Att veta när det är dags.

 
 

AT2B8810

 
 
 

Den 27 april.

Den 27 april 2015 kommer vår son att plockas ut, om han nu inte bestämmer sig för att brådska på det hela lite och försöka smita ut tidigare. För ja; vid dagens möte på specialistmödravården beslutades det om kejsarsnitt utan omsvep och utan konstigheter. Läkaren var varm och gestikulerande och sa jag har läst din journal och förstår att du inte vill gå igenom det där igen – det skulle inte jag heller vilja och det ska du inte behöva. Och så frågade han vad jag ville veta om snitt, berättade hur det gick till och var hela tiden noggrann med att jag var trygg i vad han pratade om. Och han förde diskussionen utan pekpinnar, statistik eller skräckexempel.

Han lyfte tio ton från mina axlar.

Så den 27 april åker vi till Lund för att möta lillebror; mannen och jag. Och jag kan nu andas fritt och utan stress, och vetskapen om att dom har en plan även om han bestämmer sig för att komma tidigare ligger som ett spegelblankt vatten inom mig.

Lugn.

Den 27 april kommer han, och innan dess –

bara lugn och ro och en känsla av att kunna andas.

 
 

cherry

74 kommentarer till “Att veta när det är dags.

  1. Vad skönt för dig!!! Jag har gått genom två förlossningar, den ena vaginalt och den andra med snitt. För mig var den ena inte att föredra framför den andra, det var två fantastiska upplevelser båda två! Men på olika sätt! Du tog rätt beslut och det kommer bli så bra!

  2. Stort grattis till dig! Gjorde själv kejsarsnitt den 27 april 2005 och fick en viljestark, fin och envis pojke med stort hjärta. Det kommer att gå hur bra som helst och du återhämtar dig snabbare än du tror. En kvinnas kropp är fantastisk! Lycka till 🙂

  3. men så underbart skönt att ha fått det beskedet! är så lättad för din skull <3 äntligen kan du fokusera på att vila och njuta av den sista tiden utan att behöva känna oro över förlossningen. kram!

  4. Vad skönt att det är bestämt och klart! Jag snittades själv ifjol 28e april och allt var så lugnt och ordnat och fint.

  5. Härligt att höra att du blev bra bemött inom vården! Njuuut nu den sista tiden med ”bara” Buse, man och hundar.

  6. Vad skönt att få ett besked och vilken vettig läkare du fick träffa!
    Ingen ska ju behöva gå omkring och må dåligt inför en förlossning – oavsett anledning – men känns som många tyvärr inte blir ”tagna på allvar”.
    Heja dig! <3

  7. Åhh, världens bästa datum! 27 april 2008 såg min lille kille dagens ljus på KK i Malmö. Magisk dag! Det är en underbar tid i just då så långt in på vårkanten.

  8. Åh vilket skönt för dig.
    Jag gick igenom samma sak för 14 år sedan. Efter en mindre rolig första förlossning blev jag beviljad snitt med andra. Har man så mycket ångest med sig in i en förlossning så arbetar kroppen emot, sa han till mig ich beviljade utan omsvep. Den lättnad jag kände var enorm.
    Denna läkares förståelse och bekräftande av mina känslor gjorde att jag kunde börja bearbeta den första förlossningen, efter några år. När det var dags för tredje var jag redo att prova att föda vaginalt igen- med ett förlossningskontrakt som sa att jag närsomhelst kunde säga stopp och istället välja snitt.
    Med den tryggheten vågade jag och både den och fjärde förlossningen gick bra. Men då var jag mentalt redo. Det var jag INTE vid andra och jag ör otroligt tacksam för att man lyssnade på mig.
    Lycka till nu!

  9. Så himla skönt för er allihop. Att bara kunna sänka axlarna och vänta på vad som komma skall.
    Själv är jag inte orolig, inte än, men jag hade med en rätt jobbig förlossning så jag vet inte alls hur jag kommer känna om sisådär 10-30 veckor..

    Åter igen. Stor kram. Så skönt!

  10. Ååååååååh GRATTIS GRATTIS..vad underbart..visst är de väl bra på Spec.mödravården..lugna, trygga, kunniga och framförallt till för den blivande mammans bästa!! Har själv ju snittats i Lund fyra ggr och de är otroligt proffsiga…du kommer få en fin upplevelse tror jag…som gör att den du hade med Busen känns bra på sitt vis..sedan så bleknar minnena och du minns de bra..även hur små de än är!!
    Så underbart skönt att ha en fast dag…det vet ju jag…man kan liksom anpassa allt..planera..sen är ju väntan förbaskat lång…hihi..oavsett<3
    kramar Birran i Hörby

  11. Å vad underbart att kunna känna lugn och glädje inför förlossningen Emma. Jag blev akutsnittad och det gick så bra och jag är så tacksam för att jag bor i Sverige. Vi hade antagligen dött båda två om vi bott några hundra mil söderut. Snälla snälla Emma kan du inte göra reklam för webaidshop, där kan man bla köpa ett livräddande kejsarsnitt för en av våra medsystrar för 450 kr. Är det inte fint?

  12. Min bebis kom med planerat snitt av medicinska skäl och jag är så himla tacksam över vilken fin upplevelse det blev (även om det förstås var sjukt nervöst ;)). Jag klarade mig utmärkt på enbart alvedon efteråt och hade aldrig ont.

    Man hör så många skräckhistorier om snitt och matas med information om hur braaa det är att föda vanligt men tittar man närmare på statistiken rör det sig om ytterst få procentdelar. Jag skulle önska att man fick oberoende information om såväl vaginal födsel som om snitt och att det sedan vore upp till varje kvinna att välja själv.

  13. Vad härligt! Blir så glad för er skull, hoppas verkligen att du bara kan njuta nu av den sista tiden!
    Kram

  14. Förstår din lättnad, måste kännas skönt att ha ett datum att se fram emot! Vår bebis är beräknad till 28 april, man vet ju aldrig när de behagar titta ut så vi kanske får barn på samma dag! Lycka till med allt, jag är övertygad om att det kommer gå jättebra!

  15. Vilken lättnad för dig! Det kommer att gå fint. Jag har tagit kejsarsnitt två gånger, ett akut och ett planerat. Det är bättre att få vara vaken än att bli sövd tycker jag. Två härliga barn kom ut iallafall! Kram och lycka till!

  16. Jag har två barn båda förslossningarna var olika första gick ganska snabbt andra tog låååång tid och var jobbig, men det skulle inte avskräcka mig att föda vanligt eftersom det är det naturligaste som finns om man inte är av medicinska skäl tvunget. Skulle aldrig frivilligt vilja bli uppskuren , tur vi alla är olika.
    Fast jag blir lite brydd över att så många idag föredrar snitt . Detsamma med amningen flaska istället för att amma som är sååååå ljuvligt och det allra bästa för barnet. Men det är min syn på det hela. (tänker på alla kvinnor i världen som måste föda på det enda sättet alla har inte ett val) Vart är vi på väg???? Lycka till !!!!!!!!!!!!

    1. Hej Karin!

      Jag kan bara svara för egen del och jag önskar att jag kunde ammat Buse. Men jag hade helt enkelt ingen mjölk så efter tre månader fick jag ge upp för att han skulle må bra. Det handlar ju inte om att man ”inte vill” amma i de allra flesta fall tror jag, utan kan man inte så kan man inte. Och den gränsen är ju upp till var och en att känna var den är. Samma sak vad det gäller förlossningar eller vad som helst egentligen; varje kvinna har sin gräns och den är olika från person till person. Och så måste det få vara tycker jag <3 Jag kan ju till exempel inte föreställa mig en drömförlossning där man hummar ut barnet (som en del har) men det innebär inte att jag tror att dom hittar på eller att jag inte för mitt liv kan begripa att dom utsätter sig för en förlossning självmant. Jag kan ju bara gå i mina egna skor och respektera att andra inte har samma.

      <3

      1. Njut bara njut nu fina Emma av lilla miraklet i magen och att allt löst sig för er!
        Känner att jag också vill delge min historia av förlossning och amning till dig Karin…..
        Min förlossning startade en lördag natt med blödning, vi åkte in, allt var lugnt och blev hemskickade hade lite förvärkar som sedan ökade markant under söndagen. Söndag natt åkte vi in igen med 3min mellan varje värk, jag var öppen 1cm, hemskickad igen….. Kämpade på med värkar hemma och tisdag morgon åkte vi in igen pga stor blödning, blev inlagd och nu öppen 3cm. Jag kämpade på på sjukhuset , gjorde allt i min makt för att bebisen skulle komma ut och alla dessa förslag från läkare och barnmorskor. Tisdag kväll efter test med fullt värkstimulerande dropp var jag öppen ynka 5cm….. jag hade färska blödningar, 39gr feber och bebisens hjärtljud började rusa. Kl22,35 föddes en underbar liten dotter med akut kejsarsnitt. Äntligen fick vi hjälp och dotter mådde bra när hon väl kom ut, dock inte jag och fick inte träffa min dotter förräns jag kom åter till bb salen på morgonen.
        Jag var så stolt över min insats på förlossningen tills min svägerska uttryckte det som att jag valde den lätta vägen med ett akutsnitt…. då föll jag kan jag säga!!!!! Vad var viktigast, att vi kvinnor ska föda vaginalt till vilket pris som helst för annars är man inte en ”riktig kvinna”???? Är det viktigast att föda vaginalt till bekostnad för mammans eller barnets liv? Nej anser jag, det viktigaste är att barnet och mamman mår bra och hur barnet sen kommer ut är det oviktiga!!!!
        Pga av att jag fick träffa min dotter först ett halvt dygn efter förlossningen var ju inte amningen igång för fem öre….kämpade på bb med pump och att dottern skulle suga på brösten så mycket som möjligt för att stimulera mjölkproduktionen. Tisdag kväll är hon född, lördag åkte vi hem och då kunde jag pumpa ur så mycket som 5ml totalt. Fortsätta pumpa hemma och amma amma amma…..
        Tillslut kom mjölken igång men när dottern var ca 4månader började hon dala i viktkurvan och längd, blek och hängig. Jag hade gott om mjölk i brösten men som inte gav henne ngn näring. Jag kämpade på till jag slog knut på mig själv och bvc uttryckte det att det bästa är att ge dottern ersättning och fasa ut amning. Fast då ville godingarna inte ta flaska så det blev grötmatning för hela slanten:-D
        Ja där har jag väl också misslyckats…..
        Varför är det en sådan hysteri med förlossning och amning, prestige och slå sig på bröstet andan. Var och en har sin egna historia och det får man respektera. Respekt och ödmjukhet det kommer man långt på.

  17. Så skönt, och spännande! 🙂
    Misstänker att du inte är tillgänglig att fota ett bröllop den 18e juli (men tänkte att det skadar inte att fråga)? Gillar dina bilder och du har bland annat fotograferat min vän Emelie då hon var gravid. Superfina!

  18. Vilken lättnad. Jag är så himla glad för din skull. Väljer faktiskt själv bort ett andra barn av rädsla för att behöva gå igenom det där igen. Förlossningen och tiden därefter var verkligen ingen rolig upplevelse så jag kan känna din lättnad genom skärmen. Heja sjukvården som lyssnat och respekterat.

  19. Mm så är det väl , menar bara att det är så otroligt många som inte vill föda vanligt varför är man så rädd?? såklart att det känns att föda barn , är vi mer rädda för smärtan idag eller? vad gör att vi föredrar snitt,,,, efteråt är det inte lika lätt med att komma igen efter snittet , längre rehabilitering man får inte lyfta osv … för mig skulle det vara ett hinder.
    Men som sagt vi är olika och jag har förståelse för om man har en stor oro .
    Det är jättefint att du ammat tre månader . men det finns dom som inte ens försöker, Eftersom jag själv har stora kunskaper i amning så vet jag att alla kan amma mjölken tar inte slut hur som helst den kan minska men då är det bara att amma oftare då ökar mängden mjölk tillgång/efterfrågan det handlar mycket om att tro på det själv sin förmåga att behålla lugnet så brukar det lösa sig, man kan få bra råd av amningshjälpen om man verkligen vill ha hjälp om det inte funkar. jag tycker du ska läsa på om hur amningen funkar ju mer du lär dig desto mindre oro för då vet du lite hur du ska göra för att det ska fungera, Ett tips i all välmening , amning är ju så mycket mer än mat det är närhet du för över bra skydd till barnet via mjölken osv… bröstmjölken är lättsmält och alltid med dig i lagom temperatur ……lycka till med allt du har en underbar blogg och verkar vara en otroligt kärleksfull mamma och matte och det är det allra viktigaste här i världen Kärleken 🙂

    1. Karin- du menar säkert väl, men det ENDA du åstadkommer med dina kommentarer är att späda på ångesten, känslan av otillräcklighet, och det dåliga samvetet hos andra kvinnor. Jättefint att du har lyckats med att föda dina barn ”naturligt” och lyckats med att amma.Grattis.
      Tro mig, det är inte smärta man är rädd för, jag tror faktiskt och helt ärligt att du inte har en aning om vad Emma, och många med henne pratar om.
      Din lilla brasklapp ”vi är alla olika” hjälper inte. Och det tror jag du förstår. Kan vi inte försöka vara solidariska med varandra istället?
      Jag har aldrig t ex lidit av ångest, tandläkarskräck, fobi för ormar, torgskräck eller depressioner. Så därför säger jag inget mästrande om det.
      Vänlig hälsning
      Lisa

    2. Hej Karin, du kan omöjligt ha stora kunskaper i amning för om du hade det skulle du veta att alla INTE kan amma sitt barn så att det räcker för barnet. Dessutom är det vanligare med förkylningsastma för barn i fyraårsåldern om de ammats som små så amning är inte bara positivt för barnet. Jag har själv ammat båda mina barn så jag är inte emot amning men att fara ut som du gör det tycker jag är otroligt onödigt i Emmas blogg.

    3. Förlåt Karin, men du kan omöjligt ha ”stora kunnskaper i amning”, för alla kan faktisk inte amma! Alla har inte råmjölk!
      Själv har jag haft 2 dröm-förlossningar, lustgas, kontrollerade och fina. Med första barnet fick jag inte börja amma direkt, han var liten, bara 2,2 kilo med lågt blodsocker, och det var ersättning direkt. På grund av gulsot var vi på sjukhuset i en vecka, och jag satt tillkoplat en automatisk bröstpump 24/7. Då jag inte fått en ända mjölkdroppe på 5 dygn, 10-tals olika barnmorskor hade inspisert mina bröst, klämt på dom, försökt olika sätt att handpumpa, frågat mig 100-tals frågor om mina bröst; ”har du gjort en bröstreduktion, har du haft bröstcancer, har du, har du…” (svar: nej), så tyckte vel dom att jag var ett unikt case. Själv satt jag där med den fu××ings bröstpumpen och kände mig värdelös. För att jag vet att modersmjölk är det bästa för barnet. Jag vet allt om det. Som tur är hade jag stöd i min mann, jag har kompisar som har varit tvungen ge ersättning pga cellgiftkurer, och jag visste att det fick bli så. Efter 2 veckors bröstpumpaktivitet kom det några droppar, och sen lite till – men inte tillräckligt att fullamma. När jag väntade barn 2 v jag förberedd på samma sak. Hon var större – 3,7 kg, och jag försökte amma direkt. Den här gången hade jag gjort egen research. Jag har PCOS som bl.a ger förhöjda testosteron-värden. Man behöver inte vara en endokrinolog för att förstå att det här nog kan påverka amning. Samma sak här. Ingen råmjölk. Men alla har ju råmjölk. Nej visade det sig, när dom under hot från mig tog blodprov på dottern 1,5 dygn efter hon föddes. Blodsockervärde close to 0. Ersättning. Jag delammade henne i 2 månader, då ville hon inte mer. Om spädbarn inte får den näring dom behöver slutar hjärnan utvecklas. Så enkelt är det. I dag är dom 2 och 4, har knappt varit sjuka alls, och jag är tacksam för att det finns ersättning – och för att det finns vissa kloka människor där ute som förstår att man bara försöker göra det bästa för barnet och för sig själv.

      Lycka till Emma!!!

      Mvh norsk i Stockholm

  20. Hej!

    Sedan du skrev ditt öppna ärliga inlägg om hur du mår när du tänker på din förra och din kommande förlossningen har jag tänkt på dig och på hur det ska gå. Orden kommer inte lika lätt för mig som för dig och jag har inte vetat hur jag ska skriva för att visa min support. Även om jag tittar in i din värld varje dag och du bjuder in mig i ditt liv känner jag ju inte dig och vi har aldrig träffats. Därför blev jag så paff när jag blev så ärligt berörd av din text, inte bara så där som man kan bli för att någon skriver något fint/personligt utan för att jag verkligen på riktigt kände med dig och hoppades att allt skulle lösa sig! (jo, jag drömde tom att vi träffades och jag fick ge dig en kram som stöd och önska lycka till, konstigt…) Därför blev jag otroligt lättad och glad över att läsa att ni nu har tagit beslut, att du har support hos läkaren och att du har hittat ditt inre lugn. Jag önskar dig verkligen all lycka!!

    Kram

  21. Lisa nu får du ge dig!!!!!! jag bara säger det jag tänker och undrar över , kanske fel men spä på någons otillräcklighet tack för det 🙁
    Tänk att Emma kan nog svara själv 🙂 det är ju henne jag vänder mig till inte dig Lisa, vad du anser är jag inte ett dugg intresserad av.

    1. Karin, du verkar inte förstå vad Lisa skriver. Det är precis sådana åsikter som du nu yppar som får massor av gravida och nyförlösta kvinnor att må dåligt. Det är INTE bäst för alla kvinnor att föda vaginalt eller att amma. Det finns fullgoda – och ibland t.o.m. bättre – alternativ till vaginal födsel och amning. Det måste få vara upp till var och en att bestämma vad som blir bäst.

      Tyck som du vill, berätta gärna utifrån DINA erfarenheter men ta aldrig för givet att det som varit bäst för DIG är det bästa för alla.

      1. Karin..du är precis som de mammor i föräldragrupper som babblar om så underbart de fött, så lätt det var och såå bra att föda normalt…Min son föddes 2000 via ett urakut snitt..hans huvud satt fast i mitt bäcken kom de på efter 16 timmars kontstanta verkar..hade jag inte snittats hade min man mist oss båda! Med barn nr 2 var det tänkt att bli vaginalt..men jag gock över 6 dgr och barnet vägde mer än 4 kg enligt UL..så då beslutades om snitt pga mitt trånga bäcken…med barn nr 3 och 4 var det inte tal om annat än snitt…då jag kunde/kan brista inombords pga mina snitt och förblöda och riskerna är för stora….Emma valde inte snitt om du läst lite nogare…hon gick till Specialistmödravården via remiss via sin barnmorska..pga sin tidigare förlossning ja..men även bäcken och ryggbesvär och diskbrock…det var även med hänsyn för risker som kan uppstå när hon ska föda lillebror…hon skriver flertalet ggr att det är läkarna som får hjälpa henne att besluta!!!! Amning har inte fungerat för ngn kvinna i min släkt..långt tillbaka…inte för mig med fyra barn heller…så sitta och skriva så..ja det fungerade för dig…vad kul….men förstår DU så negativt det blir mot dem som kämpar på…tror inte det….Varför förstöra en tråd här med fina o mysiga hälsningar till Emma genom din kommentar…så onödigt pinsamt! Emma..du är säkert nojig och orolig mitt i allt nu..även om du kan känna trygghet…..bry dig inte om vad vi andra skriver…det är din kropp..inte vår!!!!! Stor kram Birran i Hörby

  22. Fantastisk läsning Emma! Så underbart för dig och din man att du känner dig lättad och trygg. Jag går igenom precis samma process men är inte lika långt på vägen (v 17) och jag har ingen tidigare förlossning i bagaget men en oerhörd skräck och ångest. Jag törs utge mig för att vara påläst och har ägnat igenom forskning, socialstyrelserekommendationer, överläkarutlåtanden etc och jag står fast vid min ståndpunkt. Kejsarsnitt är det enda rätta för mig. Jag blir glad varje gång jag ser att en bloggare som du själv eller någon annan ”synlig” väljer att skriva och offentliggöra både processen kring såväl som känslorna runt detta. Jag själv upptäckte Vanja Wikström som i sin blogg delar med sig av sin resa mot och igenom och livet efter Kejsarsnitt på (vanjaw.com) och jösses vad lättad och glad jag blev över att få läsa om någon som kände och tänkte precis som jag. För mig är det mer konstigt att kvinnor år 2015 i ett land som Sverige ska behöva försvara och kämpa och berättiga sig för alla j-la amatörpsykologer, självutnämnda experter och tyckare än att kvinnor förr inte ”reagerade” mer över att inte ha ett val vad gäller förlossningsväg. Jag själv struntar fullständigt i hur Karin, Cajsa, Lena eller Astrid väljer att hantera sin förlossning och hävdar att det är deras sak och rättighet att få känna det dom känner utan några brasklappar (samma sak om amning) från någon. Jag skulle faktiskt inte ens ödsla en minut av mitt liv på att fundera över det.
    Tack för att du delar med dig!

  23. Åh, vad härligt att det är bestämt hur det blir! Då har du bara att njuta av sista gravidtiden och se fram emot mötet med lillebror!
    Kram, kram

  24. Så skönt Emma, förstår att det känns som en stor klump lossnade och du kan andas fritt..nu hoppas jag du får en fin fortsatt mysig graviditet. Tänk att det ligger en liten kille därinne i den goa magen. Längtar till slutet av April då Buse blivit storebror-så spännande!! Kram

  25. Härligt, skönt att kunna släppa det stora orosmolnet som liksom hela tiden finns i medvetandet. Kram

  26. Åh vad härligt Emma! Skönt att slippa gå sista tiden och vara orolig, vilken lättnad det måste vara. Själv hoppas jag på motsatsen 🙂 Fick mitt första barn för tre år sedan där förlossningen slutade i akut kejsarsnitt, vilket jag blev väldigt besviken för. Kändes lite som att man kämpat en massa i onödan :/ Nu är jag gravid igen (BF 25/6) och hoppas på att få en revansch & en vaginal förlossning 🙂 Måste däremot säga att jag ändå upplevde kejsarsnittet positivt, det var väldigt fint & lungt, har bara bra minnen från det!

  27. Åhh vad skönt, bra jobbat Emma! Har själv två planerade snitt bakom mig som varit lyckade och passande för mig och min man. Allt sker i stillhet och man hinner liksom med. Pappan får ta en stor roll precis efter snittet och det tycker jag är fint. Dock vet jag inget annat men vad gör det, detta passade ju oss. Lycka till, jag följer dig med spänning…. / Misan

  28. Sååå underbart härligt att få läsa detta!
    Nu kan du slappna av och njuta av den sista biten av graviditeten.

  29. Hej alla ni som inte vill höra att jag födde barn naturligt och dessutom ammade mina barn läänge dessutom. Jag sa aldrig att mina förlossningar var lätta och jag är mycket kunnig i amning :)) sen finns det enligt läkare vetenskap ingen ersättning som är i närheten så väl sammansatt som bröstmjölken, inget jag upptäckt själv :)) somliga verkar irriterade över att en del har positiva upplevelser i ämnet. Men det tål jag . Kram

  30. Underbart att höra att du fick snitt! Vilken lättnad! Jag hade en fruktansvärd återhämtning efter min första förlossning, första 3-4 månaderna var hemska och jag njöt inte det minsta av bebistiden tyvärr! Med mitt andra barn valde jag själv kejsarsnitt, tänkte inte gå igenom detsamma igen! Och i mitt fall, kejsarsnitt var 1000ggr bättre! Det gjorde jäkligt ont de första dagarna såklart, men jämfört med min första förlossning så var det ingenting! Och jag återhämtade mig jättesnabbt! Men så mycket kommentarer jag fick höra att jag valt fel – av personer som hade haft den perfekt förlossningen såklart! Allt är relativt, och vi är alla olika med olika erfarenhet.
    Glad för din skull, det kommer gå jättebra!!! <3

  31. Min yngsta kom också med planerat snitt i Lund och vi har BARA positiva erfarenheter därifrån. Vi blev jättefint mottagna och minns dagen med värme och glädje.

    Stort lycka till.

  32. Jag tänker oxå köra en ”så här var det för mig och därför tror jag att det är lika för alla, och om ni säger nåt annat tänker jag pluta med munnen och se sur ut”.
    Jag har fött två barn med snitt, och jag är fantastisk på det – som klippt och skuren (haha!) att föda barn med snitt!
    Barn 1: akut snitt kl 01, eget rum vid 04, stog upp vid sängen kl 08, slutade med paracetamol dagen efter
    Barn 2: planerat snitt kl 08 (lite tidigare än planerat, vattnet hann gå kvällen innan, men det fixar läkarna), tyvärr nya regler om att katetern måste sitta till dagen efter, svårt att röra sig då, men dag2 kom första barnet till bb och jag sprang i korridorerna med honom
    Ja, jag hajar att jag gör likadant åt andra hållet och beter mig lika illa som ”min naturliga födsel tog 2 timmar och jag sjöng hela tiden” – men bara så folk vet, det finns alltså smärtfria snitt oxå, med minimal återhämtning.

  33. Stort lycka till! Jag blev också förlöst med snitt och det gick hur bra som helst, var väldigt ”smidigt”.
    Det kommer att gå kanon 🙂

  34. Åh så spännande! Själv är jag beräknad den 23 april – men hoppas att han kommer den 27e eftersom två av mina bästa vänner är födda då! Så då måste han ju bli en härlig person!
    Så då ses vi kanske på patienthotellet i lund!

  35. Samma dag som vår son, men han fyller 4. Också ett planerat snitt, eftersom han inte hade vänt sig och jag var för trång. Och hade en 40 timmars förlossning med storasyster 1,5 år tidigare, som slutade med tång… Men båda gick bra och idag har vi två fina barn, trots att jag var rejält över 40+ då dom kom!
    Det kommer att gå så bra, lycka till!

  36. Wohoo! Kejsarsnitt är bra. Jag gjorde iofs mitt akut, men herregud så smidigt i jämförelse med en vanlig förlossning. Det kommer bli hur bra som helst. Kram

  37. Underbart! Jag har 2 pojkar, den förste född ”vanligt”, men jag sprack från A-Ö om man säger så *host*. Ingen trevlig upplevelse alls, och jag var inte människa på månader efter. MEN andra sonen föddes med planerat snitt – och det var benne mig bästa ever! Så lugnt och fint alltsammans, och jag återhämtade mig snabbare efter snittet, än efter den vanliga förslossningen (som inte blev en ”vanlig” förlossning). Så, all lycka till, det kommer gå galant!

  38. Åh, så skönt att veta och ha ett datum! Själv kommer jag bli igångsatt pga katastroffsnitt förra gången, har ett datum men det är ju inte hundra att det blir just den dagen ändå.
    Men gud så spännande för dig och roligare med nedräkning då, bara 7 veckor kvar just idag då ju! det kommer gå som smort 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg