Att ha en tisdag i pannkakornas tecken.

 

AT2B1358

 

 

Det är tisdag och vinden har kommit på besök, och hela vägen in i sovrummet letar sig plingandet från baliparasollens hängen och bjällror där det står ute i trädgården, ännu uppfällt.

Och jag sitter i sängen med fyra kuddar bakom ryggen och med datorn i knäet; idag har jag mängder att göra för att hinna ikapp efter semestern, och flickorna ligger utslagna som gräddiga kommatecken omkring mig och är tacksamma för tempot och över att få vara hemma – Tooka har slutat sura över sin pensionatvistelse och Tant är som Tant är mest; bara glad och mätt och djupt suckande på ett duntäcke.

Och jag ska steka pannkakor, mängder av pannkakor, till den här veckans tårtutmaning och jag önskar att jag hade ett riktigt plättjärn, ett sånt som farmor hade i stugan på västkusten och som gjorde perfekt runda små plättar varje gång. Men nu har jag inget plättjärn så istället för plättar blir det pannkakor, och jag vet att det kommer att glädja flickorna mer än livet självt – för finns det något de älskar mer än kyckling så måste det nog vara pannkakor. Och choklad om man frågar Tant, som satte i sig en hel julkalender i vintras så jag fick ringa giftinformationscentralen med oro i hela kroppen, bara för att få det konstaterat att tack vare att Tant är en mycket tjock hund så var det ingen fara. Sen dess har hon så att säga fått smak på choklad och kan leta sig till den minsta bit som om hon hade nån form av kraftig missbrukspersonlighet, och jag kan svära på att hon var lite hög den eftermiddagen när 24 bitar julkalender låg och skvalpade i hennes mage.

Men iallafall.

Det är tisdag och jag ska steka pannkakor och där ute spelar vinden musik i vårt baliparasoll med mjuka fingrar.

 

slut

14 kommentarer till “Att ha en tisdag i pannkakornas tecken.

  1. Underbar läsning så här en tisdag morgon när det vänt från +25 och sol (igår) till +9 med regn i luften och kraftig vind… Stockholm i mitt hjärta, ja minsann… haha.
    Undrar om det serveras pannkakor på lunchhaken en tisdag?

  2. Och här hemma har mina tjejer fastnat för amerikanska pankisar. Själv om jag får välja så är nog fläskpannkaka en favorit. En sån där fluffig en 🙂

  3. Hej! Hur bokade ni er resa till: Elounda och Domes of Elounda? Charter eller på annat sätt? Verkar vara en plats man gärna besöker.

    1. Vi bokade flyg för sig och hotell för sig, åker sällan charter (vi tycker att det blir dyrare och mer ”inrutat”).

        1. Ja det är inte ett billigt hotell :/ Men bokar man tidigt (och åker under lågsäsong som maj eller september) har de boka-tidigt-rabatter med upp till 30% rabatt.

  4. Vad hör du om dagarna nu mer exakt?
    Förutom steker pannkakor, hehe, tänker mer jobbmässigt.
    Skriver du bok enbart nu?

    1. Jag får ju iofs betalt för att steka pannkakor ha ha, så det räknar jag som ett jobb 🙂 Men idag till exempel har jag gjort ett nyhetsbrev åt en kund, jag har uppdaterat ett Pinterestkonto, jag förbereder en fotografering för ett barnklädesföretag jag ska ha den 12 juni (bokar lokal, samlar inspiration, skissar på styling, letar barnmodeller, etc), jag har redigerat bröllopsbilder åt ett brudpar, jag har bokat in lite nya fotograferingar, jag har bokat resa till Stockholm för ännu en fotografering, jag har bokfört och i eftermiddag ska jag fakturera och se över de följande tre månadernas annonsering så jag vet hur planeringen ser ut, och så har jag börjat med lite utveckling av portalen och lite tekniska förändringar som vi vill ha in. Och så har jag stekt pannkakor och bloggat 🙂 Så jag har inte hunnit skriva idag, det kommer jag nog inte hinna på hela veckan tyvärr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg