Att ha ett maraton.

Jag spenderar söndagen så som söndagar oftast spenderas bäst; i soffan med ett polkachoklad på magen och med ett dvdmaraton som aldrig tycks ta slut. De där jäkla skåpen jag tjatar om hela tiden har blivit försenade men är utlovade att dyka upp efter 18:00 idag så det är litegrann som julafton.

Och just det! Jag har fått för mig att jag borde ha en symaskin. Inte för att jag har en aning om hur man syr för det har jag verkligen inte, men jag har liksom fått för mig att jag skulle kunna tillverka alla möjliga underbara saker om jag bara hade en. Som kuddöverdag och ett lapptäcke med marina tyger till exempel. Eller en kappa till min brorsdotter. Vadsomhelst.

I väntan på symaskinen och stordåden den kommer att uträtta dammsuger jag nätet efter fler gamla skrangliga möbler att ta hem och ge en plats och förälska sig i. Våra 140 kvm känns plötsligt betydelselöst små när man hittar skåp efter skåp som behöver räddning. Jag är en sån missbrukspersonlighet – jag hittar saker som jag faller hejdlöst för och sen gör jag det gång på gång på gång tills jag inser att det har börjat bli aningen sjukligt och hittar något annat. Jag gör det med allt. Damien Rice, polkachoklad, energidrycker, hundvalpar, olivträd, handväskor, ugnsbakade potatisar och bodylotions som doftar florsocker. Allt.

Nu ska jag gå tillbaka till dvd-koman och den evighetslånga väntan på skåpen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg