Att ha fått världens bästa möhippa.

Ni har ju fått se bilder på bröllopet, men nästan inga från möhippan. Och det är synd. För den festen var nästan lika rolig som bröllopet. Snudd på. Det var sådär så att vi pratade om det i månader efteråt och fortfarande kan skratta ihjäl oss över minnen vad som hände. Och framförallt så var det ju en dag som jag fick spendera tillsammans med de finaste människorna i hela världen. Mina vänner.

Det började med att jag fick en väska hemskickad med instruktionen ”klä på dig det här”. I väskan fanns en gräslig plyschdräkt som var måttsydd efter mig, en banderoll med texten heja mig! jag ska gifta mig med en doktor! samt en slöja fastsatt i en prinsesskrona. (Den där dräkten skulle tydligen vara från ”Hål i väggen” men det fattade inte jag förrän dom berättade det). Och så fick jag en ögonbindel, såklart.
Kort efter ringde det på dörren och två händer ledde mig ut i hissen. Jag försökte så mycket klura ut vilka det var som hämtade mig genom få dom att prata, jag sniffade på dom, ställde mig så nära jag bara kunde – men ingenting avslöjade vem dom var förrän jag blev satt i en bil som spelade högljudd latinomusik och hysteriskt omkringkörd i Malmö för att förvilla mig. Då visst jag att det var C-O som satt bakom ratten. Ingen annan kan köra så ordentligt när de försöker köra vårdslöst.
Efter en kvarts bilkörning blev jag utslängd ur bilen med en karta i näven och instruktioner om att inte ta av ögonbindeln förrän efter tre minuter. Och där stod jag, mitt i centrala Malmö, i min silversparkdräkt mitt på förmiddagen och kramade en hemmegjord karta för glatta livet. Och den ledde mig till stadsparken, förbi joggande och parkarbetare, till en brygga där alla väntade.

Ja, jag hade  pojkar med mig på min möhippa. De är ju mina vänner, så varför inte? Men iallafall; där satt vi och åt frukost och drack skumpa och jag fick åla mig för kanotister och gud vet allt tills magen värkte av skratt och förlägenhet. Finaste Goran var med och fotograferade.

Sen åkte vi till Ribban och skämde ut oss totalt i någon form av uppdrag där vi skulle fotografera både det ena och det andra och jag fick en svettig man på cykel att undra om jag inte var riktigt klok. Nedan ser ni C-O göra en kissande hund. Mycket artsy dartsy.

Och sen var det dags för minigolf! Jag tog sönder en bana och praoade i kiosken och fick en handfull ekonomliknande män att bära runt mig.

Det var magiskt. Här är Goran förresten:

Sen minns jag inte riktigt, men jag tror att vi stack ut på olika uppdrag i stan. Jag klädde av mig på gågatan vet jag, och bytte kläder med någon. Och så var jag inne i bingohallen och plockade cigaretter och blev försöksuppraggad av en kille som tyckte att jag var fin i sparkdräkt och hade vunnit 2000 kr på blackjack.

Seglarskorna är riktigt heta till sparkdräkten. Jag vet. Och sen möttes vi i Folkets Park och räknade poäng och åt lunch och drack lite mer skumpa. Sen var det dags för danslektion! Vi gick allihop till en studio och fick kjolar och paljettvästar (männen också ja) och sen skulle de stackarna lära oss att dansa Single Ladies. Det är detta jag har på film och kämpar med att få upp. Ni kan säkert förstå att det är värt väntan.

Jag älskar den undre bilden. Älskar den. Alla mina fina pojkar i paljettväst och kjol, och sen C-O som inte riktigt når upp men som står där och säger Emma! Emma! Jag tarrrrr emot dej! med sin CarlBildt-röst vilket får mig att skratta så jag inte får luft. Tre sekunder senare tappar de mig med huvudet före och han tog inte emot, kan jag säga.

Sen åker vi kanalbåt och äter kött och lyssnar på trubaduren och Marie pratar med polischefen, och jag som har en fobi för gamla tanter som äter bananer fick nippran när mina vänner delade ut bananer till alla damer över 50 som fanns ombord på båten – och det var en hel del kan jag säga. Här sitter jag och våndas över bananattacken:

Och sen? Sen fick vi gå hem och byta om och sen blev det världens bästa middag på Epicuré och jag grät nästan hela tiden för att jag älskar alla så mycket och jag tyckte att det var så fint att de hade gjort en sån dag för mig. Finns en film på mitt gråtande också, jag håller tal till alla i sju minuter och gråter floder och det är nästan omöjligt att höra vad jag säger. 

Framförallt örlar jag när jag pratar med Nelly eftersom det var hon som organiserat hela dagen och hon är den vackraste människan i världen, utan förbehåll.  

Det här är också en hysterisk bild. Enbart på grund av Svåra Lena:

Hysteriskt. Ännu mer skrattar jag åt dialogerna som kom under den här bilden på Fejan:

Emma: Ha ha ha ha Lena har Gremlinsfylla 😀  
Svåra Lena: Jag ser ut som nåns anemiska fulla faster, som fick följa med för att ”hon har ju inte så långt kvar, vi måste låta henne roa sig”
Marie: Vi står i samlad trupp och poserar, Lena håller i sig før att inte ramla… 😀
Goran: Jag pissar på mig av era kommentarer hahahah 🙂
Gustav: Och denna gången finns faktiskt CO där för Emma =)
Emma: Och han baxnar av ansvaret!
Goran: Kollar på denna om och om igen skrattar lika mkt, så fina! 
Emma: Dom ser ut som om dom har fångat en kvastfening i muttgardin. Och Lena var ett fyllo som råkade gå förbi. Ha ha ha. 
Emma: Jag gillar Lenas uppmuntrande hand på Saba. Som ”bra jobbat, bra, ser fint ut”.  
Svåra Lena: Icke! Jag är INGEN fransläderjacka-tant som vill ha sällskap!  
Emma: Joooo precis det är du på den här bilden 🙂 Ha ha ha ha!!!!! En sån som bara ”schyrre har du en cigg asså”
Saba: Men kära Lena… Förstår du nu varför du inte fick vin till maten 🙂 
Emma: Tjugo minuter tidigare har Lena kastat italienska köttbullar på servitören 😀 
CO: Jag vill poängtera att även om jag baxnar av ansvaret fullgör jag mitt uppdrag. Dessutom, som gubben på båten sade, så har jag snygga ben.
Saba:  Vem sa att du hade snygga ben, varför Har jag missat allt kul?  
Emma: Ha ha ha fan vad snällt, Saba! 😀
Saba: Nejjj jag menade vem sa att han hade dina ben?! Menade inte att han inte hade det haha 
CO: Jag har inte Emmas ben. Även om jag önskade.

Och så fortsätter det. Jag kan inte ens läsa de kommentarerna nu utan att nästan hasa ner på kontorsgolvet av skratt. Men hursomhelst, det här blev ett jättelångt inlägg. Avslutar med en annan hysterisk bild där det ser ut som om CO ska köpa sex av Svåra Lena, och där hon är aningen tveksam till transaktionen.

Förstår ni att jag är en sån som skrattar? Det går inte annat med såna här människor i sitt liv. Går inte.

26 kommentarer till “Att ha fått världens bästa möhippa.

  1. åh, jag tror jag döör… skrattar så tårarna sprutar. Emma, din blogg är helt fantastisk! jag är här och läser flera gånger om dagen och det är lika underbart varje gång!

  2. Wow,helt otrolig, vad kul! Sitter här ensam och skrattar åt bilderna och dialogen. Det måste ha varit riktig häftig. Och en bananfobie, hahaha, stackars du, det måste ju vara det värsta!
    PS: och vad vacker du är!

  3. Alltså, jag sitter här framför brasan i min fåtölj och ska dricka Heavenly Peace-te för att varva ner. Går inte! Jag har skrattat mig till tårar av denna otroliga berättelse. Speciellt biten om anemiska fulla fastrar. Som jag tjöt! Isa vaknade, nosade på mig och såg ut att tänka -Men matte då…..
    Och Emma, varför har Du fobi för oss över 50 som äter banan. Det måste ju analyseras, hahahaha…….
    Tack för en gostund
    Kram
    Milott

  4. Hela möhippan är ju som att se en film och kanske början till ett superbra manus till just din film ”möhippan”. Alla dina vänner är ju underbara karaktärer som passar perfekt för både film och bok. Jag lovar… alla skulla älska din film och din bok. Som du märker peppar jag massor för att väcka tankar hos dig och nu när du ska bli mammaledig så kanske du har någon timme över 🙂
    Jag hoppas IT fixar så att vi får se filmen.
    Kram

  5. hahaha! man blir ju glad bara av att titta på alla fina bilder, vilken perfekt möhippa!!! Jag är imponerad över hur snygg man ändå kan lyckas bli i en plyschdräkt! haha
    Och fobi för tanter som äter bananer, galet! hahaha

  6. Åååhh, du skriver underbart!

    Jag är inne och läser flera gånger per dag! 🙂
    Tusen tack…fortsätt förgyll min dag!

    Pia

  7. Åh va roligt!!! Tack för att du delar med dig av denna roliga dag!! Va galet att 1) ha en bananfobi och 2) alla vet om den och 3) utsätta dig för den. Sjukt kul!
    Fanns nån karl på bilderna som såg väldigt mycket ut som Christer Sjögren btw!
    Fantastiskt kul!

  8. Hahaha! Skrattar och lipar om vartannat.
    Visst är det väl underbart med vänner som ordnar så himla fint för en, och vilka fantastiska minnen. Vad kul att du har massa film från händelserna också… 😀

  9. Det låter helt underbart. Och du ser vansinnigt vältränad ut! Min möhippa var något mer stillsam men de sa åt mig att klä upp mig i kläder i ”Stolthet och Fördom”-stil (nu när jag skulle gifta mig med min egen mr Darcy). De hade väl inte riktigt räknat med att jag precis hade sytt en sådan klänning och därför klarade just den delen galant!

  10. Helt underbart! Vilka bilder och vilken härlig text, jag sitter här hemma och skrattar jag med. Du ser verkligen ut att vara en väldigt glad människa och det måste vara den absolut bästa egenskapen man kan ha. Humor och glädje det kommer man långt på, att dessutom ha vänner som sällar sig till samma skara är bara gudomligt 🙂

  11. Hur kul lät inte din möhippa då :-)!? din blogg är fantastiskt kul att läsa och mysiga, inspirerande bilder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg