Ni minns kanske att jag skrev om att jag skulle gå ut och roffa åt mig lite salvia och göra en god pasta? Den BLEV god. Tokgod. Så här kommer receptet:
Du behöver:
Pasta du gillar
2 krukor salvia (eller motsvarande om du plockar själv från odling)
100 gram smör
2 klyftor vitlök (om man vill)
Flingsalt
Massa parmesan
Gör såhär:
Plocka bladen från salvian, bryn smöret nötbrunt i en kastrull (akta så det inte bränns). Lägg i bladen lite i taget och fritera tills de blir krispiga. Fiska upp dom med en gaffel och låt de rinna av på hushållspapper vid sidan om. När all salvia är friterad, släng i finhackad vitlök lite kort i smöret så att smöret får smak. Servera på nykokt pasta och skeda över smör och salvia och släng sen på en massa riven parmesan och flingsalt efter smak.
Muuuuums.
Vad enkelt och vad gott det låter. Tack för tipset!!! //Sofia
Testade alldeles nyss. Fantastiskt gott!!
Tog västerbottenost istället för parmesan.