Att visa lite kök tillslut.

 
 

3V6A24291

 
 
 

Ja jag har ju lovat att visa framstegen i köket så här långt.

Minns ni hur det såg ut?

Ovan är en bild på hur det var för några veckor sen, och nu ser samma vy ut såhär:

 
 
 

3V6A8295

 
 
 

Samma spis och samma fläkt och samma bänkskiva, men ändå annat på något vis. Bänkskivan är ju annan på grund av Kalkstuc som ni vet (nu har dom förresten lanserat sin nya hemsida, så allt ni någonsin kan tänkas behöva veta om Kalkstuc kan ni hitta HÄR) men spisen tycker jag smälte in mycket bättre nu. Jag hittade en SÅ vacker AGA-spis i härlig färg, men kunde inte riktigt motivera dom pengarna den kostade när vi trots allt hade en inte alls gammal Smeg redan.

 
 
 

AT2B95411

 
 
 

Och vyn mot fönstret som innan var såhär, är nu istället:

 
 
 

3V6A8330

 
 
 

Vi skaffade en bredare vask, samma som i Lutande Huset, och centrerade den framför fönstret istället. Kalket är som sagt vanliga metro tiles med ljusgrå fog och det gav ett så himla mycket mjukare intryck än det förra tycker jag. Kranen är den från IKEA som jag spraymålade med kopparfärg (finns mer om det under kategorin DIY här åt höger).

Är helt begeistrad över bänkskivan, alltså. Blev SÅ bra i den där färgen (Leir).

 
 
 

3V6A8300

 
 
 

Hyllan på väggen är också från förra köket, den målade jag bara i samma kulör som resten och staten två krokar under för att kunna hänga saker och så var den perfekt att använda igen.

Beslagen hittade jag på eBay samt på specialbeslag.se

 
 
 

3V6A8306

 
 
 

Där står högskåpet och är ofärdigt. Vad som fattas? Jo:

 
 
 

3V6A8305

 
 
 

Samma list som hamnat här, ovanför det andra skåpet! Eller ja, inte samma men likadan. Jag tycker att den listen gjorde typ halva grejen, nu känns köket lite rundare i kanterna och så vansinnigt maffigt på något vis.

Vad som är kvar?

Lamporna ni ser här, ovanför bordet, ska hängas i linje (nu är dom ojämna som ni kan se), listen ska upp på högskåpet, golvet ska målas och min lamplösning ovan fönstret ska upp. Och sen är det, kors i taket, helt färdigt. Och vi har fått ett mjukgrått, varmt kök med lite rundare kanter.

Älskar’t.

 
 

cherry

25 kommentarer till “Att visa lite kök tillslut.

  1. Men ååååå va fint 😀 Så mysig färg! Vi va och beställde vårt kök förra veckan och jag frågade om jag kunde få det dagen efter. Fan, vänta 4 veckor! Det drar säkert över tiden med…. Men tänk så skönt att ni kommit så långt 🙂
    http://lotte4.blogspot.se

  2. Vad roligt att se resultatet!
    Festligt nog så kommer vårt nya kök att påminna om ert gamla – vita släta luckor, vitlaserad bänkskiva i ek och antagligen vitt slätt kakel.
    Förstod inte vad Metro Tiles var förrän jag googlade även fast jag bott i Paris i många år. Undrar om det är lika inne i Paris som i Sverige. ”Alla” har det nu! Vad tror du?
    Vad blir nästa projekt hos er?

  3. Älskar ert nya mjuka kök, trots att jag själv för ett halvår sedan valde att göra precis tvärt om. Vi hade ett lantligt kök i antikbetsad furu och metro tiles och nu har vi istället vanliga rutiga kakel med grafitgrå fog. Och jag älskar det med, för det passar så fint in i vår röda tegelstenkåk byggd på 60 talet. Att ha det där mjuka köket krockade lite med husets era 🙂

    Det är ju det som är så viktigt tycker jag. Att känna in huset och frambringa det i sin fulla potential (utan att för den sakens skull göra avkall på sin egen personlighet ;))

  4. Hur fint som helst, som alltid då du varit i farten, blev väldans kär i lamporna, var har du köpt dem?

  5. OTROLIGT läckert Emma!!
    Det jag är mest avis på hos er nu är den där bänkskivan, den kunde jag dö för att få lagad hemma hos oss.
    Efter att ha haft både mahogny & senare svart ek bänkplanta, tyckte maken vi hade lagt nog pengar på bänkplatser genom våra 11 år tillsammans, så nu blev det ikeas bänkplatta som inte är helträ rakt igenom du vet. Jag avskyr furu & vi vade den för att den var tjockast & maffigast & så skulle det behandlas med sådan där vit vax…… Vaxet står fortfarande i källaren så här 2 år senare, jag fick kalla fötter & det är jag glad för nu när jag ser din köksbänk! För det jag tjatade om under bygget var en betong bänkplatta 😀 dock fick vi varken tid eller hade kontakterna som kunde laga en.

    Så därför min vän, din bänkskiva -den dör jag för!! Undra om dom har utbildade målare i tekniken här i Norge tro? Vet du kanske?

    Ha en jätte fin vecka //Sessan

  6. Vilken skillnad! Så mycket mysigare det blev. Färgen på köksskåpen är fantastisk. Allt du gör blir så otroligt fint!

  7. Hej Emma! Jättefint kök, verkligen 🙂 Vet du möjligen vilken kulör ni har på skåpen? Letar efter den perfekta grå till att måla om mina egna luckor i. Ha en fin dag!

    1. Det vet jag lyckligtvis för det var jag som valde den själv och sände dom NCS-numret :)) Det är NCS S5000-N.

  8. Men hur mycket finare blev inte detta, otroligt mjukt och behagligt! Det där med att ha vasken direkt vid fönstret är något av en dröm, känns som det skulle vara väldigt rofyllt att stå där och diska, filosofera och njuta. Ja, att överhuvudtaget ha ett kök av modell större än en klädkammare, som det minikök vi har nu, är visserligen den största drömmen:)

    Hoppas ni får många fina stunder i ert nya kök, och boende!

  9. Åh så underbart vackert! Det gamla köket var ju nytt och helt ok. Men, när man bläddrade neråt och varannan gång fick se det gamla köket hoppade man till och tänkte; Ähh, nej, och varenda gång man såg det nya köket så tänkte man; Jaa, men precis, så ska det ju se ut. Härligt härligt! Du har ju verkligen känsla för det där, att få ett hus njutbart så Njut av ert nya kök, det hade jag sannerligen gjort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg