Att ha firat midsommar, del 1.

 

Och så har man firat midsommar.

Bland så mycket människor, hundar, skratt och kvällssol att jag måste dela upp inlägget i flera för att det inte ska bli en mindre bok.

Jag kände mig sommarfin (och ett-och-ett-halvtårings-anpassad) i billig klänning som känns mer okej att kräla runt i jord med/gunga/jaga/klättras på, perfekt hårband för att göra frisyr och sen lite ljusa smycken. Hårbandet var toppen eftersom det bara var att trä det på huvudet och sen vända håret upp och stoppa ner topparna under själva bandet för att man skulle se vettig ut.

Och sen var jag redo.

 

IMG_5361

 

IMG_5351

IMG_5367

 

Vi spenderade dagen hemma hos Fuffe bland vinrankor, vidder och översvallande grönska. Det var så idylliskt att det nästan var tramsigt; alla dessa generationer samlade på en och samma plats och åt midsommarmat, lekte lekar och pratade med varann tills luften var ett enda mjukt sorl av röster.

Och Banditen var med och var vacker som vanligt, såklart:

 

IMG_5401

IMG_5387

IMG_5397

 

Hon är så fin den kvinnan att man smäller av.

Och så hade vi med oss Nelly (man kan aldrig vara utan Nelly) och på vägen dit hade dom startat en hashtag åt Fru Sederblad som var i Danmark och inte hos oss, och därmed var så saknad att det var påtagligt, och tillsammans satte vi tre igång med att fixa den utlovade efterrätten så snart vi kom fram.

Att fixa tårta åt över 50 personer tar ju sin lilla tid. Och utrymme.

 

IMG_5309

 

IMG_5445

 

IMG_5316

 

IMG_5320

 

Så där startade vi midsommarfirandet, tillsammans i festlokalens kök, fnissandes och småpratandes över litervis av vispad grädde medan Buse spatserade omkring bland de andra gästerna och deklarerade att festen minsann var hans, och mannen stiftade nya bekantskaper bland äldre damer som fick söthetsdåndimpen av Busens kransbeklädda hatt och ville nypa kinder och prata mullimullimuuu (dock inte med mannen utan med Buse då alltså).

Och sen följde timmar av femkamp, poolplaskande, fyrhjulningskörning och gräsmattesittande – men det får vi ta i nästa inlägg, för jag har en lasagne i ugnen och en man hemma och en kväll som planeras att innehålla inte mycket mer än Criminal Minds, mat och alldeles för mycket chips.

Men vilken dag det var igår! Ett täcke för själen.

 

slut

13 kommentarer till “Att ha firat midsommar, del 1.

  1. Men åh, ni är ju hur fina som helst. Du är vansinnigt söt! Klänningen ser ju inte alls så ”billig” ut, jättefin! Du har ju massa snygga kläder, om du vill rensa så köper jag gärna några, hehe 😉

  2. Men Å vilken underbar fest ni haft. Och fantastiskt vackert hårband. Du blev så snygg!

    Kram Helén

  3. Gillar klänningen…. och hårbandet!
    Såg dock att det var en one size så en överdrivet kurvig donna som jag skulle nog inte få plats i denna:-) Hur är den i storlek?

    1. Svårt att säga :/ Jag har S i vanliga fall och denna är kanske som en M? Fast med elastiskt band i midjan så man kan nog ha den upp till L iallafall, jag tror mer det är längden som kan vara knivig. Jag är 163 och den är i bra längd för mig.

  4. En fråga som inte alls har med midsommar att göra..
    Du har ju ett par röd-spräckliga byxor/jeans, vad är det för märke på dem?
    Tror jag frågat förut men minnet är kort..

  5. Låter som en magisk midsommar & ni är vackra som alltid…
    Vill bara passa på att säga att jag tycker så himla mycket om Elsas Entourage, en vacker hyllning, en vacker tanke & en inspirerande plats. 🙂

  6. Ljuvligt. Bilden när ni pussas ser så kärleksfull och vänskaplig ut så man blir nästan lite mållös
    över att sådant kan fångas på bild. Fint! 🙂

  7. Emma, vad fina ni är och vilken härlig dag ni verkar haft! Hur är den websidan att handla från? Jag är alltid lite tveksam men om någon annan vågat så kanske även jag gör det :-).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg