Att pusta ut.

Nu har vi (= mannen) burit runt på skåp, bytt plats på saker och kånkat speglar. Jag har möblerat om halva vardagsrummet och ställt tillbaka det igen, letat efter en ny plats åt en lampa, klippt vinyl till badrummet och fått för mig att det där med att sylta nog ska bli min nästa hysteri. Vad tror ni om det? Koka sylt och marmelader och chutneys och tappa upp på burkar och samla på hög. Inte för att jag tycker särskilt mycket om sylt, men jag har en väldigt mattolerant man och ett väldigt stort behov av att göra något produktivt så det känns som att det där med att sylta vore fint för mig. Hm. Ja. Vi får nog prova det.

Men nu är det faktiskt dags att ta fredag och att svimma av litegrann i soffan. Gårdagen sitter fortfarande kvar i kroppen och jag har en Leo som bjuder på magparty, så det känns som att det är hög tid för att slänga upp fötterna i knäet på en älskad och somna framför nån serie jag inte bryr mig om tillräckligt mycket för att följa.

Trevlig fredagskväll, allihop.

8 kommentarer till “Att pusta ut.

  1. Ljuvliga bilder på dina flickor! För det var väl inte killen?

    Känner så väl igen mej i dej när jag var preggo med min Daniel
    (väldigt länge sen…) allt dessa pysslande, boande, saftande, en underbar tid!!!

  2. Safta istället för sylta! 🙂 Det är vansinnigt roligt att göra sin egna saft och dessutom så är det så galet gott.

  3. I’m a new reader of your delightful blog and send my compliments on how personal and non-commercial it is.

  4. Det är lätt att fixa saft med lite tvättat citronskal, socker och varmt vatten. Minns att jag övade ivrigt hemma efter skolköket för det var sâ gott. Undrar om man inte kan tillsätta nâgot mer och annorlunda för att fâ en sân där aha-upplevelse. Grön tomatchutney kan var en helt unik upplevelse om kocken inte tillsatt för mycket socker utan lyckat fâ den hot, balancerad pa socker och vinäger med lite nejlikor. Det finns en person i Frankrike, pa ett slott nära Paris, som kan den saken.
    Den bästa chutneyn är kanske hemlagad, tror jag, efter att ha slängt de flesta chutneys som jag köpt.
    Fast egentligen gillar jag bäst färsk gravad makrill med sommar potatis 🙂 Med gravlaxsâs….

  5. Sylta och safta är så otroligt roligt! Jag älskar augusti och september av just den anledningen. Älskar att plocka blåbär, lingon och svamp, fylla frysen och förråden. I år har vi ju både trädgård och matkällare så jag gissar att det kommer att gå lite överstyr. Jag måste åtminstone testa att göra nyponmarmelad, och kanske rosensylt, för vi har en lång häck med vresrosor som bara tigger om att bli bevarade inför vintern.

  6. Men det är klart att du ska börja sylta och safta! Jag upptäckte att svartvinbärssaft, som aldrig har stått högt i kurs hos mig, kan vara det godaste som finns när man gör den själv. Do it! Äter inte mycket sylt, marmelad eller chutney själv, men det är toppengrejer att ha med sig när man ska hem till en vän :o) Och alla bär man har samlat i frysen under hösten sen kommer till användning vid jul när man kan behöva lite enkla presenter till glöggkvällar och andra roliga tillfällen. Så samla, sylta, safta och fixa så mycket du bara kan!!! Lycka till sötis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg