Att visa varför man älskar Svåra Lena.


Svåra Lena har en point. Det har gått lite för långt det här Fråga Olle-samhället, särskilt för alla unga. Men vad jag älskar med Svåra Lena är hennes rättframhet, hennes cynism och den där orädda kaxigheten – vi behöver inte tycka likadant men jag respekterar alltid hennes förmåga att stå för sin åsikt. Och så garvade jag så jag dog av ovanstående citat.

Och hon har en blogg! En arg sådan, såklart. Den finns här.

35 kommentarer till “Att visa varför man älskar Svåra Lena.

    1. För vissa är det fortfarande oskyldigt. Det är där det blir en krock. Vissa vet jättemycket, har sett porrfilmer och liknande när man är 15. Andra halvan vet ingenting elle rmycket litet och ser det som någonting jätteläskigt eller jättertomantiskt… hur bemöter man det? KAN man verkligen bemöta alla samtidigt?

  1. JISSES… Den tjejen är som jag *smög över och kollade hennes blogg*…fast det hon skriver, snurrar i mitt huvud. När jag var si så där 22 (fyller sedan många år tillbaka bara 23 och fortsätter med det tills jag lägger näsan i vädret)… skulle jag behövt en blogg att skriva av mig i, istället bomarderade jag vår lilla lokala tidning med vad jag ansåg om diverse KORKADE saker i samhället. En blogg hade varit snabbare och betydligt enklare. FAEN… när jag var 22 fanns inte ens datorer i var mans/kvinnas hem. En stordator fanns i kommunen och den tog ett helt kvarter och klarade mindre än min mobil jag har ligger här på skrivbordet.

    Läste förresten en artikel ang. hur viktiga hundar är för att dämpa sorg – ångest – ilska. De är bättre än piller och en tröstande famn från människa… Så Dina brudar måste vara fantastiska för någon i behov.

    Må gott

    Å förresten… jag inte bitter *Småfräser runt lite* över att missa lotteriet. *Skrattar*

    //Britt

  2. Ja, det är gött med vänner som är rättfram och säger vad de tycker, sånt gillar jag!

    Tack för din kommentar, du är så fin som verkligen tar dig tid och ”hälsar på” oss, det är inte många av de större bloggarna som gör det. Heja Emma! 🙂

    Kram

  3. Hon har en poäng. Och det vore bättre om det var speciallärare från nått annat ställe som kom och undervisade – eller bara vanliga (extrautbildade) lärare från någon annan skola som kom. Tycker inte det är bra att ens egna lärare ska prata om saken. Vi hade en jättemysig kvinna som skulle prata sex med oss. Killarna flamsade, hon rodnade och bröt ihop, var stel och killarna ställde massa personliga frågor eftersom de haft henne i flera år. Hade varit bättre med en total främling som inte behövt se oss sen eller höra ”roliga” kommentarer från omogna elever i månader efteråt… hon gick in i väggen och sjukskjrev sig restenm av terminen. Inte bara därför, men jag tror att det var en del av kakan…

  4. YES! Äntligen 🙂
    Jag älskar det! Nu ska jag spara läsningen tills ikväll när småterroristerna sover, göra en kopp med gott te och bara läsa och njuta. Och sedan titta på ”Dag”, den underbara sjukt roliga norska serie som svt kör andra säsongen på. Vilken helkväll Svåra Lena och Svt play! ( Tips! hela första säsongen kan man se på play)
    Tack!
    Ha en bra dag 🙂

  5. Åh, galet bra! Och hon har verkligen en poäng.

    Jag minns att vi hade temadag i åttan och vid den tiden jobbade min pappa som distriktssjuksköterska. Såklart var han med på skolan den här dagen… Liten ort du vet. När min grupp hamnade i pappas och en barnmorskas klassrum inleder pappa med att säga: ”Hej, jag heter Peter och för alla er som inte vet det så är jag Ericas pappa.” Om jag hade kunnat sjunka genom golvet då.

  6. Håller fullständigt med henne! Man fick veta en massa trams på sexualkunskapen så när det väl kom till kritan nån tonårsnatt när man var på fyllan så hade man absolut ingen aning om vad man skulle säga eller göra! Lite hjälp hade ju varit uppskattat när man är osäker ändå liksom!

  7. Det är bra man ska vara rak på sak om man har en fråga, kul med blogg tips!
    Tack för din kommentar om ljust 🙂

    Ha en underbar fortsatt dag, jag ska dregla vidare då jag är bedövad 🙂

  8. hahaha jag garvar ihjäl mig!
    men asså vad säger man då?…mer än, va sa ni!??? och ser förfasad ut?
    lite svårt att förklara, men i mitt ”gäng” är det nog jag som är ”svåra Lena” fast inte så svår utan mer galen…ja galna sara.
    men alltid rak! …och ganska så livlig(läs sjuk!) humor =)
    gud, ni skulle tycka jag var helknäpp…hahaha tur man kan välja vad man visar..på nätet.
    i verkligheten har jag inte lika många spärrrar..hahaha
    ha det gott!

  9. Hehe..ja men precis! Det är ju tunga frågor som kidsen bär på idag, jämfört med när en annan var ung (och därmed INTE sagt att jag är född på stenåldern som mina barn hävdar bestämt!!)!!

    Sen är de så himla upplysta. Jag köpte hem kondomer till sonen när han skaffade flickvän. Tydligen hade han en låda redan. ”Meh, morsan…man får ju kondomer på skolan typ hela tiden”!!
    ”Jamen”, fortsatte jag, ”de kan ju bli gamla..vet du verkligen bäst före datum på de där?”
    ” Jag veeeet.Tror du jag är dum i huvudet?!” suckade sonen
    ……..”Ja!…..lite!”…….”Å man kan få Aids!!”.
    Där stängdes dörren om man säger så;)

    Nä. Svåra Lenas blogg. Det är nog den som lärarna ska visa upp på de där sexualkunskapstimmarna så det blir lite mer på kidsens nivå:)

    Kram Susanne

  10. Hehe..ja men precis! Det är ju tunga frågor som kidsen bär på idag, jämfört med när en annan var ung (och därmed INTE sagt att jag är född på stenåldern som mina barn hävdar bestämt!!)!!

    Sen är de så himla upplysta. Jag köpte hem kondomer till sonen när han skaffade flickvän. Tydligen hade han en låda redan. ”Meh, morsan…man får ju kondomer på skolan typ hela tiden”!!
    ”Jamen”, fortsatte jag, ”de kan ju bli gamla..vet du verkligen bäst före datum på de där?”
    ” Jag veeeet.Tror du jag är dum i huvudet?!” suckade sonen
    ……..”Ja!…..lite!”…….”Å man kan få Aids!!”.
    Där stängdes dörren om man säger så;)

    Nä. Svåra Lenas blogg. Det är nog den som lärarna ska visa upp på de där sexualkunskapstimmarna så det blir lite mer på kidsens nivå:)

    Kram Susanne. Pinsam mor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg