Att laga vegetarisk färs.

 
 

AT2B2199

 
 
 

Och så var det dags för sista rätten av våra favoriter från veckan som vegetarianer!

Den här gången tänkte jag bjuda på receptet till färs som är super till färskpasta, och som med lite mindre chili fungerar precis lika bra till barn.

Krämig färs med färskpasta

 

Du behöver:

1 paket färs från Hälsans Kök
1 paket Milda fraiche smaksatt med Karl Johansvamp
1 halvt paket vanlig crème fraiche (1 dl)
2-3 vitlöksklyftor
1,5 – 1 chili
(Eventuellt lite kantareller om du tycker om det)

1 paket färskpasta
Pecorino/parmesan

Salt & Peppar

 

Gör såhär:

 

Stek färsen enligt anvisningarna. Kärna ur chilin och finhacka den, stek tillsammans med färsen. Pressa ner vitlöksklyftorna och låt dom fräsa med det andra (stoppa i eventuella kantareller). Stjälp i hela burken med smaksatt fraiche samt halva av den vanliga och rör runt. Låt det hela stå och småputtra, smaka av med salt och peppar.

Koka pastan, lägg upp på en tallrik och häll på så mycket färs du orkar (personligen tycker jag att själva färsen är den godaste delen och slafsar på ganska rejält). Riv över lite (mängder) pecorino eller parmesan.

Njut!

För mer recept och inspiration kan man kika in på Hälsans Köks Facebooksida här. Där kan man också rösta på vilken av mina tre personliga favoritrecept man gillade bäst (våra favoriter blev ”kebaben”, hamburgaren samt den här färsen) och ha chansen att vinna värdecheckar.

Jag hoppas att ni fick lite inspiration för de tillfällena ni lagar vegetariskt! Jag har då verkligen fått det själv.

 

(Inlägg i samarbete med Hälsans Kök).

 
 

slut

Rekommenderade inlägg