Denna blir ännu godare när den har fått stå i kylen över natten, då blir den sådär seg och härlig att det kliar i tänderna. Jag brukar göra ungefär en och en halv sats maräng så blir det extra fluffigt.
Kaka:
50 g smör
1 1/2 dl strösocker
3 äggulor
1 3/4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
3 msk mjölk
Maräng:
3 äggvitor
1 1/2 dl strösocker
Ugn: 175°
1. Rör smör och socker vitt.
2. Tillsätt gulorna en i taget.
3. Rör ner de blandade torra ingredienserna varvat med mjölken.
4. Slå smeten i en smord och bröad kakform.
Maräng:
Vispa vitorna hårt i några minuter, tills skummet har lyft sig och blivit vitt. Tillsätt sockret lite i sänder under fortsatt vispning. Vispa i typ hundra år tills du kan hålla bunken upp och ner över huvudet utan att få maräng i håret. Detta kan verkligen ta hur lång tid som helst så jag rekommenderar elvisp och tålamod.
Bred marängen över kaksmeten. Grädda i nedre halvan av ugnen 35-40 minuter. Ät den gärna med vaniljglass eller grädde.
Mums säger jag bara. Detdär receptet kommer jag så och testa inom en snar framtid. Förresten, du har en jätte suverän blogg och skriver så härligt om din vardag som fru. Din blogg är härlig vardagslyx. Fortsätt så 🙂
Utan att ha smakat förstår jag att jag helst nog inte skulle baka den- men jag vet, med all säkerhet, att det kommer att ske och också att livet aldrig kommer blir detsamma mer..
Tack för fin blogg!
Vad gott det ser ut. :_)
Mm, det där ska jag testa någon dag!
Mmmmm va gott de låter och ser ut 🙂 Här ska det bakas!
Tack! Den ska absolut testas.