Att ha nästan-vår.

Vi sover länge idag, ligger tungt under täcket med neddragna persienner tills kroppen nästan börja knaka av avslappning och Tooka hajfajvar Scout Valiant i ansiktet – hennes sätt att säga att nu får det vara nog.

När jag staplar ut i trädgården för att hämta tidningen slår det mig hur varmt det är. Plusgrader. Och hur mycket gräs jag ser och hur dimman ligger mjuk över åkrarna och hur vallarna vid vägen bara går till knähöjd nu mera och hur längesen det var man hörde det där droppandet av vatten; det som kommer från träden och påminner om att det snart är ett slut på allt det här kalla. Att man snart kan åka till en plantskola och köpa växter man inte har en aning om hur man sköter och som tillhör en helt annan zon och sen glatt stå och gräva ner dom på helt fel ställe i trädgården. Att man kan gå barfota. Visa anklarna på kontoret. Allt det där.

Och just det! Inatt var jag på bio med finaste Malenami. Vi såg en ny rulle där Natalie Portman spelade Tom Cruises självvalt stumma dotter. Det hela utspelade sig i London i slutet på 1800-talet och Russell Crowe var den sympatiska styvpappan som hade slängkappa och som tillslut lyckades lirka ord ur den då vuxna Natalie. Det hela var mycket rafflande. Om denna film mot förmodan skulle komma att visas i verkligheten rekommenderar jag den starkt.

Nu ska jag spendera en timme med att äta frukost, dofta min man på halsen och se Mad Men.

7 kommentarer till “Att ha nästan-vår.

  1. Åh det är så härligt när det börjar kännas att vintern håller på att lämna oss och man faktiskt vågar hoppas på att våren kommer även i år. Filmer verkar sannerligen vara något utöver det vanliga 🙂

  2. Härligt med grönt gräs! Det är så trist när det bara är grått, grått och lite brunt. Fast häruppe i huvudstaden får vi nog stå ut med snö och tö om vartannat ett tag till.

  3. Visst är det härligt när det finns hopp om våren!
    Önskar dig en skön dag och som jag skrattade åt inledningen med hajfajven 😉

    Kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg