Att ha en gårdagens.

 
 

AT2B4023

 
 
 

Åh vad jag älskar att kunna klä mig igen!

I riktiga kläder. Riktiga.

Visst är man fortfarande begränsad med dunderbröst och amningstänk och allmän post-preggo-kropp, men jag slipper muddbyxor och superstretch och empireskärningarna jag levt med i mer än ett halvår och blivit så trött på i slutet att jag nästan blivit vimmelkantig.

Det är en frihet att kunna klä sig igen. Hur ytligt det än må låta.

 
 
 

AT2B4024

 
 

AT2B4046

 
 
 

Såhär såg jag ut igår när vi var inne i stan för BVC-besök och matshopping. Skjortan och väskan är från Malene Birger, jeansen från H&M, kofta hittad här, armband från hipanema och solglasögonen från rayban. Just skjorta är ju världens bästa amningsplagg, bara att knäppa upp och hala fram (jag har beställt en amningsfilt som många av er rekommenderat, verkar ju grymt).

Och på BVC? Det gick jättebra. Han fortsätter att rekord-öka och hade lyckats med konststycket att gå upp 400 gram! den här gången. På en vecka. Herregud, alltså. Inte konstigt att jag känner mig lite vakuumförpackad och sladdrig då och då, han verkar ju fullkomligen dränera mig på mat, krabban.

Men, men.

Idag ska vi ta mamma och Göran på utflykt, Buse ska klippa sig och jag ska förhoppningsvis hitta ett fikonträd som får plats i vår bil när vi samtidigt har barnvagnen med oss. Det kan bli spännande.

Hoppas ni får en underbar onsdag, allihop. Vi hörs snart igen.

Pssst! Har du barn som älskar att bada? BR Leksaker vill ge en av mina läsare en fishing fun (en sånhär). Kan det vara något för dig? Skriv då en kommentar här nere med en liten motivering så är det kanske just du som får paket på posten snart.  

 

GRATTIS THERESE! DU HAR MAIL!

 
 

cherry

66 kommentarer till “Att ha en gårdagens.

  1. Du ser kanonfin ut. Vet precis känslan med ”vanliga kläder” eftersom min Julia föddes i mitten av april. Vi har en storebror också, en Jesper som snart fyller fyra år. Jesper älskar att bada och skulle bli så himla glad över ett eget paket med posten. Han är väldigt noga med det där, vår egen lilla brevbärare ”här är post till mamma, här är post till pappa…”. Sedan tar han famnen full med ICA-reklam och säger att resten av posten är till honom själv. Mycket belåten. Så, till vår lilla brevbärare, storebror och badpojke hoppas jag få vinna ett set med badleksaker nu. Man kan behöva en fin, alldeles egen present när man nyss har blivit storebror. Ha en fin dag 🙂

  2. Vår Ellito hade älskat en sådan i badet. Han liksom er lille kille älskar att bada och kan sitta i timmar och hälla, ”simma”, skvätta och leka haj. Detta hade helt klart höjt badkvaliteten ännu mer för honom. 🙂
    Kram Ina

  3. Oi, mina barn, mikael och minea, som älskar vatten och att bada, som skulle vara i badkar dygnet runt om de skulle få skulle älska det! Debskulle verkligen uppskatta o leka tillsammans med det

  4. Min lilla fisk Emma hade blivit överlycklig för denna. Hon badar nästan varje dag och hade varit så roligt att överraska henne med en ny leksak. Håller tummarna!

  5. Mina barn älskar o bada.
    Just nu är det dock slagsmål från 1-åringen med storebror om vem som ska ha duschslangen. Det där med att turas om är inte hennes (1-åringen) grej, än hoppas jag.
    Denna roliga sak från BR kanske kunde avleda dom bägge 🙂

  6. Mina ungar hade älskat en sån! Min stora kille som är 2,7 år har autism och det enda stället där han tolererar sin lillebror som är 16 månader är i badkaret. Du kan ju förstå lyckan hos oss föräldrar när vi ser våra barn tillsammans och det är inte skrik och panik. Med denna leksak kanske vi kan få en lite längre stund med harmoni ❤️

  7. Åh, det där fiskesetet skulle min lilla Nova gilla. Hon både älskar att bada och fiska så vad är inte bättre än ett fiskespö man kan ta med sig i badet?

  8. Haha skriver väl som alla andra att min dotter Nella älskar att bada…..skulle kanske skrivit tvärtom ;). Hon fyller ett år nu på vår nationaldag (6 juni), skulle ju vara underbart om hon fick detta fiskeset när hon även ska få en liten pool.

  9. Hej alltså jag brukar aldrig kommentera men jag har läst och älskat din blogg i flera år nu! Vi har barn i ungefär samma ålder och det är så kul att följa dig. Brukar inte tävla men blev så full i skratt när jag såg att man kunde vinna ett fiskespö. Min lille kille brukar sitta på golvet och låtsasfiska och säga ”napp” och jag tänkte att detta hade han ju älskat att ha i badkaret. (Tills dess att han är så stor att han kan följa med pappa ut och fiska)

  10. Ååå, vi ska på sista babysimmet idag och jag vill gärna hålla igång vattenvanan och kommer bada mycket badkar, då skulle ju badleksak vara toppen för att göra det mer intressant att vara just i vattnet!! Så den håller hon tummarna för att få hålla i sina små händer 🙂
    http://lotte4.blogspot.se

  11. Jag har en liten vattenrädd, som kan behöva all uppmuntran som finns för att våga lite mer. Speciellt nu när han snart ska börja simskolan…

  12. Jag har en liten tjej som fyller 1 år nästa vecka så det vore en bra present till henne eftersom hon gillar att bada.

  13. Jag skulle gärna vinna bara dekalerna till mina barnbarn de ska alltid bada när de kommer till oss. De har inget badkar hemma.

  14. Jag skulle vilja vinna en sådan till min systerson, han ÄLSKAR verkligen att bada. Hela han lyser upp när han får frågan om han vill bada och speciellt när han hör att vattnet börjar hällas upp i badkaret. Min syster berättade att han har börjat hälla gröt över hela sig på morgonen nu, kanske för att få bada lite mer, vad vet man? Haha. Han skulle bli glad iallafall 🙂

  15. Åh tänk om min lilla gosegris (som för övrigt delar namn med Busen) skulle få vinna detta! Han älskar att bada och är besatt av fiskar sedan besöket på Blå Planeten 😉

  16. Vi har ett bubbelbadkar och vår lille son (1,5 år) råkade trycka igång bubblorna då det inte var tillräckligt med vatten i karet. Det sprutade vatten överallt och lillen blev livrädd, stackarn! Efter detta gillar han inte att bada. Vi har försökt med ALLT men nej det går icke. Han tycker det är helt ok att var i karet med plutten ur och att kranen får stå och rinna hela tiden men så fort vi stoppar i plutten och vattnet börjar fyllas så vill han kliva upp. Jag tänker att skulle vi vinna så kanske vår lille skulle få fullt upp i badet och glömma bort den olyckliga incidenten med bubblorna.

  17. Hej och grattis till lilla Noah och flytten till Ystad! Älskar din blogg och blir så lycklig så fort du skrivit ett nytt inlägg. Jag kollar flera ggr om dagen då min lilla Eddie vägrar somna någon annanstans än på mig!
    Eddie hade hemskt gärna vunnit badleksaken, el snarare hans mamma eftersom han skriker bara han ser vatten! En vattenleksak kanske gör det lite lättare! Kram från en mamma som precis ringt babysimmet och avbokat utan att få några pengar tillbaka! 1000kr för 10 sek! Men vad gör man inte för sin skatt

  18. Snyggelisnygga kläder! Och väskan!!:)

    Vattenleksaker är alltid kul. Speciellt när de verkar så där roliga:)
    Nu är ju mina barn för stora, men jag är ju stolt faster till två underbaringar, Lilly 3 och Alfred 1. Klart att faster vill kunna leverera finfint paket till dem:)

    Kram Susanne
    @sussieak

    Mvh Susanne

  19. Jag älskade mina gravidkläder! De skillde iofs inte så mycket från mina vanliga kläder så det kanske inte är så konstigt? =D
    Vår lille Odd hade älskat en ny badleksak. Han älskar att bada! Det kvittar hur länge han får sitta där, han blir förtvivlad när man försöker ta upp honom. En ny leksak hade säker gjort det värre men vad gör man inte för sina små?

  20. Åh, min lill-kille både älskar att bada, samt att leka med sitt fiskespel, så en kombination av detta vore ju tipptopp 🙂

  21. Oh ja!, har en kille som Ä-L-S-K-A-R vatten. Dessutom fanns det en morfar som han dessvärre aldrig kommer att få träffa, i dagarna här är det tre år sedan han gick bort. Hur som, denne morfar körde bl a havsfisketurer. Det kommer ju lillskrutt aldrig få uppleva tillsammans med honom, men ett litet fiskeset som detta hade varit symboliskt på nåt vis.. 🙂 (Dessutom blev lilleman ett i lördags :))

  22. Åååå… jag skulle hemskt gärna vilja vinna setet med badleksaker till min Emma! Lillebror kom för snart två veckor sedan, och mammahjärtat svämmar över av kärlek till bägge mina barn. Tyvärr känner jag ju, som säkert många andra, att storasyster blir lite åsidosatt nu när lillebror har kommit in i bilden. Kanske att badleksakerna kan bli ett litet välkommet extra roligt tillskott till kvällsbadet när mamma måste amma lillebror preciiis just då?

  23. Åh! Ett sånt skulle vara toppen till vår son. Han är 3,5 år och har precis börjat komma över sin rädsla för att bada.

  24. Denna skulle vara perfekt till våra barn på 3,5 och 1år. Lilla flickan älskar att bada men det gör inte storebror. Denna skulle vara perfekt att locka honom med när de badar tillsammans. Håller tummarna och hoppas på tur 🙂

  25. Åh min lilla ”stora” kille skulle älska den där. Han älskar att bada och just nu har han sen en månad tillbaka blivit storebror till världens finaste lillebror som tyvärr har kolik och skriker timmar. Storebror klagar inte en endaste gång på sin kära bror men besvikelsen i ögonen när vi inte hör vad han säger pga skriken gör ont i mamma-hjärtat. Han är världens bästa storebror och skulle behöva lite extra uppmuntran.

  26. Hej!!
    Jag har inga egna barn men jag har ett fadderbarn som ligger mej varmt om hjärtat, han har tyckt om att bada men nu är han lite skeptisk mot vatten… :/ Kanske går det bättre med dessa leksaker, att han glömmer bort sig för en stund…

    Hoppas på tur!!
    Kram*

    Pssst!! Du är ju en helt enastående kvinna, jag är mycket imponerad av vad du lyckats med dom senaste månaderna – flytta och föda barn… Hur lyckas du få ihop allt??

  27. Jag erkänner, utan badkar vågar jag knappt säga att mellan älskar att bada i badkar… För det är vad hon kallar badbaljan här hemma… Skulle kännas kul att ge’na en liten present för att hon har sådant tålamod med vårt ’badkar’.. Ett fiskeset skulle kanske göra susen 😉

  28. Jag har följt din blogg i flera år nu men aldrig någonsin lämnat en komentar….
    Egentligen är jag nog för gammal för att följa dig, men jag gillar dig, din stil, dina bilder och värmen och humorn i din blogg!
    Jag har vuxna barn och fyra alldeles underbara barnbarn och tre av dom älskar att bada badkar hemma hos mormor och morfar! Den minsta är bara ett halvår, men det dröjer nog inte länge innan hon är och trängs med dom andra i badet hon också! Så med två treåringar och en ettåring som plaskar omkring så att hela badrummet svämmar över, vore det skoj med lite nya leksaker att träta om!

  29. Spiggen älskar att bada och älskar, älskar, älskar att fiska. Hittills har han aldrig lyckats kombinera detta. Han blir dessutom fett besviken när han inte får en fisk i sjön. Här har han nog bättre chans. Så kan han träna lite för att lära sig dra upp lite middag åt sin hobbysupportande moder.

  30. Alltså, min son HATAR att bada och just därför skulle jag behöva något att locka med… Så less på skrik och gråt!

  31. Min lilla dotter är rädd för badandet, men kanske några skojiga leksaker kunde bota det…Barn brukar ju älska att bada, så det känns verkligen synd att hon är så rädd

  32. Efter att sonen har älskat att bada är han numera rädd att bada o duscha. Inte kul alls såklart! Tänker därför att detta fiskeset kan vara lösningen på ’problemet’ 🙂
    Kram från Alexandra

  33. Ni som har rädda badbarn – det kan vara ljuden som gör det läskigt helt plötsligt. Prova med att spola upp vattnet med en långsam stråle i en mindre balja som ni sätter i badkaret. Och så lite roliga leksaker. Undvik duschen, den kan vara jätteläskig! Häll hellre vatten från en liten vattenkanna eller hink när tvål och schampoo ska sköljas av.

  34. Mitt ”problem” är att sonen hela tiden vill ta med sig leksaker från rummet när han ska bada. Gärna helt omöjliga saker som innehåller batterier, kan rosta eller gosedjur. Varför? Jo, för att befintliga badleksaker ”är så tråkiga”. Jaha. Men ett fiskespö med en utmaning att lyckas fånga något på kroken låter ju som något av en utmaning, tänker jag! Det kanske kan hålla honom upptagen och road ett tag! 🙂 (För i ärlighetens namn har vi nog inte världens roligaste badleksaker, jag inser det.) 🙂

    Sååååå….då håller vi tummar och tår här – och gratulerar dig till att på nytt komma i vanliga kläder! 😉

  35. Nä men vilken kul grej! Min dotter har tjatat om att fiska, som Pettson och Findus gör och detta set skulle ju vara perfekt att öva med innan vi ger oss på att fiska på riktigt när sommaren kommer. Håller tummarna för ett paket i brevlådan. 🙂

  36. Min lilla fisk där hemma fullkomligt älskar att bada…han hoppar och studsar jämte mig och vill helst hoppa i baljan med kläderna på och när han väl sitter där i…ja då plockar han ner allt som finns inom någotsånär räckhåll…dvs schampoflaskor, rakan till att dra av golvet, handduk, vattenskålen till djuren(ja, vi har en i badrummet…de vill tydligen dricka där inne, våra fyrbenta galningar)…mina tofflor osv. Så hela baljan är alltså full av diverse saker och mitt i det hela sitter fisken himself…
    Kanske detta kan vara hans grej?
    Kramar

  37. Men ja! Ett fiskeset hade min systerson Theo älskat! Han är en riktig badälskare och skulle gärna hänga i simhallen eller i badkaret hela dagarna (precis som sin moster)! 🙂

  38. Heja Emma bra jobbat med amningen , ett litet men viktigt tips, skydda dig mot drag även om det känns varmt så kan drag göra så att blodkärlen drar ihop sig och man får då väldigt lätt mjölkstockning och det vill du inte ha :))) Tusen lycka till jag blir glad för Er skull :))

  39. Så fyndigt av dig Emma att just idag på den Internationella Fiskedagen lotta ut fiske-leksak! Vår Isolde 1,5 år i Kungsängen skulle bli överlycklig!

  40. Ja men varför inte ett fiskeset till min Viggo. I karet, i baljan och i poolen hela sommaren lång. Han hade blivit överlycklig!!

  41. Åhh jag hade gärna gett detta paket till min som på 2 år som kust nu är jättearg och frustrerst för att vi flyttat från vår trygghet till vår nya hus, han har inte rikitgt accepterat detta! En ny leksak kanske kan blidka honom litegrann

  42. Å vad kul! Min lilla 6-månaders gillar inte riktigt att bada. Men kanske om hon fick lite nya roliga grejer, så skulle det vara roligare? Fin blogg du har!

    /Petra

  43. Alltså – min brorson Valter skulle bli så glad över en ny badleksak – han fullkomligt älskar att bada (badkar, handfat, pool, bassäng – whatever, bara det är vatten) + att jag skulle bli en väldigt poppis faster om han fick en sådan finfin leksak av mig 😉

  44. Jag har en liten 2,5 åring som hatar att bada, hennes eksem svider och allt ör bara gråt och vi får tillslut lämna pedagogiska samtal och vara hemska. En rolig leksak skulle vara väldigt uppskattad och skulle kanske hjälpa oss till en rolig mysig stund.

  45. Så fin du är darling! Jag kan mer än väl förstå det där med att det är skönt att kunna klä sig igen… Kram fining!! <3

  46. Åhh min 1 åring skulle bli så glad för en sådan badleksak. Hon älskar att bada och står gärna bredvid badkaret när en är inne på toan och säger ”bada bada”. Hade hon kunnat bestämma här hon nog badat varje dag 😀

  47. Min lilla son Tiger på 2 år brukade älska att bada fram tills för ett par månader sen då han fick eksem över hela kroppen och skrek som en gris varje gång man sänkte ner honom i vattnet. Nu efter starka behandlingar är besvären i stort sett borta, men fortfarande är han skeptisk till badkaret. Kanske lite roliga leksaker kan väcka badankan i honom igen! 🙂
    Tack för en underbar blogg!

