Att ha sömn kvar i kroppen.

Jag har inte vaknat idag. Sen i morse har jag gått omkring med sömn kvar i kroppen och med trött-tunga ögon och gäspningar dolt i håret trots att jag sovit fantastiskt gott inatt på min värmemadrass och med Tant som en mjuk kringla mot magen. Jag har helt enkelt inte klivit upp ur sängen ännu, mentalt ligger jag fortfarande kvar där och sträcker på fötterna under täcket och tvinnar fingrarna om salukiöron och lyssnar på hur blåsten kastar sig mot husgaveln.

Och det är svårt att vara nypreggo när man är på resande fot och inte kan berätta det för någon. Jag åt en stadig frukost i morse och en smoothie och några bitar choklad vid tio – ändå var jag så hungrig att fingrarna skakade när det var dags för lunch två timmar senare. Alla tittade mycket imponerat på mig när jag med darrande bestick satte i mig en älgstek och två nävar ungsbakad potatis med tigersås under kortare tid än en sprinter tar ett trettiometerslopp, men jag fick bara vifta lite med handen och säga jag är en hungrig kvinna, förstår ni och försöka styra in samtalet på något annat. Och X2000 är inte optimalt, det kan jag säga. Det kränker och skakar och folk luktar så vansinnigt mycket att jag sitter med näsan tryckt mot rutan och andas genom en halsduk för att mannen framför mig luktar mintschampoo och banan.

Och nu har jag haft ett samtal med den gamle greyhoundens pappa och vi får se. Det kom fram lite mer information som jag måste ha med i beräkningarna och vi får helt enkelt börja så att han får komma hem och bo hos oss en helg när Tooka slutat löpa så får vi se vad han tycker om en sned skånelänga, två salukiprimadonnor och två nya ägare som pratar bebisspråk och matar honom med frukostskorpor. Det blir kanske bra. Vi får se.

13 kommentarer till “Att ha sömn kvar i kroppen.

  1. Oooh jag tror han skulle älskart det! hihi va spännande 🙂

    Stackare…lider med dig..å alla dofter, bra att du har ngt du tycker luktar gott, sitt å snusa på det om det blir olidligt 🙂

    Har du berättat på jobbet att du är gravid, eller väntar du med det?
    Kram åsa

    1. Jag har berättat för affärsområdesschefen och personalchefen, mest för att jag tycker att de förtjänar att veta det så tidigt som möjligt så att det underlättar deras planering. Men ingen annan vet. De får vänta i fem veckor till. Kram

  2. Lycklig blir nog den gamla grå… Jag vill ha en till hund jag med.. Får fixa det när jag fått mig en sambo så det blir lättare när jag jobbar mina långa skift.
    Alltså dofter kan vara så jobbiga ! uurrk..

    1. Ha ha, nej det är inte hennes kennelnamn det är mycket mer pretentiöst så som det alltid är. Men hennes namn hos oss är Tant, det är det som jag har kallat henne sen hon var valp. För det passar henne så bra. Precis som Tooka inte heter Tooka på ”pappret”.

  3. jag blev så outgrundligt trött under en viss del av graviditeten,det var som om hela världen var på andra sidan om min såpbubbla & där inne var jag & min bebis & bara ville vila …så där behagligt trött & lugn & nöjd…..men så var det ju det där med luktsinnet…..ha ha ha åter igen får jag citera din taxi chaufför ”fii faaan” det var ingen lek..

  4. Ååå det här med att allt luktar. Tycker det har varit nästan det värsta under minagraviditeter. Använd INTE din favoritparfym nu. Kan vara så att du inte klarar av den efteråt heller..!

    Hoppas det funkar med nya hunden!
    Djur är underbart.
    Jag får ju hem en hästbebis alldeles snart. Fast jag egentligen inte alls har tid så känns det helt rätt!

    Så jag önskar er all lycka till!!

  5. Det måste vara spännande att prova om herren fungerar och varför skulle han inte göra det, för mycket skorpor och bebis språk kan ingen hund få för myckeet av!!!!Good luck m

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg