Att ha rosatonad himmel.

 

Ystad Teater. Hur vacker byggnad?

Den här bilden tog jag en bra stund efter klockan sju igår kväll och ser ni vad ljust det är? Hade nästan vant mig nu, glömt bort att reflektera över hur mycket ljusare det är och hur vi för bara en liten stund sen hade det nästan kolsvart vid klockan 5 på eftermiddagen. Men nu, när himlen är bar med bara några få fluffiga moln, kan man njuta av hur ljuset går från nästan genomskinligt till rosaglödande på kvällarna.

Anledningen till att jag tog bilden var dock för att jag fick en dejavu – för en herrans massa år sen dejtade jag en gitarrspelande, ranglig trummis och besökte just Ystad Teater en gång då för att se honom i en föreställning de hade där. Detta var alltså kanske 15 år sedan? Och hade ingen anknytning till Ystad alls på den tiden, innan jag träffade Banditen och vi sen flyttade hit så hade jag bara besökt Ystad denna enda gång; för att se den trummande på scen. Glömde helt bort det tills jag passerade teatern igår, fick ett minnesflashback och kom ihåg ja just det! Ironiskt nog är det jag mest kommer ihåg från föreställningen inte alls trummisen utan sångerskan de spelade med; hon var helt fantastisk. Minns inte alls om hon sjöng bra, det gjorde hon säkert, men hon rörde sig på ett helt magiskt sätt, hennes händer var som fåglar på nåt vis, och hon hade en karisma så stark att jag satt där och blev lite småförälskad i hela henne. Kanske en indikation på varför det aldrig blev nåt mer med trummisen, haha? Om man går för att se sin pojkvän på scen och istället blir trollbunden av sångerskan är det nog en ganska säker indikation på att det finns bättre saker att göra.

Idag har jag nackspärren från helvetet och har sovit kanske tre timmar inatt, så jag är inte så fräsch. Går runt och säger ajajaj och ser helt sned ut och värmer vetekuddar och försöker hitta en ställning som är okej, men har hämtat ut värktabletter nu så jag hoppas att den här natten ska bli mer uthärdlig och att jag ska slippa väcka hela familjen för att få hjälp med att vända mig. Tror det är veckans mindre ergonomiska arbete vid köksbordet som straffar sig, ska se till att använda skrivbordet och skrivbordsstolen bättre för såhär kan man ju inte ha det.

Men; ta hand om er! Och njut av ljuset.

Det har ju varit minst sagt efterlängtat.

 

Rekommenderade inlägg

5 kommentarer till “Att ha rosatonad himmel.

 1. Härlig historia, härlig minnen. Nej det är inte bra, när ni arbete på köksbordet. Hoppas att du mår bättre. Tack för den underbara kvällsstämningen. Stor bild med fina kontraster

 2. Men vad grönt ni har! Här är åker vi fortfarande skidor på älven och det är stora snöhögar kvar på gården. Jag kommer se min gräsmatta tidigast om en månad skulle jag tro. Sverige är verkligen avlångt, och faktiskt!

 3. Hej Emma
  Hoppas allt är bra med dig.
  1) Ha aldrig värme på nackspärr – lättare att få inflammation då. Bättre med kyla men såklart då med en handduk mellan så man inte får frostskador.
  2) Kom till oss på kiropraktorkliniken i Ystad så ska vi hjälpa dig istället 🙂
  Så du får bort det och slipper lida 😉

  Mvh Emma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *