Att anta en utmaning.

Fick en utmaning av Elvira som går ut på att man ska berätta åtta personliga saker om sig själv, sånt som ni inte ver om ännu. So here we go:

  1. Jag växte upp på en kennel, det är därifrån jag fått mina crazy dog-gener. Min mamma hade en otroligt spretig uppfödning av dalmantiner, jack russel, vorsteh, new foundland och st bernard. Som mest kunde vi ha 20-30 hundar och jag sprang omkring där på landet barfota och kånkade tjocka valpar och var med under förlossningarna. Samtidigt hade vi en herrans massa hästar, främst arabiska fullblod, och de flesta av mina bardomssomrar har jag spenderat halvsovande på en hästrygg i en hage.
  2. Under flera år pratade jag inte med mina föräldrar. Någon av dom. Jag var runt sexton/sjutton och gjorde det för att jag helt enkelt tyckte att det var nödvändigt vid den tidpunkten i mitt liv. Blod är inte tjockare än vatten om man inte vill att det ska vara det och ibland är en paus det bästa. Nu har vi en jättefin relation. När jag var runt 20 hade jag även en period när jag inte pratade med nån nästan eftersom jag behövde lära känna mig själv, och det enda sättet att göra det var att tvinga mig att umgås med mig själv. Så varje dag efter jobbet gjorde jag just det – åkte hem och umgicks med mig själv. Något av det bästa jag gjort.
  3. Jag har varit storrökare, och då menar jag verkligen storrökare. I drygt tio år rökte jag ett och ett halvt paket om dagen och jag älskade det. Jag skrev och rökte och skrev och rökte och det var en så stor del av min identitet att när jag väl slutade var det nästan det som var svårast; att skapa om den bilden av sig själv. Jag slutade för runt fem år sen efter att jag en dag helt enkelt bara fått för mig att det var dags, och sen dess har jag inte tagit ett bloss. Men jag kan sakna det fortfarande, särskild ljumma sommarkvällar när jag sitter med tårna i sand och dricker vin och är förälskad.
  4. Jag skriver en fejkad sexspalt under pseudonym. Detta brukar vara ett riktigt såntdär vadsadunuförnågot-avslöjande som jag gillar att chocka med. Hursomhelst, det är hysteriskt kul. Jag ger (mindre goda) råd med en skämtsam twist till folk som skickar in frågor, den ena knepigare än den andra. Har gjort det i något år nu och tröttnar aldrig.
  5. Jag har gett ut en bok och har ett kontrakt på ytterligare en men den blir aldrig färdig. Den första vann jag i en tävling på en poetsida jag var otroligt aktiv på för en herrans massa år sen. Jag skrev längtande kärlekspoesi utan att vara så förbaskat dramatisk som poetskrivare tenderar att bli och det gick tydligen vägen. Jag fick en del skriverier och Helsingborgs Dagblad utnämnde mig till någon slags skånsk kärleksgudinna och jag skämdes så jag höll på att dö. Mitt skrivande var liksom så privat för mig och folk fick alltid så himla märklig syn på vem jag var (är) när de läst den sidan av mig och … tja, jag vande mig aldrig. Hursomhelst, det är ingen bra bok. Den är lite hafsigt ihopsatt och jag hade länge svårt att vara stolt över den. Men nu är det så längesen att jag kan läsa den och skratta igenkännande och tycka att den har sina stunder här och där. Dock har jag inga som helst ambitioner att fortsätta skriva för att publiceras på det sättet. Jag har inte tålamodet till en roman och mitt hjärta ligger i lyriken – och lyrik är en snäv marknad. Men skriver, det gör jag.
  6. Jag blev utkastad från konfirmationen. Japp. Det berodde inte på att jag pussade för många pojkar som man kanske kan tro utan snarare på att jag förde ett jäkla oväsen. Till mitt försvar vill jag bara säga att den kvinnliga prästen envisades med att det var fullt normalt att höra röster i huvudet – något jag opponerade mig mot så kraftigt att hon helt sonika slängde ut mig. Men jag tog igen det där med gud sen när jag vuxendöpte mig, tror jag. Han verkar inte hålla det emot mig.
  7. Jag har blivit friad till hysteriskt många gånger. Det är lite det stående skämtet i min umgängeskrets; att jag är en bröllopsmagnet. När jag träffat någon har alla slagit vad om hur många veckor det ska ta den här gången innan kraken friar och någonstans mellan fjärde till sjunde veckan brukar det landa. Helt galet. Och jag tycker inte att det är alls så underhållande som alla andra gör, men jag bjuder på det. Nu är jag en gift kvinna så nu lär det väl vara slut på dumheterna.
  8. Jag skulle aldrig ha barn. Någonsin. När jag träffade min man var jag extremt tydlig med det; vill han ha barn var jag helt klart fel val. Jag hade liksom bestämt mig för det. Till absolut största delen berodde det nog på att jag dittills inte hade mött en man jag var beredd att ge mig så mycket till. Att pausa min kropp och min karriär och förlita mig så mycket på en person. Förstår ni vad jag menar? Att ha någon kvar i sitt liv för all framtid, oavsett vad som hände. Det är sin sak att leva tillsammans med någon, men det är få personer man kan tänka sig att vara skild från och ändå ha ett dagligt band i form av ett barn. Men ju mer jag lärde känna min man, desto mer tyckte jag att det kändes okey. Men hade inte detta hänt med graviditeten tror jag att det hade dröjt lång, lång tid innan jag hade varit beredd att ta det steget. Men nu känns det såklart så rätt det kan göra. På alla plan. (Och nej, jag tar inte för givet att alla skiljer sig – jag vill bara se på världen som om att allt kan hända och jag vill veta att jag är rustad och har valt även för det värsta).

Phu. Det var alla. Denna utmaning skickar jag vidare till alla er som läser och som kan tänka sig att dela med sig lite av sig själv. Det är alltid lika roligt att få ta del av andra sidor av er allihop.

31 kommentarer till “Att anta en utmaning.

  1. Din uppväxt låter som en sådan man själv drömde om. Tack för att du delar med dig så vansinnigt mycket av dig själv.

  2. Men oj vilken intressant läsning. Du är en intressant person helt klart. Som inte är äldre än mig men som varit med om så mycket mer. Din barndom låter mysig, det med massvis med hundar och hästar runt omkring.

  3. Okej. Jag ska göra ett försök, inte för att du vet speciellt mycket ommig innan. Sen måste jag bara fråga om det är på drrling du kör din sexspalt? Om drrling ens finns kvar… Aja, svara om du vill. 🙂

    1. Jag är sjukt rädd för döden. Inte att jag ska dö, men att det en dag bara ska ta slut.

    2. Vi har två katter vi inte har tid till som vi håller på och velar fram och tillbaka om vi ska låta somna in eller inte. Hur tar man ett sådant beslut?

    3. Jag HATAR när någon kallar min son Charlie för Challe. Huuu, får rysningar bara av att skriva det.

    4. Jag älskar att läsa böcker, men är periodare. Hittar jag något jag gillar vill jag inte göra annat än läsa.

    5. Fotboll var mitt liv från det att jag var 10-18 ungefär, sen tog det slut iom knä och ryggskada. Tog lång tid innan jag hittade min identitet efter detta.

    6. Min farmor har varit som min extramamma. Nu är hon 94, men vi står varandra fortfarande sååå nära. Jag kan säga saker till henne som om det var andra som skulle säga det skulle hon bli riktigt upprörd. Men jag är hennea flicka always. 🙂

    7. Jag drömmer om att gifta mig i NYC och vore det inte för pengarna skulle vi åka närsomhelst och göra det! 🙂

    8. Nu ska jag sova middag innan lillen och mannen vaknar. Vi är alla hemma och lite halvsjuka. :/
    Tack för att du delade med dig. 🙂

      1. Googla fråga darling. Sidan i sig verkar inte finnas kvar i sin helhet, men jag minns att jag och en kompis skrattade hysteriskt åt vissa frågor och svar under rubrikerna kinky sex osv. 😉
        Oj, nu fick du veta en nionde sak. 😉

    1. Ang. katterna: försök få dem omplacerade istället. Så länge de är friska och pigga är det alltid det bästa valet, både för er och för dem.

  4. Haha, fejkad sexspalt. Kan se hur du spårar… Säkert så jävla kinky!=)
    Mest för jag tycker att du skriver på ett så skönt galet sätt.
    Du hade passat så bra i min twisted umgängeskrets=)
    Tror vi hade lekt så fint ihop!

    Härliga du, fått mig beroende. Din sida är det första som kommer upp när jag smäller på datorn på morgonen.
    Har inte direkt kommenterat förut, men nu har du fått min kärlekförklaring till med!
    (och hade jag inte redan varit gift och straight så hade jag säkert friat jag med efter max 2 veckor!)

    Mer kärlek och mystik till folket!

    Kram på dig från Malin som är 29, är någons fru och har redan två underbara barn!
    Keep up the good work! På bloggen, på jobbet, ja i livet!

  5. Wow!! At du er så peersonlig er imponerende;-)
    Kjenner meg veldig igjen i detå være en sånn som menn vil gifte seg med… og det der med å ikke ville ha barn (nå har jeg altså fått tre ! og deter fordi jeg møtte en mann som viste at han kunne ta ansvar… og han har altid stilt opp!)
    Jeg har også forsøkt å skrive roman…men blir aldri ferdig
    :- Men du skriver mye bedre enn de fleste!

  6. Intressant, hälften av texten var som att läsa ”om min egen ungdom” spooky…det där med rökandet, rökte lika mycket, varit 7 år utan ( mamma har fått nya lungor ) ger en viss tankeställare för att sluta! inte hade jag så fel när jag ”rekommenderade” att skriva och ge ut en bok riktigt ibörjan av när du började blogga? 😀 Du har ju gett ut redan en ! Trevlig fortsättning på dagen.

  7. Det var inte så lite du har hunnit med! Själv är jag mest imponerad av ditt skrivande och skulle hemskt gärna vilja veta boktitel och rubbet 😉 Och att skriva sexspalt skulle jag inte tacka nej till. Hur får man ett sådant jobb? 😀

  8. Hahaha, du är ju så skön! Förstod att under den ljuva, livsnjutande, bejakande Emma fanns en galenpanna. 🙂

  9. Hahha du får mej alltid att skratta här bakom skärmen
    Okey here it is 😉

    1. När jag släppte min allra första lägenhet, då jag vunnit budgivningen på min nuvarande, efter 1½ års budande på diverse lgh, så ville min dåvarande man i livet att vi skulle fira, själv bröt jag ihop i mitt lilla pyttekök och sa att jag inte ens visste om jag ville ha den jag precis fått första tjing på. Jag avslutade den lägenheten med att tända ett ljus mitt i det toma rummet och berättade för lägenheten vad den har betytt för mig under alla 14 år och sen gick jag med lättat hjärta därifrån, men med tårarna i ögonen och en klump i halsen. Det gick dock över efter en tid.

    2.När jag träffade min nuvarande sambo så var ingen av oss helt nykter, han är mycket yngre än jag och jag gick dramatiskt min väg typ 3 ggr (för att han skulle komma efter mig) från stället, men han kom aldrig, så jag gick tillbaka, hahha. Han tyckte bara jag var löjlig (vilket jag var)Hans sista tåg hade gått för kvällen och jag erbjöd honom att sova över, men han kunde glömma att det skulle bli ngn action, sagt och gjort. Dagen efter låg ett vackert brev till mig på spisen, och här är vi idag 4 år senare.

    3.Vi var hundvakt när vi va yngre, jag och min bästis, och det var runt påsktider. Familjen hade hur mycket godis som helst och vi norpade lite här och där i skålarna och påskäggen. När de sen kom hem så kom den lilla runda farbrorn fram med påskägget och frågade om vi inte ville ha en karamell…vi höll på att dö av skuld och skam, men tog en varsin bit och lommade fnissiga därifrån.

    4.Jag tar alltid den svagas parti om någon talar illa om en person, då frågar jag av vilken anledning och frågar även om denne har talat med den det berör, eller bara står och spyr galla.

    5.Jag ÄLSKAR djur!

    6.Min mamma hade en tendens förut att kunna va kort och irriterad i tonen om hon var pressad el stressad, och jag har alltid lagt mig till med den mjuka tonen för henne i det läget, sällan visat min egen irritation mot henne eller över hur hon låter.
    Jag väntade besked från en läkare om jag hade hudcancer eller inte. De ringde när vi alla var på ett nöjesfält och jag missade samtalet. Min mamma ville jag skuller ringa upp direkt men det var bara en telsvararare och jag sa till henne att jag ringer dem imorgon, är det viktigt hör de säkert av sig igen.
    Hon ville ringa mej nästa morgon och jag sa nej, jag ringer själv. Men hon envisades flera ggr med att säga, men ska jag inte ringa och väcka dig då?
    NEJ, sa jag, jag sköter det själv. Vi hade vid tidpunkten för händelsen gatureparationer utanför huset, jag hade semester och fick alltid äran att vakna till hackande cementborrar kl 07.01, varenda dag. Det gjorde jag även denna morgon, somnade såsmåningom om, men väcks av min mamma, som ringde trots att jag sa -ring mej inte!
    Då brast det, å jag fräste, och jag va inte trevlig någonstans. Hon blev stött, riktigt stött. Men jag tycker hon får ta det, jag hade sagt nej, hon respekterade det inte, då får hon hantera konsekvensen av det det hela. Du va inte dig själv fick jag höra efteråt…å jag svarade, det kanske var just det jag var.

    7. Jag har levt ihop med en man som var sjukligt svartsjuk, mitt livs utmaning (inom förhållande) för övrigt, i ett gräl där han gick för långt, han hade stulit mina saker, kallat mej en massa fruktansvärda ord. Tillslut tog jag mej in i hans lägenhet (genom brevlådan och vred upp dörrvredet), hämtade tillbaka det som var mitt och ja…jag keyade hans porche….en antik sådan från 74.
    8. Jag sitter här och diktar fast jag borde jobba, så nu återgår jag till jobbet 😉

  10. Haha va tokroligt med sex spalt!!
    Om jag kunde komma på 5 saker så skulle jag anta din utmaning
    men vet inte om jag kommer på något.Ska fundera lite..

  11. Jag är överlycklig! Vilken underbar blogg med härliga ”been there”-texter…Oh, vad jag kommer hänga här :o)
    Kramar Kicki

  12. Se spalt undercover var lite otippat men inte omöjligt!!!! Tycker det känns mycket m 8 men provar!
    1. Jag är nybliven mormor och ska fylla 45 i sommar.
    2. Andra roller i mitt liv är mamma till två, en hemmavarande, hustru, dotter, kollega, matte, bloggberoende……
    3. Har i år 18-årig bröllopsdag ( hur snabbt gick inte det!)
    4. Är matte till två gårdshundar, N var vi tvugna att skaffa när äldsta dottern flyttade hemifrån, alldeles tomt i hela huset! P införskaffades 2 år senare och är vår första tik. Det är inte mer jobb med två tvärtom!!!
    5. Har arbetat 25 år på samma företag och trivs fortfarande bra, men önskar att jag hade vågat byta jobb och resa och tågluffa och allt spännande som alla andra har gjort!
    6.Är en bokslukare som helt plötsligt knappt orkar ta mig igenom en ynka bok!! Kanske har jag plötsligt blivit en periodare????…
    7. Efter 17 år i hus har vi nu snart bott ett år i lägenhet i stan och jag älskar det, framför allt takhöjd och oeldbara kakelugnar som jag fyller med värmeljus!!!
    8. ”En mamma är bara en flicka som blivit stor” ,det står på en tavla min dotter gjort till mig och det stämmer fortfarande!!
    Det gick mycket lättare än jag trodde! M

  13. Jag antar utmaningen men nöjer mig med en sak men ska faktiskt i veckan fullfölja den på min blogg!
    En sak Du inte vet om mig:
    Min släkts roliga historia: Jag är nog den enda som kissat min mormor i örat, Emma!
    Jag var 9 år och vi tältade oss genom Europa och sista natten på semestern sov alla i samma tält innan ankomst till Sverige, vi i yttertältet och mormor och morfar i innertältet. Jag vaknade mitt i natten, jättekissnödig och sökte efter dragkedjan ut. Jag fann den (trodde jag, det var den till innetältet) öppnade och sprang ”ut”. Jag drar ner trosorna och sätter mig för att kissa. Då hör jag min mormor röst nedanför mig –Du, Bernhard, det regnar därute och det läcker in! Den har vi skrattat åt i många år.
    Jag fullföljer Din utmaning någon gång i veckorna framåt på min blogg.
    Kram

  14. tänk vad en sån här till synes oskyldig lista kan göra för respekten och beundran för en annan människa. har tidigare kommenterat och sagt att jag nog inte är så lik din genomsnittliga besökare men trots det njuter massor av att läsa din blogg. med den här listan får jag ännu mer förståelse för varför jag tycker om det så mycket, dina ord. du verkar vara en fantastisk människa, full av integritet, ödmjukhet, intelligens och vett. och kärlek. tack igen för din blogg!

  15. haha jag bor då i en stad där denna tidning du skriver för ges ut, dvs Nöjesnytt. För ja, så långt har jag kommit att jag har räknat ut att det måste vara den tidningen du skriver för eller har jag fel?

    Du anar inte hur många gånger jag vridit mig av skratt och förtvivlat försökt förstå vem tusan det är som skriver den där spalten… hade mina funderingar men trodde nog aldrig det skulle vara du…

    Vansinnigt skoj!
    Kram /S

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg