Att ha sett klart en riktigt bra serie.

 
 

 tv-true-detective02

 
 

screen-shot-2014-03-06-at-4-42-47-pm copy

 
 

True-Detective

 
 

Screen-Shot-2014-03-04-at-12.18.08-PM

 
 

true-detective-103

 
 

scnet_truedetective1x04_0028

 
 
 

Ååååååh – ni som tipsade om serien True Detective; ni hade så himla rätt!

Igår såg jag och mannen sista avsnittet och var rörande överens om att det där, det där var en riktigt bra serie. Något flummig ibland kanske, och något ångestgivande, men så himla bra. Visst – med Matthew McConaughey och Woody Harrelson i huvudrollerna vore det väl konstigt annars, men ändå. Den var sjukt spännande, lagom läskig, lagom mycket psykologiskt kittlande, lagom mycket relationsdrama och fantastiskt snyggt filmad. Fyra och en halv aulor av fem möjliga.

Om serien står det på HBO:

Martin Hart och ”Rust” Cohle är två kriminalare och före detta partner som jobbade i Louisianas Criminal Investigation Division (CID) på mitten av 90-talet. 2012, av anledningar som inte omedelbart avslöjas, intervjuas de var för sig av utredare om sitt mest ökända fall: ett makabert mord på en prostituerad 1995, som kan ha begåtts av en seriemördare med mycket obehagliga ockulta böjelser. Medan de ser tillbaka på fallet hamnar Harts och Cohles privata bakgrunder och vanligtvis spända förhållande till varandra i blickfånget. Hart, som är en utåtriktad Louisiana-karl och familjefar vars äktenskap plågas av stress och otrohet, är (åtminstone till ytan sett) den före detta narkotikapolisen och djupt pessimistiske ensamvargen Cohles raka motsats. Medan handlingen rör sig framåt genom deras gemensamma besatthet vad gäller att jaga rätt på ritualmördaren, så kretsar det verkliga dramat kring Harts och Cohles ombytliga relation till varandra och deras personligheter, samt hur de påverkar varandra som kriminalare, vänner och män.

Den är bra mycket bättre än det låter. Som en blandning av seriemördarbitarna ur exempelvis Se7en, relationsdraman ur SOA och den filmiska känslan från en M Night Shyamalan-rulle.

Så, det blir kvällens tips!

Letar ni efter nästa serie att sätta tänderna i anser jag (och mannen) att True Detective är ett givet val.

 
 

flingan2

21 kommentarer till “Att ha sett klart en riktigt bra serie.

  1. Bra med tips, det gillas:)
    Välkommen till Småland i helgen Emma och jag lovar garanterat vitt! En hel del snö för Buse och hundar att tumla i:)

    Kramar och kör försiktigt!
    Adela

  2. Hej, läser din sida ofta och du är väldigt inspirerande, inte minst när du (och dom andra Elsa-tjejerna) pratar om andra kvinnor positivt. Det är fint att läsa! Har vi fått veta vad du fick av Banditen i födelsedagspresent?
    Mvh
    Johanna

    1. Ja, True Detective var/är SÅ bra! Men jag tispar oxå om The Fall, för ifall du gilla TD så gillar du nog denna oxå. Den erbjuder inte lika fina vyer, så att säga, men psykologin är så faschinerande.

  3. Sjukt bra men oxå något av det vidrigaste jag sett tror jag.. Hua, får rysningar. Väldigt duktiga skådespelare de killarna, otroligt bra.

    Ha en go kväll!
    Kram

  4. Fyra aulor är ju i n t e lite! Hooo hooo

    Nu får ni kolla in House of Lies istället. Hedonistiskt och sarkastiskt och gött.

    P & K

    Patsy

  5. Vad avis jag blir på dig som vet vad som händer och kanske vem den skyldiga är! Jag har sett tre avsnitt än så länge och misstänker allt och alla. ”Såg du det där? Jamen den där minen han gjorde?!- ok, det är han!” ”nej vänta… Det är HAN!!!!” ”eller kanske… Han?” Så sitter jag i soffan hemma medan sambon bara suckar 🙂

  6. Kan bara hålla med om att det där är en riktigt cool serie. Och greppet att köra vidare nästa säsong med helt nya skådisar och en helt ny story känns himla nytänkande och fräscht. Fast nog kommer man att sakna Woody och Matthew…

  7. Den kanske jag får kolla in då. Shyamalan är ju helt fantastisk, så påminner den om hans filmer är den helt klart värd en visning!

  8. Den här verkar riktigt bra, men jag undrar om du/ni sett Big Love? Det är nog den bästa amerikanska serie jag sett på 2000-talet, vet dock inte var/om den finns att få tag i. Tror ni skulle älska den, såååå annorlunda!
    Ha en underbar helg i Småland!

  9. Jeg og mannen skulle se den serien etter å ha hørt så mye bra om den!
    Vi synes den var ”lite strange” men tenkte at vi forstod vel mer etterhvert, viste seg når vi hadde sett ferdig første episode at det var SISTE episode vi hadde sett:((( Var rasende på meg selv i dager etterpå!!! Og føler meg fortsatt en smule traumatisert:0 Hadde gledet meg sååååå.
    Kram lise

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg