Att begränsa sig.

Jag vill ofta göra så mycket. Är det samma för er? Jag är som en bred skördetröska som river upp metervis med jord fastän jag ibland kanske bara skulle behöva en enda ränna för att så i. Jag måste bli bättre på det där; att fokusera. Att göra det lilla.

Näsan är täppt fortfarande men det är också allt, apotekets nässpray med menthol blåser i princip ut hjärnan på mig och jag grimaserar vilt och viftar med händerna bakom datorskärmen men efter en sån session kan jag andas obehindrat och känner smaken av min soyachai tillslut. Funderar på om jag ska ”arbeta hemifrån” men tror att jag stannar här, fredagar än i vilket fall inte så himla busy och nu ska jag flanera en halvtimme i butiker och försöka hitta mig något vackert och sen är det bara tre timmar kvar ändå. Och om jag får välja på att sitta hemma och vänta på man och flickor eller att sitta här och spåna på kyss-strategier med Svåra Lena, äta körsbärstomater och skratta åt den ryska konsultens nya stuprörsjeans så väljer jag nog det sistnämnda.

6 kommentarer till “Att begränsa sig.

 1. Låter som en bra grej 🙂 stanna och ha roligt om du ändå pallat hela dan 🙂
  Trevlig helger på Er och voffsarna!

 2. Vet du, jag tycker absolut du ska stanna! Jag tror att kyss-strategierna botar förkylning lika bra som något annat! 🙂

  Krya på dig!

 3. Problemet med å være entrepenør er at man kan klare alt og derfor sier ja til alt og setter igang en hel masse prosjekter. Hvilket er okej til et visst punkt. Jeg stod der i 2006 gravid med barn nummer tre, salgsjef med budsjett på 70 mill, tok eksamen i en ekstrautbildning som jeg fikk mitt bolag til å spandere (med toppkarakter) og ble…jepp: utbrent. Jeg mistet gleden.
  Og lærte en viktig lekse: Nemlig at selv om mye er viktig så er det viktigere å kunne si nei, nei til egne krav såvel som andres. Og faktisk prioritere. Sette opp en liste med det viktigste øverst, og alltid påminne seg selv om prioriteringene når man fristes til enda en prestasjonskick (som et styreverv eller lignende)…

 4. Visst är nässpray bra när man vill få tillbaka smaken igen! Men det finns en liten nackdel. Jag har svårt att sluta sedan när förkylningen är över. Är stopp i näsan länge efteråt.
  Ha en skön fredagskväll
  Kram
  Milott

 5. Känner igen det där. Ibland undrar jag om det är typiskt kvinnligt. Jag startar ofta upp flera små projekt samtidigt och ”fnattar” runt mellan dem som en yr höna. Inte speciellt tidseffektivt, men jag brukar ro det i land till slut iallafall.

  Du, – kanske tur för dig att den ryska konsulten inte kan svenska, hihi!

  Ha en riktigt skön fredagkväll!
  /Anna-Karin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg