Att ha en fisk i familjen.

Trots att Silkesapan ser sjukt skeptisk ut på bilden kan jag glatt konstatera att han älskade babysim. Älskade det. Och jag? Jag har lärt mig följande:

1. Jag har en son som verkligen har fattat det där med handling och konsekvens. Därav spenderade han hela halvtimmen med att lyckligt dra handflatan i vattenytan tills jag droppade precis överallt och hade simhallens mest rensade bihålor.

2. Babysim kan delvis vara till för att ge mammor dåligt samvete över hur extremt illa det är ställt med de där förbaskade låtkunskaperna. Det ska såklart sjungas, precis hela tiden ska det sjungas, och den enda barnlåten jag kände igen var imse vimse spindel men den har jag inte tillräckligt med öga-hand-koordination för att kunna utföra med rörelser, så där fick jag antingen sjunga eller göra rörelser. Resten av tiden mimade jag. Japp. Mimade. Som en jäkla fjant.

3. När man kör över stora gupp kan det på något märkligt sätt hända att man hamnar i nån slags svart hål i tiden. Helt plötsligt är klockan i bilen en timme och en kvart tidigare än vad den var sekunden innan man körde över guppet. Hur är det ens möjligt? En timme och en kvart. Jag har varit med om nåt stort idag.

Ja, det var väl det. Men babysim, alltså. Rekommenderas.

29 svar till Att ha en fisk i familjen.

 • inner-outerbeauty.com 2

  Nu får jag lite dåligt samvete…första sonen fick gå på babysim och allehanda aktiviteter, medan tvåan och trean i syskonskaran fick hålla till godo med någon sångstund här och där…passa på att njuta av tiden!

  1. Maria med 2 pojkar! 3

   Oh yes, känner igen mig! Men här de andra killen som e ett vatten djur å stora killen väldigt försiktig!
   /Maria

 • vuxenmamman 7

  Det var tider det när jag gick med mina på detta….kul, spännande samtidigt som det var lite pinigt ”Svensson aktigt för mig” ;-). Fast två söner fick sin dos med babysim och vi gillade båda parter.

 • Emma L 8

  Vi börjar på lördag så tips emottages tacksamt. Barnsånger säger du? Det är ju sjukt att man inte kan några, måste öva! :O Men liksom, jag tänker att det finns så mycket annan bra musik som ungen måste få höra. Barnvisor är inte riktigt lika kul, ju.

  1. Jeanette 9

   Hjulen på bussen snurrar runt runt…. Många som var helt nya för mig som jag aldrig hört förut när vi gick första gången 2003. Ett par gånger så sitter de på hjärnan de med. ;) Kommer gå super bra ska du se.

 • Pavvis 10

  Kunde inte tiden hoppat bakåt istället? Tänk så trevligt, med ett tidshål att hinna med en extra fika på. Låter som du haft en härlig dag!
  Kram

 • Bromans Bravader 11

  Har faktiskt aldrig prövat babysim med något av mina barn, ja inte med någon annans heller för den delen. Men de älskar att bada och det är ju en härlig aktivitet med barn.
  Kram

 • Anneli 18

  Ja, Babysim är det bästa :) Vi har gått 5 kurser nu och visst alla gånger är kanske inte latjo lajban, men i det stora hela så är det så värt det att se det lilla ansiktet lysa upp när man går ner i vattnet!

  Plaska lungt :)
  Anneli och Adrian 16 mån

 • Fiona 19

  Jag tycker att ”silkesapan” ser nöjd och mör ut! Så där lätt slapp i kroppen av all värme. Och sångerna..haha minns när jag gick på babysim med mina, kör dom ”hjulen på bussen snurra runt runt runt” och” nippertippenånting”?!
  Kram

 • Mrs Sunshine 20

  Åh, får sån déjà-vu när jag tänker på babysim! Japp, vi gick på babysim, med första barnet. Underbart mysigt, sen sov hon som en stock i flera timmar och vi passade på att göra stan med henne i barnvagnen:-)

  2:an och 3:an fick inte samma start i livet;-) (men de är nog helt nöjda ändå!)

 • creando 22

  Ja, visst är det urmysigt. Äldste sonen har varit med på det som yttepytteliten. Var kanon till han fick öroninflammation och inte längre fick gå på babysim. Men ingen lycka varar för evigt. Vi fick hitta en ny. :)

  Kramar

 • Fiffi 24

  Visst är det underbart med baby sim, det är nästan så jag skulle kunna tänka mig en liten 6:a för att få njuta på badhuset.

 • Adela 25

  Verkar helmysigt! Har tyvärr aldrig testat då det inte fanns på ”vischan” där barnen växte upp;)
  Söööööt som socker är han den lille och ni är så fina ihop;)

  Kramar
  Adela

 • Milott 26

  Vänta tills han börjar dagis, Emma! Då kommer det att eskalera i sångväg och Du får be fröknarna om stenciler med sånger för att kunna sjunga med Leo hemma. Eller så fixar jag sånger till Dig, 28 års yrkeserfarenhet som förskollärare. Jag har en hel ”resväska” full! ;-)
  Kram

 • Allt är möjligt 28

  Åh vad roligt att det gick så bra :)! Min lilla tjej älskar att bada hemma, men babysimmet var ingen hit. Så vi slutade efter några gångar eftersom hon bara storgrät hela tiden och bara ville hänga om min hals (var nog för kallt i bassängvattnet). Fortsatt lycka till och njuuut av varje stund med din skatt. Den här tiden kommer aldrig tillbaka!

Lämna gärna en kommentar