kvar ändå, men jag måste samtidigt ha mitt yrkesliv. Jag älskar att jobba.
      Kram

  4. Oh my… Har redan ätit kräftor denna vecka, men nästa vecka ska vi prova den här. Fast lite mildare, för barnen alltså. Min lilla är för söt när hon äter stark mat men tyvärr får hon inte ner den 😉 TACK!!!

  5. Nu är det uppätet. Alltså allt. Stekpannan renskrapad. Det sista som fanns kvar tog jag med sked innan disken. Det var makalöst gott! Fantastiskt 🙂

    Borde inte det finnas med i den dära kokboken som ska göras/är gjord (förlåt, kan ha missat en o annan dag, vecka på bloggen…)?!!!

    Ha en finfin kvälll!!!!

  6. åhå gudars, gjorde en egen variant av detta igår och ja,,typ dregglar när ja tänker på de
    vill käka pasta varje dag fram tills .. ja .. tröttnar(?)

    om nom nom nom !

  7. Det blev mycket gott! Precis vad man orkar laga och helst vill ha när man har lagt twinsen. Urvriden trasa –> skrattande urvriden trasa.

  8. Mmmmm låter sååååå gott!!!!! En liten fråga är det vanlig fet creme fraiche han använder eller är det lätt varianten?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg