Att ha börjat med pyntet.

 
 

3V6A6331

 
 
 

Jag har som sagt börjat med pyntet där hemma!

 

Tooka räknas väl inte riktigt till julpyntet men hon fick vara med på bild ändå. Där bakom henne hänger en av bilderna jag köpte i Prag; en målad dekadent sak med en barbröstad, vindrickande kvinna i hatt. Ska se om jag kan fota den så den syns bättre nån gång.

 
 
 

3V6A6324

 
 
 

Fällarna är såklart med.

 

Och på skåpet hänger den gamla stjärnslingan och väntar på att få tändas – den var ett unikum av jävighet att sätta ihop minns jag, men så himla värt det i slutändan. Iallafall när jag anlitade mamma till att vika och knyta och småmulande sitta och försöka få till pytteknutar med glasögonen på nästippen.

 
 
 

3V6A6319

 
 
 

Och Buses strumpor har kommit upp!

 

De är från Maileg och köptes förra året, och kommer nog hänga med i många jular framöver. Jag är inte så glad för att välja favoriter bland julpynt, men mina julgranskulor, hittepå-lärkträdet och dom här strumporna ligger högt just eftersom det är såna saker jag bara vet kommer hänga med länge.

 
 
 

3V6A6313

 
 
 

Såhär ser dom alltså ut.

 

12 strumpor i en rad och så vänder man på dom för högre nummer.

 

(Och på väggen är det Kalklitir Emma såklart).

 
 
 

3V6A6306

 
 
 

En lite närmre bild på den jävliga julslingan.

 
 
 

3V6A6343

 
 
 

Och i fönstret bakom soffan!

 

Inget superjuligt här kanske; men en gran som jag tyckte var så himla fin som jag hittade när jag var på Åbergs häromdagen, en gammal terracottakruka jag haft i hundra år kanske, stjärnljusstaken från CozyRoom ska såklart vara med och så fick tuppen från LoveWarriors stå kvar, mest för att jag tycker att den är alldeles för vacker att flytta bara för att det blir jul.

 

Tjahapp, det var en liten snabbtitt det. Jag ska ta mer bilder på rummet i helhet sen, så ni ser hur allt hör ihop, men här var iallafall lite juliga detaljer. Och jag har lagt till en kategori här i högersidan som ligger under kategorin Lanthandeln – den heter Jul i Lanthandeln och där ska jag försöka samla all julhysteri så ni hittar det lätt.

 

Herregud.

 

Bara några dagar kvar till advent.

 
 

11 kommentarer till “Att ha börjat med pyntet.

  1. Åh herre gud att det är jul redan, eller advent.
    Här står vi lite stand by och väntar på nytt kök så just nu är det fullt kaos i huset och jag har sagt att jag tar inte fram något pynt förens köket är på plats och allt har fått komma in i sina skåp och lådor.
    Det får inte plats med mer kaos här nu.
    Det hänger på gärdsgården.
    Köket ska komma på torsdag och på lördag är det dags att ta fram advent.
    Det kan bli tajt.
    Men jag är så sugen.

    Hälsningar
    Yohanna

  2. Åh så mycket fint. Smart med strumporna som är vändbara. Jag älskar saker som både är snygga och praktiska! Och slingan, så fin och liksom lite gammeldags ( det är det mest positiva ord jag vet;)) Själv började jag så smått att julpynta i helgen, men nu har febern slagit till, så det är mest ryggläge som gäller, men innan helgen ska jag nog också ha hunnit fått det lite mer mysigt. Ha det bra/ Ninni

  3. Får säga grattis till att Ni lyckade få ihop den förbannade ljusslingan, köpte min för ett par år sedan men har aldrig haft tålamod att få ihop den och har jag lyckats nåt sånär med alla knutar så har alltid någon fallit av när jag försökt hänga upp den, nä den ljusslingan kan dra dit pepparn växer!!! 🙂 🙂 🙂 Nu har jag införskaffat microslingor i stället – bra mycket bättre och framför allt lättare att hantera! Fast jag måste erkänna att jag är avundsjuk på er att ni lyckades, den är ju rätt fin ändå ♥

  4. Hahaha, den jävliga julslingan, igenkänningsfaktor på den 🙂 Vi hade i många år som alldeles egen jultradition ”Mamma ska svära när hon sätter ihop julkrubban” – det är en högst förtjusande julkrubba i trä men själva stallet var som en byggsats med bitar som aldrig ville passa ihop och inte hålla ihop heller. Tack för en fin och rolig blogg!

  5. Heje. Va härligt med ny design på bloggen. Men jag kan inte längre hitta kategorierna. Det har varit ett av det bästa med att följa dig; att liksom kunna gå tillbaka och titta på ex hur Drömmen såg ut förra julen. Var hittar jag sökmotorn nu med den här nya designen? Hhm.

    1. Både kategorier och sök hittar du i menyn högst upp. Kategorierna ligger i ”strecken” och sökmotorn är på förstoringsglaset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg