Att ha ännu en pärla i krokarna.

 

Inför mitt föredrag på tjejkvällen var jag inom Agnehill för att låna lite accessoarer till tjejernas styling, och dessa passade jag på att återlämna när pojkarna var med – Maibritt har nämligen både får och katt på stället och det är ju väldigt populärt med djur som ni vet.

 

 

Där är så vackert!

Agnehill är en butik med både kläder, interiör och växter och en riktig pärla här ute på vidderna. Nu har hon inte öppnat ännu (öppnar på lördag tror jag) men det är absolut ett tips om ni är i krokarna! Så mysigt att bara lulla runt och plocka bland tingen.

 

 

Inne i butiken rådde det lite kaos inför öppning, men jag kikade nyfiket runt på allt nytt som kommit och hittade lite saker som jag måste köra in och titta närmare på när det faktiskt går att handla.

 

 

Pojkarna väntade utanför hos Esmeralda och Todd!

 

 

Maibritt pratar danska, och då ser man såklart ut såhär när man lyssnar på henne.

 

 

Kolla det där fejset, hörni!

Och eftersom jag får så himla mycket förfrågningar på saker att göra eller se i Ystad med omnejd så tänkte jag försöka lista det jag själv tycker är värt ett besök. Ni kan väl fylla på med saker i kommentarsfältet? Så får vi kanske till en bra ”Göra i Ystad”-guide! Utgår ifrån sånt som inte finns på gågatan, för det hittar man ändå.

Bo/bada/äta: YSB (Ystad Saltsjöbad) har världens godaste brunch, ett härligt spa och ett fint poolområde man kan hyra in sig på över dagen om man inte vill ligga vid stranden. Sushi Nu har den bästa sushin i stan enligt mig. Olof Viktors såklart, men det är mer lunch/fika.

Handla: Alma & Artur är ett måste om man vill se underbara gamla möbler, Kabusa Design Factory är trevligt om man gillar märkeskläder och designinteriör. Agnehill såklart, blandat lite 50-tal med de senaste trenderna, underbara kryddväxter och fin liten barnhörna med udda ting. 3Magasin har jag faktiskt själv aldrig varit inne i, men de verkar ha alla de ”vanliga” märkena och ska vara jättetrevligt. Apotekarns ligger ju inte i Ystad men värt ett besök ändå, sååå fint. Åbergs Trädgård är ett hett tips om ni gillar växter, tycker att Ystads Plantskola är jättefin också.

Göra med barn: Badhuset i Ystad är i toppklass och rekommenderas. 4H Gården i Veberöd med ponnyridning på söndagar. Tuna Busland i Sjöbo för regniga dagar. Bowling på O’learys (vid badhuset). Tosselilla är kanske en självklarhet om man gillar badland, och så Skånes Djurpark som är väl värt körtiden. Ystad Djurpark finns också, med lite mer exotiska djur.

Det var vad jag kom på sådär en torsdagsmorgon, men fyll gärna på!

Nu; resten av dagen.

 

10 kommentarer till “Att ha ännu en pärla i krokarna.

  1. Du glömde fantastiska Hotell Smygehus som serverar en fantastisk söndagsbrunchbuffe’ 🙂

  2. Ingelsta kalkon – kan hända att kalkonerna är ute och de låter ganska roligt:) maten är ju förträfflig! Kafferosteriet – finns inga godare pizzor, iten shop också. Backagården – jättemysigt fikaställe i ett växthus, liten shop också. Kåseberga såklart! På sommaren finns ju även lilla tåget, cykeltaxi, brandbilen och wallanderturer i ystad

  3. Ett önskeinlägg vore verkligen ett inlägg med fototips, lite hur du tänker när du fotar typ.. tips på inställningar på kameran när det är lite dåligt ljus osv osv. ÄLSKAR dina foton alltså 🙂

    1. När det kommer till dåligt ljus hänger det tyvärr väldigt mycket på hur ljuskänsligt objektiv/kamerahus du har. Visst kan man trixa lite med inställningar men har man ett objektiv som inte klarar av det är det svårt att få det bra :/ Såna här bilder tänker jag inte på, jag ”ser” bara bilden när det sker och trycker av 🙂 Är det fotouppdrag kan man ju arrangera bilderna på ett annat sätt, vill inte arrangera vardagen tänker jag.

  4. Och man kan åka till Bornholm från Ystad! 1 timme och 20 minuter så är man på ljuvliga Bornholm med både fantastisk klippkust, intressant historia och härliga sandstränder. Hela Danmark i miniformat – dejligt 🙂

  5. Eftersom du har med Apotekarns som inte ligger i Ystad så tänkte jag att då måste jag tipsa om dessa ställen också som är utanför Ystad men väl värt ett besök. Karl Fredrik på Eklaholm är en upplevelse med inredning och växter i en skön kombination. Och om ni ändå är på det hållet så är Jord & Bord i Örnahusen en härlig mat eller fika-upplevelse.

  6. Du måste ta familjen med dig och fika eller äta brunch på Tryde 1303. Fantastisk mat!
    Kram

  7. Här kommer mina bästa tips.
    Catrinegården mellan Borrby och Ö.Hoby, mysigt B&B med café, inredning, kläder och lite annat smått och gott.
    Loppisen Millan på Möllan, ligger mellan Löderup och Borrby.
    Passa också på att käka pizza på Kafferosterit i Örum, sista sommaren dom har öppet där. Finns inga godare pizzor.
    Sillamackan hos Kåseberga café & bistro, den är såå god.
    Lite tips om du är på Österlen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg