Att starta projekt sovrum.

 

Nä, okej, jag har inte alls tid egentligen. Men det spelar ingen roll för nu har jag fått för mig att jag MÅSTE starta med sovrummet inom en snar framtid, och då vet vi ju alla att det blir så. Förr eller senare.

Nu har det gått två år och det brukar vara min brytpunkt för när jag tycker det är dags att måla om. Och nu vill jag inte ha vårt sovrum ljust och fluffigt längre, nu vill jag ha det mörkare och varmare och mer ombonat på något vis. Som på bilden ovan till exempel (från Pinterest) som liksom bara suger tag i mig och håller sig kvar.

Jag har satt ihop följande moodboard med bilder från Pinterest så kanske ni får en hum?

Grunden är väl egentligen densamma; lite knasigt, lite mixat? Fast med en mörkare färgskala och kontrasterande lampa. Nån slags mörk-blå-grå-aktiv färg, linne, och vita lister. Lister som dessutom kommer förändras om det blir som jag tänkt mig, har involverat vår hantverkare i det där projektet och det ska vara fullt genomförbart. Sänggaveln kommer jag att byta ut till något jag gör själv, och vår nuvarande får flytta in i rekvisitaförrådet och fortsätta sin tjänst så istället tror jag. Golvet rör jag inte, det får vara precis som det är, men väggarna och listerna och det andra får sig en uppdatering. Har redan varit i en färgaffär och pillat när jag ändå var tvungen att uppdatera en vägg i studion.

Men ja, lite så tänker jag vårt sovrum.

Så snart jag får tid, då jäklar.

 

11 thoughts on “Att starta projekt sovrum.

 1. Åh, älskart! 😀 Har haft svårt för det här vita modet och är så glad att “min” stil börjar bli trendig så att det blir lättare att hitta inredning till bra priser! Superfint! Lycka till, längtar efter att följa den här renobveringen! Ska själv renovera ett sovrm om två månader <3

 2. Å, det kommer bli precis huuuur bra som helst!
  Lampan på bilden längst upp till vänster i kollaget är liksom en lampdröm för mig:)) Galet fin!
  Vi renoverar med sovrum, men i syfte att vi ska sälja och flytta tillbaka till stan.
  Livet, det är ju liksom väldigt föränderligt. Men kommer så väl ihåg när ni skulle lämna ert förra hus.
  Det känns ju när man lagt ner så mycket jobb, men samtidigt måste LIVET fungera, eller hur <3

  Å en fråga – linnelakan, jag förstår att du gillar det. De sticks inte? Och blir de varma?
  Ösnkar dig en härlig tisdag!
  Kram Anna

 3. Så fint 🙂 å rummet är ju så stort och ljust i sig och de enorma fönstrena så det gör sig nog helt fantastiskt med mörka färger 🙂
  Älskar dina gör om projekt
  Kram Åsa

 4. Åh jag har nyss gjort samma förändring i vårt sovrum och är sjukt nöjd. Färgtips, jotuns kvällshimmel. Otroligt fin mörk blågrå helmatt färg. Så kär i den.

 5. Om jag ägde ett hus och hade en jädra massa pengar så skulle jag anlita dig, vare sig du gör sånt eller inte. Haha! Din smak o stil är topp!

  Nu hyr vi hus så det känns inte värt att braka loss för mycket när man ändå ska härifrån. Dessutom fattig.

  1. Inte gjort den ännu 🙂 Men tänker nog något enkelt i linne, ska ha ngt ganska maffigt på väggen ovanför nämligen 🙂

 6. Åhhh…… vad fint! Vill också göra det lite mysigare i sovrummet men är osäker om jag vågar mig på en mörkare färg. Rummet är inte lika stort som ert fast vi har fönster + balkongdörr så det är ljust. Om jag bjuder på kaffe så kanske du kommer hit o tittar. Hahaha…….. bor lite utanför Göteborg! Synd!

 7. Å skynda skynda, nu blir jag galet nyfiken och vill se. Kommer säkert bli underbart, längtar att få se förvandlingen. Ha en underbar påsk och njut av Drömmen! Kramisar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *