Ja. Nu är jag färdig med grunden till min Rasberry Cheesecake Brownie och den ser helt okej ut trots att jag tydligen hade i typ en deciliter för lite mjöl. Nu får den svalna i kylskåpet tills imorgon då hallongrädden ska på. Fram tills dess bäljar jag mintchokladsté istället (från Spicetree -sjukt gott) och får nöja mig med att snegla på härligheten.
Jag är lite nervös. Tänk om den är sladdrig! Det går inte. Man kan inte servera svärmor sladdrig kaka på självaste julafton. Kanske inte andra dagar heller, men framförallt inte på julafton.
(Men förbaskat god var den iallafall märkte jag när jag högst slumpartat råkade köra pekfingret i den).
Så här kommer receptet på Marias Rasberry Cheesecake Brownie:
200 g mörk choklad
200 g smör (margarin är förbjudet)
Smält samman dessa i en skål i micron.
250 g florsocker (inte så klurigt; ett halvt paket)
3 ägg
110 g vetemjöl (vilket alltså då är nästan 2 dl)
Blanda ner detta i smörchokladen och rör tills en slät massa. Smöra en rund springform och häll i chokladsmeten.
400 g Philadelphiaost
150 g florsocker
1 tsk vanilsocker
2 ägg
Rör samman detta och häll smeten över chokladsmeten i springformen. Grädda på 170 grader i ca. 30 min. Kakan skall dallra i mitten när man tar ut den. Låt den bli kall i kylen över natten.
Ta ur kakan ur formen och lägg på uppläggningsfat.
3 dl färska eller frysta hallon
3 dl vispgrädde
Vispa grädden ganska hårt. Rör ner färska hallon eller tinade frysta. Hallonen skall mosas i grädden. Den skall bli riktigt rosa! Bred ut hallongrädden ovanpå kakan.
Ät och njut, säger Maria!
Och det tänker jag bannemig göra. Imorgon.
Den ser perfekt ut!!!
Åh gudars vad gott!!
raspberry med p söta… ser väldigt god ut! ha en mysig jul
Men så gott, blir alltid glad av bakverk och idag hade jag behövt mumsa i mig en hel såndär kaka.
kram
Svärmor kommer att älska dig ännu mer 🙂 låter supergott och om det blev för lite mjöl i så har du kanske gjort en egen variant av den bara, visst da?
Du måste berätta sen hur det blev 🙂
kram på dig
Något du defintivt har lyckats med är bilderna på kakan. Gud så vackert! Smakar säkert alldeles fantastiskt också. 🙂 Teet låter inte dumt det heller. Kram
Både ser & låter underbart gott! Blir garanterat kanon och svärmor blir säkert både glad & impad ;). God jul fina Emma!
Kram Jes
Snor genast det receptet. Önskar er en god jul och ett gott nytt år! Kram
Det där teet låter ju supergott!
Och kakan är vacker och ser ljuvligt god ut.
Alltså jag har tänkt lite. Du har ju fött din svärmor ett barnbarn så jag tror att du kommer undan med precis vad som helst den här julen. Vad som helst. Det öppnar ju för ganska stora perspektiv och när du dessutom har fixat en sån smarrig kaka som toppen på moset så tror jag du har ditt på det torra.
Kramar!
Ser underbart ut!
Maken har en ingift gammal tant i släkten. Av den gamla ”fiiiina” stammen. Som namedroppar ”fiiiina” människor och som är noga med titlar. Att folk ska ha ”fiina” yrkestitlar alltså. En gång bjöd jag på en paj som var långt ifrån färdigbakad. Den var kladdigare än kladdigast. Kladdigare än en kladdkaka alltså.
Gissa vad jag gjorde? Förutom att skämmas nåt vansinnigt. Jag låtsades som att det skulle vara så. Att det var en kaka som skulle serveras så kladdig. Hon tyckte det var ”förtjuuuusande”.
Och jag skäms fortfarande.
Hmm, kanske ska prova den nästa gång jag ska impa på svärmor. Du får redovisa exakt hur impad svärmor blev o om det är värt ett försök eller inte! 😉
Jesus Christ. Tänkte göra en pepparkakscheesecake med lingon on the top men det vete tusan om jag inte ska göra den här istället.
Ha en mysig kväll!!
Det här ska jag prova.
Jag vill önska dig och de dina en riktigt god jul!
Om du nån gång blir deppig: http://www.youtube.com/watch?v=ooZwmeUfuXg
Ser supergott ut! Om nom nom!