Att ha fått solen tillbaka!

 
 

3V6A0664

t-shirt – SheIn (här) // byxor – OnePiece (köpta på Smögenbryggan men finns även här)

 
 
 

Och så fick vi solen tillbaka!

Efter dagar av regn och halv storm så sprack det äntligen upp igår och gav sommarväder. Vi var inte sena att ta tillvara på strålarna och gav oss ner till vattnet för det numera rutinmässiga krabbfiskandet – vi har gått ner varje morgon trots väder och legat på mage på bryggan och plockat upp krabbor eller sjöstjärnor, eftersom det är en så förbenat tacksam aktivitet för en Buse men också för att jag själv är sådär löjligt barndomsnostalgisk och tycker att det är precis lika roligt själv.

Och igår fick vi alltså sol som sällskap på bryggan.

 
 
 

3V6A0752

 
 

3V6A0687

 
 

3V6A0732

 
 

3V6A0660

skor // stylesnob (här)

 
 
 

Så det badades också!

Dock var det faktiskt för kallt för mig trots att badtermometern som hängs i varje morgon visade arton grader. Jag är ganska så säker på att den var riggad. Och så tog jag Buse i handen och gick holmarna runt och pekade ut var min farmor brukade ligga och sola och var min farfar kom cyklandes och under vilka klippblock jag lekte när jag var barn, och jag kunde nästan se dom där – farmor och farfar – under tiden, och även mig själv sittande på huk längs en klippvägg med salttrassligt, vindflygande hår och en glass i handen.

Och när vi klättrade över de mjuka holmkullarna slog det mig hur det satt kvar i kroppen; balanserandet, hur man sätter fötterna i skrevor och backar. Ett slags muskelminne, eller som att cykla.

 
 
 

3V6A0864

 
 

3V6A0867

 
 

3V6A0872

 
 
 

Det fanns dock fler i familjen som inte trodde att badtermometern var riggad och gladeligen kastade sig ut från broar för salta bad och hypotermi, ivrigt påhejad av Buse den lilla uppviglaren som mest stod och hetsade Hoppa längre ut pappa! På det djuuuupa! Hoppa då!

Dom där två, alltså.

 
 
 

3V6A0786

 
 

3V6A0803

 
 

3V6A0807

 
 
 

Sen blev det en stund i lekparken med morfar. Kan ha varit dagens höjdpunkt.

 
 
 

3V6A0923

 
 

3V6A0926

 
 
 

Och sen på kvällen avslutade vi med Bella Gästis – som för övrigt har Sveriges godaste pizzor (men mer om det sen) och där man kan sitta på uteserveringen och se feta fiskmåsar spatsera på bryggorna som fjäderbeklädda poliskonstaplar i tjänst. Älskar det stället.

 
 
 

3V6A0919

 
 
 

Och så sa vi hejdå för kvällen ute vid segelbåtarna, och konstaterade att det var förbaskat skönt med lite sol en av de där sista dagarna på Västkusten, och att det är något magiskt i att promenera i smågränder i kvällssol och kunna se havet kika tillbaka på en mellan varje sjöbod.

Det kändes som juli igen.

 
 

cherry

9 kommentarer till “Att ha fått solen tillbaka!

  1. God morgon!
    Vilket underbart västkustinlägg! Det doftar tång, salta dofter, sommar o vind! Jag tillbringade mina första tio somrar på en ö på västkusten. Blir alldeles nostalgisk vid tanken på krabbfiske! Får ta med mina pojkar dit vid tillfälle!
    Trevlig helg!
    Kram Anna

  2. Vilka uuuuunderbara bilder!!! Du har fångat ”känslan” i dem! Och Buses morfar, på sista bilden, är ju bara för söt 😀

    Kraaaaaaaaaaaaaam, sötaste du,

    Angelica E

  3. Underbart att läsa om din känsla och minnen från barndomens Bohuslän och att nu åka tillbaka och uppleva allt igen genom dina barn. Har precis samma känsla är uppvuxen där men bor nu sen 9år i Skåne. Har två små troll att visa allt om hur sommar på kala klippor med salta bad ska upplevas. Längtar hem!! Några veckor kvar här sen blir det semester i Bohuslän 🙂

  4. Your words and pictures flirt with happiness … Thanks for sharing . I send you lots of sun and heat of southern France .
    Kisses and friendship

  5. Å vilka ljuvliga bilder! Och du brallorna där, hur är de i storlek, vilken storlek har du? De ser underbart sköna ut!? Kram o ha en fortsatt skön semester

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg