Att tjata om det där vitlöksbrödet igen.

 
AT2B6505
 
 

Har ni testat att göra vitlöksbrödet ännu?

Om inte så tycker jag verkligen att det är dags för det är så satans gott! Ibland sitter vi här hemma och tittar på varann och säger vad ska vi äta? hm? ska vi göra lite… vitlöksbröd? och sen slutar det med att vi har gjort oss en baguette var. Inget annat.

Här kommer receptet på världens godaste vitlöksbröd, perfekt för de där jobbiga dagarna när man bara måste ha lite tröstande lull-lull i kroppen:

 

Vitlöksbröd deluxe extra allt

 

Du behöver:

Bregott Havssalt (vanilgt smör går bra men häll då i en nypa havssalt själv)
1 påse riven Västerbottenost
1 förpackning färsk persilja
1 vitlök
1 stor lantbaguette

 

Såhär gör man:

 

Blanda ca en halv förpackning Bregott (den lilla) med 6-7 pressade vitlöksklyftor. Mojsa runt ordentligt. Klipp ner persiljan och häll i snudd på hela förpackningen ost. Det kommer bli ganska ”torrt” och lätt att arbeta med.

Skär baguetten i skåror som går nästan hela vägen ner i botten. Smeta sen på blandningen (på bägge sidor såklart, gå loss bara) tills varje skåra är fylld.

In i ugnens nedre del 175 grader tills det är klart, ca 12-15 minuter beroende på ugn. (Det är färdigt när smöret har smält ordentligt på båda sidor av skårorna).

Färdigt!

Sen är det bara att bryta av och njuta och glömma bort vad-det-nu-än-är man behöver glömma bort.

Älskar’t!

 

slut

 

19 kommentarer till “Att tjata om det där vitlöksbrödet igen.

  1. jag älskar vitlök och nu kommer den sjukaste historien. (ja, jag outar denna story nu men den är så passande i sammanhanget). Mina föräldrar älskar vitlök och svullade loss rejält när mor min var höggravid med mig. Sagt och gjort, vattnet gick, x antal timmar senare föddes jag och JAG STANK VITLÖK! Hela förlossningssalen luktade vitlök. Så ja, jag föddes rent ut sagt marinerad i vitlök! =)

    (guuuu vad sjuk jag e som berättade detta!!!!)

    KRAM!!

  2. Efter att ha ätit en av de tråkigaste frukostarna på länge så vattnas det verkligen i min mun! Tack måste testa detta tips!

  3. Yes testade detta tillsammans med tapasplock och ett gott Amarone. Supergott! Tack för tipset 🙂

    Vitlökshistorien haha.. kan det verkligen vara så, då kommer min bebis lukta choklad 😉

  4. Hej !
    Ska verkligen pröva låter försvinnande gott….ett tips när jag handlade inför helgen hade det kommit en nyhet….smör med havssalt …. Lena Färjestaden

  5. yummie!! måste testas. vitlöksbröd i sig är ju så vansinnigt gott, men när du skriver med västerbottenost, ojoj. Måste testas!

  6. Låter supergott!! Det går nog hem i vår familj där man är galen i vitlöksbröd. Måste nog testa om inte annat till helgen. Hoppas du snart är feberfri! Kram Annika

  7. Åååååhhh!!! Älskar bröd och äääälskar vitlöksbröd särskilt mycket. Det här ska abselut testas.

    Kram Linda

  8. Jag gjorde ditt vitlöksbröd i dag. Jag kan ha dött och kommit till mathimlen, jeeeesuz va gott det var! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg