Oh yes; årets första rabarberpaj på årets första rabarber är nu bakad!
En hederlig smulpaj blev det – jag brukar alltid höfta lite när jag gör smuldegen och slänger i mjöl, socker och smör tills det känns bra och sen minst 1 dl ljus sirap om jag har något syrligt i pajen (rabarber, äpplen etc) för att få en knäckig yta. Själva rabarberns blandade jag med socker, vaniljsocker, kardemumma, lite ingefära och en nypa kanel för att det kändes som en god kombo. Och det var det!
I år vill jag testa att göra salsa med rabarber att ha till grillat? Känns som det vore vansinnigt gott. Jag tänker chili, koriander, rabarber, mango och sådär; för att blanda hett och sött och syrligt. De växer så det knakar där ute i odlingslådorna så nån rabarbernöd kommer vi knappast lida om vi säger så.
Hoppas ni får en fin lördag, vänner! Vi ska åka till stranden och bara lata oss hade vi tänkt, inte många knop gjorda här och det är precis så som det ska vara. Sol och ledighet och tillsammanstid.
Bästa som finns.
Det där med sirap i degen är verkligen pricken över i:et! I love it! Nom-nom-nom!
Var hittar man receptet?
Alltså jag höftar alltid min smulpaj som sagt, men vill du ha exakta mått så googla smulpaj 🙂 Och addera en deciliter sirap.
Om du vill variera smulpajen med något annat så är detta recept http://blogg.amelia.se/fridasbakblogg/2018/05/21/rabarberkladdkaka/
ett Mycket Gott tips från mej till dej! Gjorde och bjöd på på jobbet och den slukades 🙂 sååå goood!