Att på riktigt ha fredag.

På bordet väntar ett vykort på mig och mina gravidhormoner. Det är från två väldigt efterlängtade herrar som är på resa i Australien och som saknats för mycket för länge och snart borde ta sig hem – iallafall om man frågar mig. De skriver och gratulerar till den lilla sjuveckorsbönan, hälsar till familjen, puss & kram. Australien känns med ens fasligt långt bort, och halsen fasligt ihopsnörd. Tänk att man kan längta ihjäl sig efter personer ibland.

Jag har iallafall anammat att det är fredag. Jag har intagit soffan, pizza är beställd och flickorna ligger utspridda och äter frukostskorpor så det knastrar i rummet och på dvd:n väntar tre filmer på min trötthetslättja. Här blir det inte så mycket mer idag, har längtat efter just det här ögonblicket sen jag klev upp i morse och sen de första snöflingorna bestämde sig för att singla ner och fastna i håret på mig så snart jag klev utanför dörren. Jag har gjort mig en bekväm grop här, jag och min nya sportbh, med kuddarna bakom nacken och med en Tant tvärs över benen och jag vägrar att röra mig tills det blir söndag.

Och ni? Vad gör ni ikväll?

23 kommentarer till “Att på riktigt ha fredag.

  1. Myser med fredagsmat och godis. Planerar för helgens renoveringsarbeten, skriver inköpslistor och bara slappar!

    Ha en härlig helg!

    Kram

  2. Ligger i soffan och väntar på att maten ska bli lagad av maken, en hund bredvid mig i soffan den andra på golvet. Ska titta på en eller 2 filmer eller något avsnitt av den pågående serien som är hemladdad, och vänta ut förkylningen!Jag har iallafall mysifierat med blockljus i kakelugnen, värmeljus i alla ljushållarna så det känns fredag!!!Mysig helg på er!M

  3. Med -29 grader flera morgnar efter varann, njuter jag redan nu av bara tanken på ledig helg. Har redan ätit pizza, läst dina nyaste inlägg (som jag ibland högläser högt för den som råkar vara nära) och har Lantliv som väntar.
    Skönt.
    Allt gott till dig och Scout Valiant!

  4. Jag sitter lycklig och lättad (eftersom det inte blev någon operation) i soffan och inväntar maten som ikväll blir tacos som jag ville ha! Sen blir det mys i soffan! Så underbart med en mysig kväll!

  5. Hemgjord sushi, högljudda barn och alltför trött mamma som inväntar johns blunds besök hos barnen så småningom…därefter sista delen i twilight triologin med efterföljande drömmar om vackra vampyrer…
    önskar dig en skön helg och tack för att du delar med dig

  6. Lider av faktumet att nån jag varit kär i i tre långa år inte är singel längre.
    Det känns lite lättare när man ser på bra film dock: Never let me go, se den om du inte gjort det! Och ha en alldeles fantastisk helg!

  7. Sitter i soffan med fötterna på bordet, ett glas vin inom armlängds avstånd och 80-tals rock strömmande ur högtalarna på Ipoden. Har bloggat lite och nu börjar det lukta mat från köket, det blir hemmagjord pizza. Ska nog strax ringa en vän och stämma av hur veckan varit. Livet är skönt!

  8. Ska hämta min efter längtade Lover boy vid tåget . Han sitter på tåget hem från Stockholm och suckar över ännu en försening från SJ..

  9. Ja, Du, Emma! Just nu sitter jag och min tjeck framför min nya braskamin som jag längtat efter länge, länge. Vi tar ett glas katalanskt Cava och jag är såååå lycklig!

  10. Jag har precis ätit god mat, ska snart ta tag i efterrätten som ska bestå av dulce de leche och lite annat gott, sedan väntar favoritfåtöljen och ett par avsnitt av True Blood, alternativt en hyrfilm. Om vi orkar. Och det obligatoriska fredagsvinet! 🙂 Kram!

  11. här tittas på my so called life och tankarna går tillbaka till högstadiet 🙂 packar samtidigt min lilla väska för min 28h resa till vår huvudstad imorgon, borde egentligen gå och sova snart, ska stiga upp o5:3o – urk.
    hoppas snöflingorna slutar falla hos er och att kölden försvinner här hos oss – jag vill ha vår och knoppar i träden NU!!!

  12. Besökt ett nästan tomt gym, bastat och nu tänkte jag göra något gott att äta! Efter det tänker jag ligga i ett sovhörn och kurra 🙂 Hoppas ni har en skön helg!

  13. Funderar och grämer mig och oroar mig. Men mest ser jag fram emot en tur till IKEA i morgon med min allra bästa vän!!

  14. Jag sitter i soffan med min dator i knä’t, sambon bredvid och en gäspning på gång. Njuter av att vara hemma efter en härlig dag i Malmö. Och ja, det blev ett besök på Salads and Smoothies. 🙂
    Trevlig helg!

  15. Förstår din längtan, min älskade syster befinner sig i Australien, där hon pluggar, just nu…. det ÄR låångt bort och jag längtar till sommaren då hon kommer hem igen =/
    Ha en underbar helg nu, trots snö och kyla =)

  16. Äntligen fått i mig något lite till middagen – fick en sekunds matlust igen. Sitter nu med datorn i knäet och förbannar att tv utbudet är dåligt (har bara dom ”fria kanalerna”).
    Fast snart vet jag att det vankas äppelpaj gjord av min roomie och glutenfritt och gottgott 🙂

    trevlig helg!
    Förresten har gett upp match.com dom har tydligen ”ändrat spelreglerna” för nu helt plötsligt måste man betala för att komma in på sidan 🙁 typiskt min tur – hade ju nästan lyckats hitta min Saudiska prins…

  17. Jag har också gosat ner mig i soffan ikväll, kollat på Marco och Plura – puttat ut mannen ur den trånga soffan och ätit ljuvlig fruktsallad med smält marabouchoklad på och en klick vaniljglass, mumma! Ett tips, sååå gott!

    Mys på i helgen och ha det gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg