Den här rätten har mannen ”hittat på” och den är något av det absolut godaste jag vet. Varenda gång han frågar vad jag vill ha att äta gastar jag skaldjurspastaaaa! och då vet han vad som gäller. Är den nyttig? Nej. Spelar det nån roll? Inte den minsta. Den är så god att jag dånar.
Så. Till Scout Valiants kräftpasta behövs det:
2 stycken färska chilifrukter
3 stycken vitlöksklyftor (oh yes, ta i så du skäms)
3 dl creme fraiche
lite hummerfond
flingsalt
svartpeppar
kräftstjärtar
+ färsk pasta
+ pecorino (eller parmesan, men pecorino är godare)
Såhär gör du:
Dela och kärna ur chilin, skär den på tvären i strimlor. Pressa vitlöken. Fräs chilin och vitlöken i en skvätt olja. I med creme fraichen och låt det puttra upp lite. Droppa ner hummerfond och smaka av med salt och peppar.
Koka färskpastan.
Precis innan servering så ska kräftstjärtarna ner i såsen. Servera med mängder av riven pecorino/parmesan på toppen.
Klart! Enkelt, hett och snuskigt gott.
Mums filibabba! Vad gott det lät!
Tack för det!
Kram Helena
Tackar tackar…detta recept skall jag så ödmjukt ge till min norrman så han kan få laga det till sin kona. Krams m
Tack för tipset, då är middagsmaten räddad imorgon! Låter super gott!
Mums, det där måste jag testa någon dag:-). Kram Sarah
Å gud… Nam! Og her sitter jeg på jobb med tørre knekkebrød og hvitost. Omtrent som å stikke tungen ut av vinduet..
Ja, man kanske ska ta och äta lite pasta… Om man ska synda ska man nog göra det med kräftstjärtar, eller hur? 😉
Din man är min hjälte ;-)!!
Oj oj oj! Jaja, då vet jag vad jag ska äta i helgen! Sonen får väl lite köttfärssås istället, för pastan kan vi ju ha båda två 😉
Mums!
Oj så gott det där lät!
Åh vad gott det låter! Måste provas omgående!
ser gott ut
kraam
Å så gott, härligt med kryddstark mat dessutom 🙂
Mumma!!
MUMS!Detta skall genast prövas!!
Enkla goda recept är uppskattat.
Tack å bock.
I say yes!
Blir denna veckans fredagsmat, lät supergott!! Skön kväll, kram!
vi hade idétorka till middagen, så det blev detta. gaaalet gott!!
Mums. Dreggel. Mums…. åh vad gott det lät. Tusen tack och fredagkväll är räddad denna veckan. 🙂
Det är dags för mig att pröva på något nytt!
Tack <3
Heter din man scout Valliant, eller är det en blogg-psuedonym?
Ha ha ha! Blogg-smeknamn 🙂 Kommer från att han tänder öppna spisen som en scout och att han ser ut som Valiant i håret när han inte klippt sig.
Och så blev man sugen på pasta jaaaa 🙂
Tack för att du delar med dig!
Färsk pasta är gott. Kräftstjärtar är gott. Lätta recept är ”gott”. Kan ju till och med jag testa!
Kram Lena
Heja Scout. Jag gick precis från väldigt mätt och illamående till lite småsugen.
yummie, den måste man ju prova!!
tack för tipset!
Åhhh skall göras till helgen! Så gott det lät. 🙂
Låter så gott och ska ta och bjuda min sambo på den rätten till helgen!
Har du nåt gott vin att rekommendera som kan passa till?
Tack för en fantastiskt inspirerande blogg!
Ha du är så rolig.. Mjukisbrallor uppfinning…!!
Men hallå håller med måste genast in o kolla. Ser toook sköna ut o snygga jag som går i mysisar heeela kvällarna.
Vill ju vara lite snygg oxå ifall grannen knackar på dörren.
Kram på dig
Eva
Nomnomnom som du brukar säga. Lät busenkelt och galet gott. Ska prova det engång! Tack
Kram finaste
Nyfiken
Jobbar du bara med bloggen nu eller tänkt gå tillbaka till ditt andra jobb nåt?
Du lever väl bra på enbart bloggen va
Nyfiken
Kram evalevabo
Eva
Hej Eva! Jag kommer absolut att börja jobba igen. Jag behöver det för att inte bli knäpp, den sociala tillvaron och känslan av att bidra med nånting. Det ena utesluter inte det andra 🙂 bloggen kommer finnas kvar ändå, men jag måste samtidigt ha mitt yrkesliv. Jag älskar att jobba.
Kram
Mums
Låter som något som kan serveras i detta hemmet
Oh my… Har redan ätit kräftor denna vecka, men nästa vecka ska vi prova den här. Fast lite mildare, för barnen alltså. Min lilla är för söt när hon äter stark mat men tyvärr får hon inte ner den 😉 TACK!!!
Nu har jag lagat det, och det var så gott att jag 1) måste blogga om det och 2) eventuellt måste bjuda mina flickvänner på det nästa lördag.
Sa ju det! <3
Nu är det uppätet. Alltså allt. Stekpannan renskrapad. Det sista som fanns kvar tog jag med sked innan disken. Det var makalöst gott! Fantastiskt 🙂
Borde inte det finnas med i den dära kokboken som ska göras/är gjord (förlåt, kan ha missat en o annan dag, vecka på bloggen…)?!!!
Ha en finfin kvälll!!!!
Tack för den, ska testas!
Men ååh! Det låter ju hur gott som helst, men jag har skaldjursallergi 🙁 Tror du det funkar med laxtärningar istället?
Kram!
Tror det funkar utmärkt!
åhå gudars, gjorde en egen variant av detta igår och ja,,typ dregglar när ja tänker på de
vill käka pasta varje dag fram tills .. ja .. tröttnar(?)
om nom nom nom !
Tusen tack för ett FAB recept!
Måste genast tipsa på bloggen.
Ha en mysig kväll!
KRAM från Oslo
Det blev mycket gott! Precis vad man orkar laga och helst vill ha när man har lagt twinsen. Urvriden trasa –> skrattande urvriden trasa.
Mmmmm låter sååååå gott!!!!! En liten fråga är det vanlig fet creme fraiche han använder eller är det lätt varianten?
Det väljer du själv.