  48. Det hade varit en fin överraskning till min brorson Aston. Han är 2 år och livet är lite orättvist just nu, då han nyss fått en lillebror. Det är tufft (och härligt) att bli storebror, så detta fiskeset hade varit en superpresent.

  49. Så kul! Jag och min dotter Lilly skulle säkert få det jätte roligt i badet med en sån fin fiske-leksak 🙂 Nu håller vi tummarna.

  50. Jag menar verkligen inget illa men efter att ha läst flera kommentarer om eksem måste jag bara komma med några enkla tips. Jag har själv haft stora problem med eksem och det enklaste sättet att bli ren utan att det gör jätte ont (det är fruktansvärt) är att skölja kroppen med ljummet vatten och lite olja, helst inte med duschen utan en bägare eller kanna. Inga hårda strålar alltså och måste barnet bada kan man ta ett snabbt ljummet bad. Dock helst inte varje dag. Lycka till 🙂

  51. Åå det fiskesetet skulle min dotter älska. Hon älskar att bada, hon älskar vatten överhuvudtaget och varje morgon som det regnar utropar hon överlyckligt när vi öppnar ytterdörren ”Heej vatten!!”

  52. Vår snart 2-åriga badtokiga dotter hade älskat att kunna fiska i badkaret, vilken superfin grej! 🙂

  53. Så himla fin du är 🙂
    Min lille groda skulle bli överlycklig för sådana badleksaker då han bor hos farmor en hel del och fullkomligt älskar att bada.
    Kram
    Ingela

  54. Åh så fin du är, man kan inte tro att det var så nyligen som ni blev en till!
    Min lilla dotter på 16 månader har verkligen älskat att bada. Ja älskat. Senaste tiden har hon nämligen varit jättefeg så nu försöker jag hitta saker som får henne att älska badet igen. Ett sånt där fiskespö skulle hon nog gilla.

  55. Förstår precis det där med kläderna, så har jag det varje dag. Jag är lång och det är inte intressant ur kommersiell synvinkel att tillverka kläder till. Så då blir man extremt begränsad i utbudet och det är inte roligt alls. Än värre när man är gravid, jag fick gå höggravid i kjol hela vintern. Blä!

  56. Så otroligt fin!

    Och ja, jag har en dotter som älskar att bada. Vi bor dessvärre rätt trångt och får liksom lirka in badbaljan i duschen och när allt äntligen är på plats så börjar dotterns nyfikenhet ta över vilket resulterar i att alla schampo -och tvålflaskor hamnar i en krigszon. Därför skulle vi verkligen behöva något roligt som dottern kan få fokusera på och leka med istället för att orden ”nej, nej, aj aj” ska eka i rummet. //Ester och dottern på 14 månader

  57. Din handväska var otroligt fin. Klickade mig därför raskt in på MB och blev än mer kär. MEN jag vill se hur den ser ut inuti. Ett enda stort hål/många fack/avdelare etc. Kan du inte fota och visa? Det är ju också en rubrik ”Att visa mitt väsk-innehåll”. SNÄLLA…..

    1. Jag ska försöka komma ihåg att fota den idag så kan jag maila dig bilderna 🙂 snälla påminn mig om jag glömmer, lite amningshjärna här.

  58. Jag har två barn som skulle uppskatta en sådan i badet!
    Och tack för en fin och rolig blogg!
    Mvh Stephanie

  59. Om min dotter skulle bli överlycklig eller vad för denna gåvan, sådant vatten(o)djur som hon är! Speciellt nu när lillebrödrarna snart kommer och hon kommer få dela mammas och pappas uppmärksamhet med två nya familjemedlemmar!

  60. Vår son brukade älska att bada, men plötsligt är kvällsrutinen en plåga, med gråt och skrik när badet närmar sig. En sån leksak kanske skulle hjälpa till att göra det kul igen!

  61. Grattis till nya familjemedlemmen ❤️
    Jag har två små som jag måste tvinga ner i badet. Kanske det skulle gå lättare med roliga leksaker?
    Ha det fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg