Att ha en liten, tacksam krabat här hemma.

 
AT2B4778
 
 

Den här fantastiska lilla dubbelknäppta regnrocken med luva hittade jag åt Buse i Berlin; den och en stickad tröja och ett par grå byxor med hängslen. Själv var jag såklart skitnöjd och ivrig att få visa honom vad mamma hittat när hon var borta.

Han är så ljuvlig att ge kläder till för han blir så glad.

”Ooooo pouva dän!” säger han och pekar med ett styvt finger.

Ja, älskling, klart du får prova den.

Och så drar han på sig kläderna (näj näj mamma! inte! när jag försöker hjälpa till – han ska göra allting själv nu) och går in i hallen, står framför spegeln och vrider sig i olika vinklar för att beskåda sin egen uppenbarelse.

Tycker du om den? frågar jag.

Jau tycka om dän, får jag till svar.

Älskade unge.

 
 

AT2B4769

 
 

Men mest glad blev han över påsen från Lush. Såklart. Mitt lilla badmonster förstår ju att det där med badbomber som gör vattnet grönt eller löses upp till skum eller släpper ifrån sig små blommor – det är bra grejer det. Så han öppnade andaktsfullt de små, inslagna badbomberna (och testade att studsa en eller två i golvet innan han förstod att det där var nog inte riktigt rätt användningsområde nej) och sen satt han med dom i handen.

Lukta! sa jag och sniffade på en gul bomb, och han förde upp två till näsan och sniffade högljutt.

 
 

AT2B4776

 
 

Så nu har vi badbomsavsöndringar i hela vardagsrummet och Buse håller krampaktigt i en blå, liten robot som snart ska bli skum och hela huset doftar lavendel, nejlika och honung och inne i badrummet står kranen på för att fylla karet med vatten inför helgens första bad.

Den här tiden; hans pratande, hans resonerande, hans slutledningsförmåga.

Den vill jag bannemig pausa.

 

slut

12 kommentarer till “Att ha en liten, tacksam krabat här hemma.

  1. Åh, låter som en underbart härlig Lördag! Jag har en liten önskan – det skulle vara intressant om du lade upp vissa ’före’ och ’efter’-bilder. Motivet spelar inte så stor roll, utan mest visa hur dina originalbilder ser ut, samt vilken skillnad de har efter redigering. Jag älskar verkligen ditt sätt att redigera bilder, de får sådant liv. Jag kan inte heller förklara mina bilders redigering steg-för-steg så jag förstår att du inte heller kan det, men bilder säger mer än tusen ord 😉 (hoppas jag inte rör till det för mycket när jag försöker förklara). Ha en underbar kväll!

  2. När Buse vuxit ur den dör ljuvliga regnjackan så finns det bara ett håll att skicka den vidare – åt mitt 🙂

  3. Visst är det härligt när de små liven blir alldeles glada och tacksamma när de får ngt. Jag köpte Paul Frank-kalsonger till Alfred och han blev så glad att han sprang runt i hela huset och hoppad, för kalsonger. 🙂

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg