Att ha en vuxendag.

Jag åkte in till stan och träffade Världens Vackraste Nelly och vi satt på subway och pratade graviditet och jobb och kärlekssituationer, och som alltid var hon ett schampoo- och tuggummidoftande yrväder och tog mig med storm. Som alltid. Jag får skratta av mig med Nelly, jag kan prata om saker man kanske inte annars säger och att strosa i butiker med henne och handla för mycket och höra hennes jackas frasande mot min arm är som meditation för maggropen.

Efter någon timmes flanerande kom mannen och hämtade upp mig för månadens största Vuxen-aktivitet. Vi åkte och storhandlade. Wow, säger kanske ni – men då ska ni veta att vi inte en enda gång under de två åren vi har varit tillsammans har åkt och storhandlat. Någonsin. Vi kör inom vårt mini-Ica varje dag istället och köper det vi har kommit på att vi är sugna på. Idiotiskt. Men idag var vi iallafall och storhandlade och mannen körde vagnen och hummade och jag gick bland gångarna och slängde i varor och kände mig vansinnigt vuxen och ansvarstagande. Jag hittade till och med kondenserad mjölk så nu ska här kokas Dulce de leche som jag har suktat ihjäl mig efter sen Helena skrev om det i sin finfina blogg (gå inte in på hennes blogg om ni är gravida, den är som porr för oss matmonster). Krämig, kolafärgad dulce de leche med vaniljglass… Ni förstår ju. Porr.

Utanför butiken hittade jag ett plakat från någon som tydligen hade det lite jobbigt:

Oavsett. Nu har vi storhandlat för första gången och en oststinn lasagne står och sväller i ugnen och flickorna ligger utspridda i vardagsrummet och äter på ben. Och det är flera timmar kvar av denna lördag! Massa tid för tv-serier, nackkyssar och cheeseballs. Kan inte bli bättre.

12 kommentarer till “Att ha en vuxendag.

  1. Låter som en välförtjänad dag. Själv byte Yster och jag tantfika mot tantmat – Äkta sillatallrik på Limhamns rökeri. Magsmärtorna efteråt av majonnäsen ses bara som livskvalitets offer 🙂
    Men nu vill jag ha glass och en burk kolasås – farligt värre!

  2. Var också och storhandlade idag, det är så härligt att öppna kylen/frysen/skafferiet och kunna frossa i godheter! 🙂

    Sov så gott när det blir din tur.

    Ps.Hahaha skrattade gott åt Plura kommentaren, hahaha!!

  3. Storhandla är det bästa sättet att handla mat på. Man har alltid mat i kylen för flera middagar och framför allt det är billigare. Jag är helt och hållet för storhandling.
    Vad underbart att träffa en kär vän och bara prata och prata. Det var länge sedan jag gjorde nåt sånt.

  4. Välkommen i vuxenklubben, hehe! Jag har till och med ett ICA-kort, får man extrapoäng då? 😉 Tänk om Einar Nilsson visste hur många som har sett hans plakat nu, hihi! Lite rörande på något sätt, med den upprörda lilla farbrorn.
    Hoppas du vaknar till en härligt avkopplande söndag imorgon! (Och att det ligger några rumstorra cheeseballs kvar i skålen, – snacks smakar aldrig så bra som morgonen efter!)
    /Anna-Karin

  5. Storhandla är att köpa sig fritid, det gör 8-17-dagarna lite enklare. Jag kan inte storhandla för jag glömmer att scanna, tappar lappen, hittar inte sesamolja….. det är maken som handlar och det är skönt. Du kan gå ett steg längre och göra veckomenyer som du använder som köpliste- underlag!!!! Det kan i ditt hungriga tillstånd kännas bra att veta vad ni ska äta ikväll!!!M

  6. Matporr i all ära, och dulce de leche inte minst, men nackkyssar är ändå det bästa som finns 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg