Att säga nomnomnom.

 
 

AT2B4104

 
 
 

Vi har, som ni vet, gäster.

Och då gör vi det som vi brukar vara bra på att göra; äta en himla massa mat och bara vara. I princip. Det behöver inte vara mer avancerat än så. Visst varvar vi med lite utflykter, men just det där att mötas över mat är nog i vilket fall det bästa och vi dukar upp till långa måltider och tar oss tid.

(Så mycket tid det nu går med en spädis; de har ju ett sjätte sinne för när det är dags att vakna = så fort man har satt sig till bords).

 
 
 

AT2B4077

 
 
 

Vi grillar, till exempel.

Som ovan; sparris i folie. Dör så gott det är. Bryt sparrisen, lägg den i folie, på med smör och generöst med flingsalt, knyt ihop paketet och släng det på grillen. Du känner genom folien när de är klara (när de mjuknat) men ca 6-9 minuter skulle jag tro att det tar.

 
 
 

AT2B4084

 
 
 

Och lax i folie! En riktig foliefest här.

Ett stycke laxfilé och sen släng i vad du tycker om. Här har jag fyllt det med färska kryddor, några delade vitlöksklyftor, smör, torkade kryddväxter, lite chili och några skivor apelsin. gott. Dock tog det lite tid på vår lite klena klotgrill, man får öppna då och då och kika hur det ser ut.

Laxen serverade vi med sparrisen, sås gjord på turkisk yoghurt och färska kryddor samt…

 
 
 

mat

 
 
 

Salladen ni ser åt höger.

På fetaost, babyspenat, persika, körsbärstomater och lite basilika. Nomnom.

Och till vänster ser ni förrätten;

 
 
 

AT2B4092

 
 
 

Gratinerade havskräftor.

Bara att klyva, slänga i en form och kladda på en röra bestående av Bregott Havssalt, pressad vitlök, persilja eller annan krydda och gärna lite parmesan. In i ugnen på 225 grader (grill) och låt stå max 5 minuter.

 
 
 

AT2B4102

 
 
 

Och så lite bubbel på det om man vill.

 
 
 

AT2B4115

 
 
 

Och någon som gärna håller Den Vakna.

Tja, lite så har vi gjort.

Och idag har jag vaknat upp till (än så länge) strålande solsken, så kanske blir det en frukost i trädgården och en tur till någon plantskola innan mamma och Sockervadds-Göran måste packa ihop och bege sig hemåt igen. Mannen och Göran ska se om de kan få liv i vår gamla Klippo först, för gräsmattan är nu mer åt ängshållet och även om jag är världens största förespråkare för frodighet och frivuxna trädgårdar så måste jag nog erkänna att den har passerat ”charmigt vildvuxen” och blivit mer ”något för den händige” den senaste veckan. Att klippa gräset ligger ju inte på prio ett direkt just nu. Men! Idag ska den alltså ansas, jag ser som som sagt solen och på det stora hela har detta potential att bli en riktigt bra torsdag.

Så vi börjar väl dagen nu.

 
 

cherry

13 kommentarer till “Att säga nomnomnom.

  1. Som min familj då och min pappa innan han dog 2010..vi äter så vi somnar..pratar mat och recept medan vi äter och sitter sedan mätta och längtar efter mer mat…pappa gjorde urgoda delade humrar i ugnen med vitlöks och cognacsfräst innehåll…mmmm….Så söt er lille goding är..så där surpuppig blick så man dör sötdöden…
    Här ska målas badrumsväggar…visade dig i mitt inlägg där de blev som kalklitir..vi blandade lika delar vit matt badrumsfärg, med grå matt väggfärg..sedan hade vi helt slätt underlag som sög åt sig färgen väldans mkt så rollern typ fastnade så jag fick penselmåla..så fick den där kalklitir looken och känslan…sedan lite 50-tals retro med vitt kakel som i ert ena badrum och lite gammal och ny inredning…helt plötsligt backar man i tiden och vill återbruka och loppisfynda och måla om allt..innan var det måla vitt och massa fräscht som gällde….finns väl en del gårdsloppisar mm runt om i era trakter…Ystad är ju sådär sommar pittoreskt..lite Visby-Danmarks känsla med de krokiga låga husen och de ngt ojämna gatorna så vagnen rasslar fram….Nära livet och nära landet på samma gång…
    Tycker mannen det är skönt med pappaledighetslivet eller rycker det lite i honom efter jobb…ibland blir man ju trött på varandra och rastlös och varje dag känns som helg eller semester….När ska Buse börja dagis…nu i sommar är det ju super att ha mega trädgård och bo nära vatten och värsta barndomsidyllen för honom och er….som han kommer ha med sig som minnen…..
    Skrattar än åt hans funderingar åt din blöja och sin roll som spridare av detta fenomen..de funderar så det knakar i den åldern alltså..Vår Nea 5 år frågade helt sonika häromdagen i bilen på väg till dagis..hur vi fick in vårt hus i bilen när vi köpte det…..ja..inte lätt att veta att det byggdes 1978 och stod på plats när vi köpte det 2001…Sedan upptäckten av att pappa har ngt där fram som han kissar med..väldans spännande..många vet numera att pappa har en rumpa fram och kissar med en korv..ståendes…medan hon och vi två andra feminina här sitter ner och kissar med kissen…Ja de är för roliga…mindre roliga när man ser att dagisfröknarna hört ngt kul och liksom fnissar när de ser en…kramar Birran i halvsoligt Hörby

  2. Tack för underbara bilder och läsning. Var har du fått tag i det superfina porslinet som förrätten ligger på?

  3. Here, we do not use aluminum for cooking because it is not very healthy and the dangers of aluminum are recognized. We prefer natural curl paper. And no barbecue with charcoal but the stainless steel plancha …
    Thank you for recipes and beautiful photos. Friendly kisses from France

  4. Å det säger jag med och dreglar!!!!
    Fast jag byter laxen mot en vit fisk då jag inte tål lax.
    Men himmel så gott att grilla och himmel så gott det är att äta 🙂
    Ha de fint!
    Kram Anna

  5. *Dregel dregel* Ser fantastiskt gott ut, fisk i folie är himmelskt. Förrätten är jag nyfiken på att testa, så det blir nog av i sommar 🙂 Och sen kom jag på att när ni skulle flytta så skrev du och frågade om tips på olika affärer, fika, att göra osv runt om och i Ystad. Jag glömde tipsa då, men kom på att du måste ju bara fika hos Maltes Mackor! Himmelskt goda (och stora!) mackor och ägaren Jens är väldigt trevlig. Så japp, dagens tips 🙂 Hoppas ni får en fortsatt härlig torsdag!

  6. Hejsan, jag ftågade dig tidigare om ditt soffbord, men nu såg jag det här fina bordet och undrar vart du köpt det? Är nämligen på jakt efter ett matbord och funderar på att tillverka ett men jagar inspiration. Och det får man ju massor av i ditt fina hem! Kram kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg