Att ha avklarat en måndag.

 

AT2B7117

 
 
 

Jodå. Det gick ju att överleva en vardagsmåndag också. Inte sant?

Trots att regnet stått vildsint i backen hela dagen och luftvärmepumpen fått jobba för första gången på månader. Och trots att jag var så seg i morse att jag undrade om det var ett skämt när klockan ringde.

 
 
 

AT2B7121

 
 

AT2B7128

 
 
 

Och måndagar kräver sin mat, tycker jag.

Så idag gjorde jag världens enklaste och godaste rätt – färskpasta med lax och räkor på ett berg av vitlöks- och örtsås. Bara att lägga laxen i en ugnsform, krydda med vad man tycker om, bre ett täcke av Cantadou Kantarell över, hyvla lite västerbotten om man vill och sen in i ugnen i 200 grader i sisådär 20 minuter. Sen upp med pastan på ett fat, lägga på några klickar av såndär smaksatt creme fraiche (här har jag vitlök & färska örter) – gärna kall, den är supergod så – och sen balansera laxen på det där och slänga över räkorna.

Tar kanske 30 minuter allt som allt och slinker ner i ett nafs.

 
 
 

AT2B7132

 
 
 

Buse fick också en såklart, fast lite mindre kryddad. Han älskar pasta och han älskar lax och räkor ska vi inte ens tala om – så detta är en höjdare för honom.

 
 
 

AT2B7123

 
 
 

Och nu är det alltså officiellt måndagskväll, Netflix väntar (gud alltså, jag har ju inte kunnat streama film eller serie på en månad så jag har viss abstinens) och jag ska bara packa ihop lite inför morgondagens fotografering och Banditen-träff i Ystad, sen ska jag kasta mig i sängen tillsammans med Buse och läsa Vilda Bebin tills vi båda stupar.

Japp. Veckan har startat.

 

slut

11 kommentarer till “Att ha avklarat en måndag.

  1. Å det är det som är så mysigt med hösten att man med gott samvete kan bänka sig ner i soffan inlindad i en skön filt och klicka sig fram i netflix djungeln. Just nu är vi helt galna i Bones.

    ha en fortsatt fin måndag

  2. Men ändå..du är din egen, gör det du älskar, har ett underbart land att längta till..det är lycka om något 🙂
    Tänk va härligt att kunna ta ett skumbad och ha alla bekvämligheter inom räckhåll fram till att landet får hägra igen. Jag skulle vilja säga att du är otroligt lyckligt lottad 🙂
    Kramar Åsa

  3. Det var länge sedan jag kommenterade hos dig fina Emma! vilken underbar sommardröm du på rekordtid lyckats kreera! Jag såg en massa ”Emma prylar i en webshop i går kanske ett tips kanske något du känt till länge http://www.skönstil.se hette den jag har bara ”snubblat in så jag vet inte något om service eller så men men surfa dit någon dag vet ja! Kram

  4. Fina bilder! Jag undrar, ert köksbord? Är det ett gammalt som du målat benen på eller finns det att köpa någonstans? Jag letar efter ett nytt och fick se bilden här, hade varit lysande med nåt liknande! Hoppas tisdagen blev lika fin som måndagen! Kram Ulrika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg