Att komma hem till lite himmelrike.

Gick lite bananas i ostbutiken och kom hem med över två kilo ost; ett rejält stycke snuskig Skipper och en aningen mindre (och aningen mjukare) vällagrad Grevé. I bilen på vägen hem satt jag och förklarade ingående för Scout Valiant att jag var så sugen på dessa ostar att jag nästan var beredd att gnida dom i ansiktet av uppskattning, men då såg han lite rädd ut så jag behöll resten av mina cravingsyttringar för mig själv.

Och nu är man hemma igen och proppmätt av ost och har tre varma vinthundar omkring sig i soffan, och jag har börjat sjunka in i den där behagliga tröttheten som får det att kittla i vaderna och som gör ögonlocken så tunga att jag bara kan se en tredjedels avsnitt Fringe när jag gått och lagt mig innan jag med en kraftansträngning måste stänga av iPaden och slockna.

Så nu ska jag bara njuta av de närmsta timmarnas slöhet och ostkoma innan jag ger upp och kryper ner med Tooka som en varm kringla mot magen. De här timmarna är nog dagens bästa. Ändå.

16 kommentarer till “Att komma hem till lite himmelrike.

  1. Mmmm… sitter med en Isa ihop i soffan och vi tröstar varann!
    Osten ser god ut men inte sugen just idag! Valianter får vänja sig vid konstiga yttringar. Det går över, säg det!!!!
    Kram

  2. Får en släng av viss avund då jag läser dig nu…
    Här hemma är jag själv varje vardag med barnen då sambon jobbar på annan ort. Dessutom försöker jag finna min plats och nytt jobb i vår nya stad…
    Skulle kunna göra vad som helst för att få slänga mig i soffan, äta snuskiga ostar och få slumra så där skönt som man bara kan göra i soffan, om så bara för en ynka liten minut.

  3. Men åh vad gott. Har suktat efter ost hela helgen…och sett fromagerier i varenda gatuhörn. Måste tillbaks till Paris ogravid någon gång och go wild i någon ostbutik…

  4. Åh vad gott!! Imorrn blir det nog en sväng till affären :)Världens finaste blogg har du också…den första jag klickar mig in på 🙂

  5. Ost är bara helt underbart! Och du, vet du? Ni har ätit pasta med ädelost och knaperstekt bacon så många dagar så jag blev sugen! Nästa vecka står det på menyn! På tal om ost menar jag. Hoppas din ostkoma blev till en skön sömn i natt.
    Kram

  6. jiiiiee vad jag blev sugen på OST nu 🙂
    och jag måste få kommentera ett tidigare inlägg också.
    där du mötte malena. så häftigt det är det här med
    bloggvärlden. att vägar korsas. på fredag träffar
    jag en person som korsat min väg, genom bloggen.
    fascinerande…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg