Att göra en sommarsallad.

INLÄGG I SAMARBETE MED BONDUELLE.

3V6A1147 (1)

 

Något av det enklaste och godaste jag vet att laga när jag är hemma själv och ska äta lunch eller om vi bara vill ha ngt snabbt på kvällen är en schysst sallad med lax – gärna grillad lax, men i ugn går också bra. Och så en lite rivig sås till det som liksom bränner till lite i gommen, mhm.

Så när jag fick hem ett bud med en massa härliga produkter från Bonduelle visste jag precis vad jag skulle göra med dom!

 

3V6A1162

 

Ett stycke laxsallad, såklart!

DU BEHÖVER:

Sallad
Tomat
Rädisor
Gurka
Bonduelle majs
Bonduelle Bönmix
Laxfilé
Avokado

TILL SÅS:

Naturell kvarg
Sambal Oelek
Blanda efter tycke och smak

(Bonduelle säljs på Coop, City Gross samt EKO).

 

3V6A1257

 

GÖR SÅHÄR:

Tina laxen om den är fryst, sätt ugnen på ca 180 grader. In med laxen i ugnen i ca 20 minuter eller tills den är klar (jag brukar bre ett lager Sambal över den först).

Skölj salladen, skiva rädisorna, tomaten, gurkan och avokadon och det andra och lägg upp på ett fat. Strössla över mängder av majs och så mycket bönor som önskas. Rör ihop kvargen med Sambal Oeleken till en het sås, lägg laxen på din sallad och toppa med såsen (kall).

Njut!

Detta går så himla fort att göra och känns alldeles lagom i sommarvärmen.

Och för er som vill vinna en hel låda full med Bonduelle-produkter pågår det just nu en tävling på deras Facebook här! För mer recept och tips – -> titta här.

Själv kan jag nog livnära mig på fisk den här årstiden.

//

Rekommenderade inlägg